30 Aralık 2020 Demirci’de Hukuk ve Adalet Günü

Bu başlığı durup dururken atmadım, günün anısına binaen ve yanı sıra  tarihe not düşmek, unutmamak unutturmamak için attım.

Bugün Demirci’de hukuk ve adalet günüydü.

Kent Meydanı inşaatı diye başlanan ama içine beton yığılan dükkan doldurulan o şeyin ne olduğunun anlaşıldığı gündü.

Son süreçte Demirci Kent Meydanı ismiyle başlatılan, ihalesiz, plansız, projesiz, tabelasız bir ucube var şehrin ortasında, önünden geçerken şahsen benim kusacak gibi olduğum o şey, bugün bir kez daha adaletin huzuruna çıktı.

Bu durum gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğer düğmeler yerlerine iliklense bile o arada şişmiş dudak gibi sarkan gömleğin ön tarafı gibi tarif edilecek şey aslında.

  1. MHP’li büyükşehir belediyesinin o dönem yaklaşık 14 milyon TL bedelli  Otopark ve Kent Meydanı inşaatı için yetki devrini vermeyen Demirci Belediyesi işte gömleğin ilk düğmesini burada yanlış yere ilikledi ve diğer yanlışlar da peşi sıra geldi.( O dönem bu proje için “MHP’li belediyeye yaptırmazuk” diyen ak yeniçerilerin, grup toplantılarını ve hatta meclis toplantısı öncesi, “namaz kılacağız” bahanesiyle girdikleri mescid toplantılarını bir bilseniz eminim bu saçma sapan mazeretleri ve gereksiz adamların, Demirci’ye zarar adamlıklarını  eminim  benden daha iyi ifade edersiniz)
  2. Kamusal alanı Ticari alan yapıp, yasa gereği Büyükşehir meclisinde onaylanması gerekirken, bizim akıl küpü başkanımızın siyasi cinlikle hallederim hamlesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına res’en onaylatması.
  3. Bu onay gelince bankalardan kredi çekilip, temel atma törenleri milletvekilleri ilk harçlar tiyatrosu da hemen başlatıldı.
  4. Buranın kaça, kime, ihale edildiği, projenin çizenin kim olduğu, muhammen bedelinin kaça gittiği hiç belli olmadı. Köylerde minare inşaatı yapan usta kadar bile organize edilmeden, pazarlık usulüyle köy konağı yapan köylülerin imece çalışması gibi inşaat devam etti.
  5. Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Belediyesini mahkemeye verdi. Mahkeme bakanlığın kamusal alanın ticari alana dönüştürülmesini İPTAL etti. İstinafa gidildi yüksek mahkeme de bu İPTAL kararını onayladı ve gerekçeli karar yazdı. Kısaca şunu dedi. “ Bu meydan halkın nefes alanıdır, kamusal alandır, ticari alan yapamazsınız, buraya beton yığıp halkın nefes sahasını yok edemezsiniz” dedi.
  6. Bu inşaat seçimler için takvim başlamışken, halka bitmiş yargı süreci ve iptal kararı yansıtılmasın diye inşaat kamuyu zarara uğratma suçu işlenerek devam etti. Amaç seçim öncesinde bizim gelişmeleri haberlerle halka duyurmamız karşısında inşaat durmasın, seçimde bu durum karşımıza çıkmasındı.
  7. Seçimlerde Selami Selçuk Ankara’da verilen ittifak kararıyla aday oldu. Pişkin pişkin kahvehanelerde “kent meydanında hiç bir sıkıntımız yok, ekonomik kriz nedeniyle ara verdik” derken masanın altında sanırım bir ayağını kaldırarak bunları söylüyordu. Çünkü Selçuk, bunları Demircililerin gözlerinin içine bakarak söylerken, doğruları söylemiyordu, yarım kalan bu inşaatta kamusal alanın ticari alana dönüşmesinin mahkemece iptal kararları olması yanında, özel bir şahsa ait parselinde kamulaştırılmadan eylemsel anlamda işgali ayyuka çıkmıştı.
