Demirci Devlet Hastanesindeki doktorsuzluk meclise taşındı

Manisa 'nın Demirci ilçesinde yapımı tamamlanan ve hizmete başlayan Devlet Hastanesinde doktorun olmaması vatandaşları canından bezdirdi. Yeni hastanenin hizmete başlaması ile sağlık hizmeti almak için hastaneye giden vatandaşlar uzman doktorların olmamasından dolayı yakın ilçeler Salihli ve Simav hastanelerine gidiyor. Doktorsuzluk yüzünden her gün şikayetlerini sıralayan vatandaşlar ilgililerden bir an önce doktor açığının giderilmesini talep ediyorlar.MHP Manisa Milletvekili ve TBMM grup Başkan Vekili Erkan Akçay 'da Demircililerden gelen bu şikayetleri Sağlık Bakanına sordu.

Demirci Devlet Hastanesindeki doktorsuzluk meclise taşındı
 Manisa 'nın Demirci ilçesinde yapımı tamamlanan ve hizmete başlayan Devlet Hastanesinde doktorun olmaması vatandaşları canından bezdirdi. Yeni hastanenin hizmete başlaması ile sağlık hizmeti almak için hastaneye giden vatandaşlar uzman doktorların olmamasından dolayı yakın ilçeler Salihli ve Simav hastanelerine gidiyor. Doktorsuzluk yüzünden her gün şikayetlerini sıralayan vatandaşlar ilgililerden bir an önce doktor açığının giderilmesini talep ediyorlar.MHP Manisa Milletvekili ve TBMM grup Başkan Vekili Erkan Akçay 'da Demircililerden gelen bu şikayetleri Sağlık Bakanına sordu.
Demirci Devlet Hastanesiyle ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a soru önergeleri veren Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY, “ 75 yatak kapasitesi, 3 ameliyathanesi, 9 kişilik diyaliz merkezi, 8 kişilik yoğun bakım ünitesi ve 32 polikliniği bulunan Demirci Devlet Hastanesinde sadece 6 uzman doktor ve 3 diş hekimi ile hizmet verilmektedir. Hizmet verme noktasında hastanelerin bina ve iç donanımları önemlidir. Ancak beş yıldızlı otel kalitesinde hastane yapıyoruz derken bu hastanelerde vatandaşa asıl hizmeti verecek olan doktor kadrolarının boş tutulmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Demirci Devlet Hastanesine uzman doktor atamayı düşünüyor musunuz? Dere yatağının üzerine kurulan Demirci Devlet Hastanesinin zemininde kayma olduğu ve bu yüzden binada yer yer çatlaklar oluştuğu yönündeki iddialar doğru mudur? Demirci Devlet Hastanesinin zeminindeki kaymalar ve binadaki çatlaklarla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına zemin etüt çalıştırması yaptırmayı düşünüyor musunuz? ” diye sordu. 

75 yatak kapasitesine ve 32 polikliniğe sahip olan Hastanede 6 uzman doktor ve 3 diş hekimi var. 
75 yatak kapasitesine ve 32 polikliniğe sahip olan Demirci Devlet Hastanesinde kadrolu 6 uzman doktor ve 3 diş hekiminin bulunduğunu söyleyen Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY, “ Kalkınma Bakanlığı 2015 yılı Kamu Yatırımları Programına göre; yapımına 2011 yılında başlanan ve 2015 yılında bitirilmesi öngörülen 75 yatak kapasiteli ve 12.927 metre kare alana sahip Demirci Devlet Hastanesinin proje bedeli 24 milyon liradır. Demirci Bahçeler Mahallesi Hastane Sokakta, yıllardır hizmet veren Demirci Devlet Hastanesi 5 Eylül 2016 Pazartesi gününden itibaren yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır. Demirci yeni devlet hastanesinde; 75 hasta yatağı, 3 ameliyathane, 32 poliklinik, 9 yataklı diyaliz merkezi, 8 kişilik yoğun bakım ünitesi bulunmaktadır.  32 polikliniği bulunan Demirci Devlet Hastanesinde; ortopedi ve travmatoloji, üroloji, dahiliye, genel cerrahi, Fizik tedavi ve rehabilitasyon ile kulak burun boğaz branşlarında 6 uzman doktor ile 3 diş hekimi hizmet vermektedir.” dedi. 

