Cezaevinde işkence iddialarına sert yanıt

Manisa’da cezaevinde mahkûmlara işkence yapılıyor iddialarına sert yanıt geldi.

Cezaevinde işkence iddialarına sert yanıt
 Manisa’da cezaevinde mahkûmlara işkence yapılıyor iddialarına sert yanıt geldi.
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda işkence ve kötü muamele yapıldığına ilişkin iddiaların asılsız olduğunu bildirdi. Şimşek, yaptığı açıklamada, birtakım basın ve medya kuruluşlarında Manisa T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda işkence ve kötü muamele yapıldığına dair iddiaların yer aldığına işaret etti.

Açıklamasında, Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda PKK terör örgütü üyesi olmaktan müebbet hapis cezasına çarptırılan O.K. isimli hükümlünün, 17/08/2016 tarihinde sevkinin yapılarak ceza infaz kurumuna getirildiğini kaydeden Şimşek, adı geçen hükümlünün aynı örgüt mensubu hükümlü ve tutuklular ile kalmış olduğu koğuşta kurum aleyhine yönlendirme faaliyeti içine girdiği, örgüt propagandası yaptığı, cezaevi idare ve mevzuat kurallarını yok etmeye yönelik tutum ve davranışlar sergileyerek koğuştaki kişileri yönlendirmesinin tespit edildiğini bildirdi.

Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bunun üzerine 03/10/2016 tarihli idare ve gözlem kurulu kararı ile koğuşlarda yeniden düzenlemeye gidildiği, belirtilen günde buna engel olmak amacıyla cezaevi idaresi ve infaz koruma memurlarına direniş gösterildiği, bütün uyarılara rağmen bu tutum ve davranışa devam etmeleri üzerine sadece ceza infaz kurumu sivil görevlilerinin müdahalesi ile tutuklu ve hükümlülerin koğuşlarının ayrılması ve oda dışına çıkarılması sağlanmıştır.

Bu sırada çıkan arbedede PKK terör örgütü üyesi olmaktan tutuklu ve hükümlü bulunan O.K, Y.S, H.A, H.K. ve D.K’nın talepleri doğrultusunda adli tıp raporu aldırılmış, alınan raporda BTM ile iyileşebilecekleri tespit edilmiştir. Ayrıca olay sırasında yaralanan infaz koruma memurları O.D., G.I., C.E. ve S.A’nın da adli tıp raporları aldırılmış, adı geçenlerin de BTM ile iyileşebilecekleri tespit edilmiştir. Olay sonrası kurum görevlileri ile olaya karışan hükümlü ve tutuklular haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Bu münferit olay dışında iddia edildiği gibi Manisa T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda işkence ve kötü muamele yapıldığına ilişkin iddialar, gerçeği yansıtmayan asılsız iddialardır.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 23:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER