Fakülteye Camii ve iddialar

 Daha önce bu sütunlarda yayınladığım”Formasyon Parası” ve Akademik Köstebek Aranıyor” isimli yazılarımızın ardından ve BİMER’den sorduğumuz sorulara henüz yanıt bile gelmeden, dedikodu, iddia ve yaptığım bu haberin ardından şahsımın itibarsızlaştırılması için gayretler nükleer serpinti gibi gelmeye devam ediyor.
Demirci ilçesinde bu konuyla ilgili beklenti devam ediyor.
Fakülte yönetimi her ne kadar vurdumduymazlıkla suskunluğunu sürdürse de, Demirci’de birçok kuliste bu iddia ve soruların cevaplarının neden gelmediği de konuşulmaya devam ediyor.
Şu anda gündemde olan da yine Fakülteye yapılması düşünülen cami inşaatı.
Fakültenin ortasına yapılması düşünülen cami inşaatı hayırseverler ve belediyeler desteği ile mi yapılacak ilerleyen günlerde bu soruların yanıtlarını da umarım çıkıp ifade ederler.

İMAM HATİP LİSESİNİN YENİ PROJESİNDE CAMİ İNŞAATI VAR MI?
Demirci ilçesindeki halen eğitim hizmetine devam eden İmam Hatip Anadolu Lisesi için yeni bina yapılması söz konusu.
Bunu şu an seçilmiş en yetkili ağız AKP İlçe Başkanı Gördesli Ertuğrul Hocanın ağzından bizzat kendimde duydum.
Sağlık Meslek Lisesi için yeni bina yapamayacağız diyen başkan hoca bu konuyu da Angara’da yaptıkları temaslar sonucunda başaramadıklarını söylemişti.
Vatandaşlar bu işleri de takip ediyor.
İmam Hatip için yeni yapılacak okul binasına bir uygulama camisi yapılacak mı?
Yıllardır bu eğitim yuvamızın asli olarak yetiştireceği imamlık için uygulama yapılacak camisi yoktu, bu defa yeni bina ile birlikte bu yapılacak mı diye soruyorlar.

FAKÜLTEYE UYGULAMA OKULU YAPILMALIYDI
Demirci halkı pratikte çözüm üretmekte kimseye eline su döktürmez.
İmam hatip okulunda camii yok iken, öğretmen yetiştiren fakülteye cami yapılacak olması milletin kafasındaki bu çelişkiyi sözlere döküp ifade etmesine de sebep oluyor.
Öğretmen kökenli aklı başında kişilerin olduğu bir ortamda 1-2-3-4 sınıfların eğitim göreceği bir uygulama okulunun Fakülte içinde eğitim öğretim vermesinin daha etkili olacağı bile konuşulurken, fakülteye camii yapılması da eleştiriliyor.

FORMASYON İŞİNDE YAPILAN İDDİALAR DOĞRU MU?
Formasyon parası isimli yazımızda bize gelen iddiaları buradan dillendirdikten sonra, hele hele formasyon işindeki mekanizmanın tamamen duygusal olduğuna dair iddiaları da buraya taşımıştık. Sitemiz üzerinden ihbarlarda gelmeye devam ediyor. Bu ihbarlar arasında biri var ki yenilir yutulur şeyler değil.
Resmi anlamda bu işle ilgili yani bu ihbarda adı geçenlerle ilgili bir soruşturma açılırsa bu ihbarın yapıldığı IP NO’dan mail adresine kadar tüm bilgileri yetkili makama veya kişiye ifade edebilirim.
Tek bir satırına ve harfine bile dokunmadan bu ihbarı yayınlıyorum.

Merhaba yazarınız Mustafa Temiz beyin Formasyon ile ilgili haberini okudum ve bu konuyla da ilgilenebileceğini düşündüm. Haberiniz oldukça ilginçti. Ancak orada asıl ilginç olan şey formasyonda derslere giren öğretmenler ve girdikleri dersler. Mesela bir örnek; ilahiyat fakültesi mezunu olan ve kadrosu eğitim fakültesinde bile olmayan öğr. gör. gürsel akyel ?özel eğitim? dersine giriyor. Birinci dönemin ders programı eğitim fakültesi sitesinde mevcut. Derslere giren öğretmenlere ve girdikleri derslere bakarsanız birçok öğretmenin alanı dışında derslere girdiğini görürsünüz. Sırf para kazanmak için bu tür görevlendirmelerin yapılması ilginç değil mi? Haberinizde bu mailden bahsetmezseniz sevinirim. Sonra okul karışıyor. Selamlar.

Sitemiz üzerinden gelen ihbar bu.
Ben hiçbir yorum yapmadan bunu da yayınlamış olayım.
İnşaat sektörüne önem veren Fakülte yönetimi çıkıp aylardır Demirci ilçesinin beklediği bu sorulara yanıt vermeli.
Gün geçtikçe hem konu başlıkları, hem de soruların sayısı artmaya başladı.
Biz Demirci ve Demircililer adına sadece soruyoruz
Bunlar doğru mu?
Çıkın cevap verin.
Bu soruların yanıtlarını biz bulup yayınlarsak hiç şık olmayacak.

Mustafa Temiz
YORUM EKLE
YORUMLAR
akademik kişilik
akademik kişilik - 7 yıl Önce

mustafa bey yazdığınız her yazı ile fakülte yerinden hopluyor.gürsel hoca ile ilgili ne yapılacak merakla bekliyoruz.fakülte i̇çi̇nde i̇se kazanlar kayniyor