  8. İttifak büyüsünün peşine takılan Demirci, Selçuk ve tayfalarının yanında bir de ittifak yüzünden elleriyle rabia ve bozkurt işaretlerini aynı anda  yapmayı beceren arkadaşlara teveccüh edip onlara “alın belediyeyi siz birlikte yönetin” diyerek sandığa irade koydu.
  9. Sandıktan çıkan iradenin içeriğinde seçmen “en azından bu AKP’nin yanına MHP’lileri de monte edelim iş kontrolde kalsın” diye düşündü. Gel gelelim işler böyle olmadı, ülke genelinde ittifakın birinci söylevi memleketin Bekası iken, ittifakın içinde daha 3-5 ay önce AKP’li belediyeye saydırıp, yaptıkları usulsüzlükleri kahve, kahve, meydan, meydan anlatanlar dut yemiş bülbüle döndü, Demirci’nin bekasını hiç düşünmeden, Selçuk’la 5 yıldır afetten çıkmış belde gibi olan belediyede pansuman yapmak yerine, şıracının şahidi bozacı modunda icraatlarla kabahatlerin üstüne örttü.
  10. 2019’un Aralık ayında Kent Meydanı ile ilgili mecliste yetki devri kararı çıktı. 5 yıl boyunca dalaşan MHP’li büyükşehir ile AKP’li Demirci belediyesi ittifak ayağına görsel kardeşlik gösterilerine başladı. Ortalık yağ kombinası gibi vıcık vıcıkken, yere basmak ayakta durmak bile kaygan zeminden mümkün değilken, ittifakın Demirci ayağı duvara yan yan basarak bir karar çıkardı. İşin kötü yanı Selami Selçuk’un hünerli dili muhalefetin meclis üyelerini bile ikna etti, kırmızıyı beyaz gibi tatlı diliyle öyle bir anlattı ki, muhalefet meclis azaları da gaza gelip, ittifakla birlikte kent meydanı yetki devri kararına kabul oyu verdi.
  11. Ocak, Şubat, Mart geldi Demirci’nin bu kararı meclise gelemedi, imar komisyonu üyeleri işin içindeki katakülleyi gördü. Siyasi ikbal uğruna veya birazda kendi paçalarını düşünerek karar veremedi, hukuk komisyonu, imar komisyonu bir arada falan pandemi salgını girdi, meclis 3 ay iptal edildi. Temmuz ayına gelindiğinde de 3 ay boyunca komisyondan dahi çıkamayan bu Demirci’yle ilgili içinde hukuksuzluk ve adaletsizlik barındıran, yargı kararları yok sayılan ve hatta Cengiz Ergün’ün kendini bile inkar ettiği teklif başka tekliflerle aynı torbanın içinde zızt geçirildi.
  12. Büyükşehir meclisindeki bu kararın alınmasından sonra bu kez eldeki mahkemelerin İPTAL kararlarına rağmen, ittifaktan önce Demirci imar planı değişikliğini mahkemeye veren, ittifaktan sonra meclislerde Selami Selçuk’a “hodri meydan” çeken Cengiz Ergün’lü büyükşehir belediyesinin bu meclis kararı yine yargıya taşındı.
  13. İYİ Parti yargı kararlarına rağmen, ittifak öncesi ve sonrasındaki büyükşehir belediyesinin çelişkilerini, halkın nefes alanının yok edilmesini gerekçe göstererek yürütmenin durdurulması için bölge idare mahkemesine dava açtı.
  14. Dava görülmeye başlandı. İşte Demirci’de hukuk ve adalet günü diye ilan ettiğim 30 Aralık günü keşifli bilirkişili duruşma yapıldı.

Şimdi şu tespitlerimi buraya not düşmeliyim.

Sayın Selçuk hani kent meydanında hiç bir sorun yoktu, herşey şıkır şıkır yürüyordu ?

Daha geçenlerde belediyenin internet sitesinde yapılan haberde yakında kent meydanı inşaatı kaldığı yerden devam, çalışmalar başlıyor diye haber yaptırmış, birde altına açıklama yapmıştın..

Bugün gelen mahkeme heyeti turistik geziye mi geldi?

