Ahmet Er'in ardından-1

Dün gece onun hastaneye kaldırıldığını ve durumunun ağır olduğu bilgisi ulaştıktan sonra, uyumak gelmedi içimden. Hem onun yakınlarından, hem kendi dostlarımdan kısa aralıklarla bilgi aldım durdum. Ambulansa konuldu gönderildi dediklerinde, biraz rahatladıysam da Salihli’ye gideceği nokta da haber alabileceğim kaynaklarımı daha o yolda iken sağlama aldım. 
Ancak gittiği gibi geri döndü. 
Yoğun bakım ünitesine alındı kalp masajı yapılıyor dendi, doktorlar ellerinden geleni yaptı, ancak kaçınılmaz son erken geldi Ahmet Ağabey’e. 
Gece saat 01.00 sularında hakka yürüdü.

1984 yılında birlikte memur olmuştuk Demirci Belediyesinde.
İş hayatımız dışında, ilk anlaştığımız konu kitap ve dergi okumak üzerine olmuştu. Bana sürekli, süreli yayınları olan dergiler getirirdi. Kitap okumayı severdim ancak Ahmet ağabeyin getirdiği kitaplarla ilgi alanım değişti. Yakın siyasi geçmişte kaleme alınmış ne kadar kitap var ise getirirdi. Ben de büyük bir ilgiyle okurdum. Kitap bitince üstüne konuşurduk. Kitapta geçen bir olayı, başka bir yaşayandan okumuş veya dinlemişse anlatmaya bayılırdı.

Belediyede Zabıta Amiri olduktan sonra fark ettiğim ilk özelliği ilçedeki garip guraba ile iyi iletişim kurduğu oldu. Odasının kapısına geleni boş çevirmezdi, onların işleriyle meşgul olmayı severdi. Yardımseverliğinin yanında kendisinin yaşam çizgisi olan muhafazakâr ve daha İslami inançlarla yoğunlaşmış bir yaşam biçimini yaymak için çaba gösterirdi. Alkole bağımlı olmuş, işini bozmuş çok kişinin elinden tuttuğunu bilirim. Demirci’de yaşayan bildiğim en az 3-5 kişinin toplumda anormal karşılanan yaşam biçimlerini değiştirip, işinde aşında uğraşan toplumda saygın bir fert olmaları konusunda onlara çok destek verdiğine şahitlik bile edebilirim.

Ahmet Ağabey ile yıllarca birlikte görev yaptık. İkili ilişkilerimizde oldukça iyiydi. Ben serde memurluk olduğu için takma isimlerle dergilerde gazetelerde köşe yazıları yazardım. Bu sırrımı bilen nadir kişilerdendi. O zamanın teknolojisiyle yayınlanan yazılarımı fotokopi yaptırır ona verirdim. Murtaza Turna ismiyle o dönemlerde çıkan dergilerde ve haftalık kültür mecmualarında yayınlanan yazılarımın fotokopilerini alır, evde okuyorum der biriktirirdi.
Ertesi gün mesai bitiminde itfaiye kahvesinde dün gece okuduğu son yazım için ne diyecek diye ağzının içine bakardım.

Ahmet ağabeyin benim namaza başlamam için neler yaptığını bilirim. Yaz dönemlerinde yetişkinler için Hacıbaba Kur-an Kursunda akşamları verilen kursa katılmam için ne diller döktüğünü hatırlıyorum.

Muhafazakâr yapısı içinde, toplum içinde keskin görüntü vermeyen, yeri geldiğinde hayatın değişimlerine uyum gösteren, kendi yaşam biçimine ters davranışları bile hoşgörüyle karşılayıp insanları ötekileştirmeyen, aksine alttan alarak o hatalı davranıştan uzaklaşması için yaptığı telkinlerle karşısındaki kendine göre zıt bir yaşam biçimine rağmen o kişileri kazanmaya çalıştığını gördüğüm çok anıları hatırlıyorum.

Ben emekli olduktan sonra siyasete ve gazeteciliğe başladım. Siyaset yaptığım partiyi benimsemese de arada bir parti lokaline çay içmeye gelirdi. Yine memleket üzerine konuşurduk. 
Dedim ya ötekileştirmez, kötülemez, benimsemese de karşısındakini dinler, daha sonra kendi yaşam biçimine katmak, kazanmak için kendine has o dili ve o herkesin hatırladığı el işaretiyle gönül almaya çalışırdı.

Ahmet ağabey yaşam biçimini belli bir süre sonra daha da radikal bir yapı içine soktu. Daha sofi bir yaşam biçimini benimsedi. O ortamının içinde hiç yer almadım ama kendine göre ölçüler koyduğunu da bu dönemde gözlemlemiştim.

YERİM BİTTİĞİ İÇİN AHMET ER’İN ARDINDAN YAZIMIN İKİNCİ BÖLÜMÜNÜ 
09. Mart.2018 GÜNÜ YAYINLAYACAĞIM.

İKİNCİ BÖLÜMDE AHMET ER’İ ÇOK ÜZEN VE HASTALIĞINI TETİKLEYEN
İŞ HAYATINDA YAŞADIĞI MOBİNGİ VE ETRAFINDA DÖNEN KISKACI YAZACAĞIM.
MOBİNGDEN BUNALDIĞI GÜNLERDE SADECE 3 KİŞİ OLDUĞUMUZ ORTAMDA  BANA NELER ANLATTI?
HEPSİNİ YAZACAĞIM...
KÖTÜLER VE KUL HAKKI YİYENLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM...DİYOR VE BEKLEYİN DİYORUM.
LÜTFEN HEMEN ŞİMDİ AHMET AĞABEYİN RUHU İÇİN HEMEN BİR FATİHA OKUYALIM..

Mustafa Temiz
07.MART 2018
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Dinçer
Ahmet Dinçer - 6 yıl Önce

Ahmet Er gerçek bir dost iyi bir arkadaş aynı zamanda alçak gönüllü bir insandı.Onu iyi anlatmışsın Mustafa..Mekanı Cennet olsun İnşaallah.Allah rahmet eylesin.

İbrahim kaya
İbrahim kaya - 6 yıl Önce

Çok iyi bir insandı alçak gönüllü ve mütevazı mekami cennet olsun