Doktor yetersizliği nedeniyle Demircili hemşerilerimiz Salihli ve Simav’a gidiyor 
Demirci Devlet Hastanesinde çocuk, kadın doğum, göz, kardiyoloji ve anestezi gibi iş yoğunluğu olan branşların doktorları diğer ilçelerden haftanın belirli günlerinde Salihli ve Turgutlu’dan uzman doktorlar gelmektedir.  Demirci- Salihli arasındaki karayolu mesafesi 120 km olup en az 90 dakika sürmektedir. Demirci-Turgutlu arasındaki karayolu mesafesi 180 km olup en az 2 sat sürmektedir. Dolayısıyla bu ilçelerden yola çıkan uzman doktorlar Demirci’de mesailerine saat 11:00’de başlayabilmekte ve saat 16’da ilçelerine dönmek için Demirci’den ayrılmak zorunda kalmaktadır. Bütün bu olumsuzluklar nedeniyle Demircili hemşerilerimiz Manisa ili Salihli ilçesi veya Kütahya ili Simav ilçesindeki hastanelere gitmek zorunda kalmaktadır.” dedi. 

Radyoloji ve anestezi uzmanı olmadığı için ameliyatlar yapılamıyor
3 ameliyathanesi bulunan Demirci Devlet Hastanesinde radyoloji uzmanı olmadığı için bazı ameliyatların yapılamadığını söyleyen Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY, “  3 ameliyathanesi bulunan Demirci Devlet Hastanesinde radyoloji uzmanı olmadığı ve anestezi uzmanı haftanın belirli günlerinde geldiği için ameliyat yapılamamaktadır.” dedi.   

Demirci Devlet Hastanesinin dere yatağına yapıldığı, yeraltı sularının zemini kaydırması sonucu hastane binasında çatlaklar oluştuğu yönündeki iddialar doğru mudur?   
Demirci Devlet Hastanesiyle ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a soru önergesi veren Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY, “ Demirci Devlet Hastanesi projesinin fizibilite çalışmalarında hangi ilçelere ve kaç hastaya hizmet vermesi planlanmıştır? Demirci Devlet Hastanesi projesinin fizibilite çalışmalarında hangi branşlara kaç uzman doktorun atanması öngörülmüştür? 32 polikliniği bulunan Demirci Devlet hastanesinde sadece 6 uzman doktor ve 3 diş hekimi ile hizmet verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Hizmet verme noktasında hastanelerin bina ve iç donanımları önemlidir. Ancak beş yıldızlı otel kalitesinde hastane yapıyoruz derken bu hastanelerde vatandaşa asıl hizmeti verecek olan doktor kadrolarının boş tutulmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Demirci Devlet Hastanesine uzman doktor atamayı düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız hangi tarihte hangi branşlarda kaç uzman ve pratisyen doktor atamayı düşünüyorsunuz? Demirci Devlet Hastanesinin dere yatağına kurulduğu ve yeraltı suyu nedeniyle zeminde kaymaların meydana geldiği, binadaki çatlakların da zemindeki bu kaymadan kaynaklandığı yönündeki iddialar doğru mudur? Zemindeki bu kaymalar nedeniyle Demirci Devlet Hastanesinde bir felaket yaşanabileceği yönündeki iddialar doğru mudur? Demirci Devlet Hastanesinin zeminindeki kaymalar ve binadaki çatlaklarla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına zemin etüt çalıştırması yaptırmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.  

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 22:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
rana koyun
rana koyun - 7 yıl Önce

demirciye yıllrdır doktor lazım bina değil bunu kocaman hastane yapıp içi boş kalıncamı anladınız

ibrahim güneş
ibrahim güneş - 7 yıl Önce

Büyük hastane yaptıysan doktorsuz olmaz.

cem mimaroğlu
cem mimaroğlu - 7 yıl Önce

zemin etüdü bina bittikten sonra mı yapılırmış, yazık milletin parasına

SIRADAKİ HABER