Keşife geldi, senin yaptığın bu hukuksuz işin tescilini yapmaya geldi. Cengiz Ergün’ün ittifaktan önce orası kamusal alan, ticari alan yapılamaz, benim projemi yaptırmadın, seni mahkemeye veriyorum deyip, mahkemeyi kazanmasına rağmen, ittifaktan sonra ise Demirci Kent meydanı imar planlaması konusunda nasıl U dönüşü yaptığını vicdanlara ve aklı olan Demircililerin hafızalarına not düştü.

Bugün gelen mahkeme heyeti keşif yaparken çevrede seyreden halk şunu da söyledi, “Mustafa Temiz’in yaptığı haberlerin hepsi doğruymuş. Haberlere yalan diyemedikleri kadar varmış. Mustafa Temiz’i yaptığı bu haberler sonrasında mahkemeye veremedikleri kadar varmış dedirtti.

Birde şunu söyledi halk, senin yine hazine arazisi üzerine, imar planında yol olan yere  yaptığın kaçak balık pazarının önünde, kulaklarımla duydum, çünkü oradaydım.

“Haluk Şenyurt’un seçimlerde söylediklerinin hepsi doğruymuş, adam bunları hatırlattı mahkeme kararlarını havalara saçtı anlamamışız..”

Burdan bir ilave daha yapayım.

Haluk Şenyurt’un seçim konuşmalarında yaptığı, sosyal medyada yayınladıkları da doğru halk bunları unutmasın.

Şenyurt başkanın anlattıklarını kılıfına uydursanız da vicdani değil, kul hakkı gözeten işler değil. Ahlaksız işler, haram işler, hatta enteresan rantlı işler.

Selami Selçuk iradesindeki belediyenin icraatları tartışılır olmaya devam ediyor.

Demircililer şunu unutmasın, arkasında iktidar gücü olan bir başkan hakkında iddia olmayan belgeleriyle yaptığım tüm haberler doğrudur.

Aslanın kediye boğdurulduğu süreç içinde, bizi itibarsızlaştırıyorlar.

Bugünlerde moda söylevi de şu “ yapmak istedik, yaptırmadılar” hadi ordan, hadi ordan.

Ben kimim ki, sadece haber yapan, yargıya ve adalete inanan bir insanım, sana bu yapmak isteyipte yapamadığın şeyleri adalet yaptırmıyor, hukuk yaptırmıyor, yasalar yaptırmıyor.

Hani sen iktidarsın ya, hani sen ittifakın güçlü adamısın ya, hadi yasalara ve adalete rağmen yap yapabiliyorsan..

Yapamazsın, yapamayacaksın.. Bu ülke iktidarınız sürecinde her türlü zahmeti çekti, senin yönetiminde Demirci küçüldü. Adalet ve yargı yüzünden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bile senin için yargılama iznini verdi. Demirci tarihine İçişleri bakanının yaptığı hukuksuz işler ve işgaller yüzünden soruşturma izni verilen ilk belediye başkanı ünvanını aldın.

Sayıştayın Demirci raporunu bekliyorum... Manisa Yunusemre Belediyesinin sayıştay raporu geldi, içinde tanıdık isimler var..Bir incele istersen yamuk işlerde bize kadar dokunan isimler de var.

Günü gelsin Mehmet Çerçi elbet hesap verecek, ha elbette sen de.

Mahkeme kapılarında devlete hesap verilir, bu da adalete inanmış bir gazetecinin sana son sözü olsun.

Dua et Sayıştayın Demirci Belediyesi raporunda yamuk işler çıkmasın. Çıkarsa adliyede görüşürüz başkan...

Demirci'de 30 Aralık 2020 tarihini bir milad olarak görüyorum. Demirci’de Hukuk ve Adalet Gününde yaşanılanlar yıllardır havalarda gezen yalan balonlarının patladığı gündür.

30 Aralık 2020

Mustafa Temiz

YORUM EKLE
YORUMLAR
MUSTAFA ÇELİK
MUSTAFA ÇELİK - 3 yıl Önce

????????????