Adam sandık da oy verdik

 Seçildiğimden kısa süre sonraydı; özel kalemden: 
-Başkanım filanca geldi, sizinle görüşmek istiyor dediler.
-Gelsin, görüşelim.
Hoş beş, hal hatır ve çaydan sonra;
-Buyur gözüm seni dinliyorum.
-Başkanım; filan yerdeki belediye dükkânında kiracıydım, belediye dükkânımı elimden aldı, bana dükkânımı tekrar geri verin.
Konuyu arşivden inceletiyoruz. On yıldır kira ödenmemiş, önceki başkan bunun üzerine belediye mülkünü icra yoluyla boşalttırmış ve alacağa icra koydurmuş, doğrusunu yapmış.
Konunun hukuken sonuçlanmış olduğunu, borcunu ödemeden dükkânı vermemin mümkün olmadığını, aksi takdirde benim suçlu duruma düşüp hapse bile girebileceğimi anlatıyorum. Hem bu safhadan sonra ihaleye çıkmadan dükkânın kimseye verilemeyeceğini, borcunu toptan kapatırsa belki verilebileceğini enine boyuna anlatıyorum.
-Sen bir yolunu bulursun başkanım diyor. Seçimlerde peşimden koştuğunu, bana oy verdiğini uzun uzadıya anlatıyor.
Acıyorum adama, kanunlar el verse vereceğim ama çıkar bir yol yok. Yorgunu yokuşa sürüyor, tekrar başa döndürüyor, tekrar anlatıyoruz, hep tekrar, yine tekrar…
Tam kapıdan çıkarken:
-Seni adam sandık da oy verdik… Demez mi?
Adam olmak neydi, kime adam denirdi, ben ne sebepten ötürü adam sayılmazdım… Ani bir ölüm sırasında insanın bütün hayatı saniyeler içinde film şeridi gibi gözünün önünden geçermiş ya tam da öyle… Sebep olan ben miydim, şu düştüğüm halin hayatımın bütün müktesebatıyla bir ilgisi orantısı var mıydı, ben bunu hak ediyor muydum? 
Madem oy vermiş, bana yatırım yapmıştı, ne olursa olsun karşılığını almalıydı… Madem borçluydum:
-Başka çarem yok, illa bir bedel istiyorsan oy’unun bedeli neyse parasını vereyim- dedim…Yarım saat sonra bütün şehir çalkalanıyor: 
-Başkan; geleni gideni: “SENİN OY’UN KAÇ PARA” deyip fırçalıyormuş…………..
Umarım benden sonra, “istenilen adam” gelmiştir..
İhsan Temel
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Hakyemez
Ali Hakyemez - 8 yıl Önce

sayın başkan, kanun ne ki? milleti memnun etseydin. bıraksaydın kaçak su kullansalardı, bıraksaydın kiralarını ödemeyeylerdi. memleketi sen mi kurtaracan?

M.CEYLAN
M.CEYLAN - 8 yıl Önce

Oncelikle iyi aksamlar baskanim bende ANKARA'da oturmaktayim baskanim sizin baskan olduğunuz dönem demirci'de ikamet etmekte idim sizin yazınızı okudum çok beğendim doğrusu siz demirci belediye baskanı iken memlekete ne yalan söyleyeyim kan gelmisti hizmet gelmişti ama işin doğrusu niye tekrar kazanamadıniz cunkü dürüstünüz vede şu da bir gercek bu memlekette hizmet edeni saymıyorlar neden çünkü siz başkanlığınızın karşılığını verdiğiniz için hiç unutmam ramazan ayı birgündü sabah namazımı kıldım iş yerime doğru gidiyorum şimdiki pazar yerinin ordan geciyorum bir baktim pazar yeri tam bitmemisti icinde bi adam dikeliyor dedimki sabahin körü bismallah besmele cektim bu kimki sizdiniz başkanım oluyor mu yamuk bir yeri varmi ona bakiyordunuz siz işinizi hakki ile yaptiniz baskanim ama nafile yaranilamiyor dunya menfaaat dünyasi haline gelmis insallah bir daha demircinin başina sizin gibi birisi gelir vede hizmet gelir !!!

şenol kayahan
şenol kayahan - 8 yıl Önce

maalesef belediyeciliği biz vatandaşlarımıza böyle öğrettik.

İbrahim
İbrahim - 10 ay Önce

Şuan su parasını ödemeyen kirasını ödemeyen iki dönem üst üste seçiliyor