Manisa Son Haber

MASKİ, 3 Buçuk Kilometrelik Dere Temizliği Yürütüyor

Saruhanlı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı’nın Kayışlar Mahallesi’nde uzun yıllardır yaşanan taşkın sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla 3 buçuk kilometrelik dere temizlik çalışmasına başladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, dere taşkınlarından kaynaklı meydana gelen her türlü zararı önlemek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. MASKİ bu kapsamda, Saruhanlı ilçesine bağlı Kayışlar Mahallesi’nde uzun yıllardır yaşanan taşkınları da ortadan kaldırmak amacıyla dere temizlik çalışması başlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından bölgede gerçekleştirilen 3 buçuk kilometrelik dere temizliği tamamlandığında, yağışlarla birlikte dere sularının civardaki arazilere zarar vermesinin önüne geçilecek.

Tarım arazileri artık zarar görmeyecek

Kayışlar Mahalle Muhtarı Baki Ulu, “Mahallemizin bu bölgesinde uzun zamandan beri taşkın problemi yaşıyorduk. Yağmursuyu drenaj kanallarımız taşıyor ve etrafta bulunan tarım arazilerimiz sular altında kalıyordu. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanımız Cem Çöllü de sağolsun bizimle yakından ilgilendi. MASKİ’nin bu hizmeti sayesinde bu sıkıntıdan kurtulacağız. Genel olarak MASKİ’nin il genelinde ve mahallemizde gerçekleştirdiği çalışmaları da takip ediyor ve memnuniyet duyuyoruz. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere, MASKİ Genel Müdürümüz Şehnaz Başaran’a ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.