Akhisar'da gönüllü teknik hayaller atölyesi siperlik üretiyor

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Teknik Hayaller Atölyesi olarak , ihtiyaç durumunda kullanılması amacıyla siperlik üretimine başladı.

Manisa Son Haber
Akhisar'da gönüllü teknik hayaller atölyesi siperlik üretiyor

Atölye Sahibi Ahmet Sırlan Teknik Hayaller Atölyesi olarak, COVID-19 ile mücadelede kolektif üretim hareketini, biz de desteklemekteyiz. Bu hareketin parçası olarak atölyemizde, 3 Boyutlu yazıcı potansiyelimizi kullanarak, sağlık sektörünün karşı karşıya kaldığı kişisel korunma ihtiyacının giderilmesini amaçlamaktayız.

Bu oluşum Türkiye genelinde 81 ilde 4265 adet 3D yazıcı ile çok geniş bir kolektif harekettir. Oluşumun başlamasını takip eden çok kısa süre içerisinde tüm Türkiye’ yi kapsayacak şekilde organize hareket edilerek on binlerce siperlik üretimi ve teslimatı yapılmıştır. Atölyemiz nezdinde, yüz siperliklerini verdiğimiz yerler arasında; devlet hastanesi, aile sağlığı merkezleri, diş hastanesi ve acil tıp teknisyenleri (ATT) yer almaktadır.

3 boyutlu yazıcılar yardımıyla, tedarik sürecinde problem yaşanan medikal parçaların üretimi yapılarak orijinal parçaların yerini alması sağlanabilir. Aslında bu kolektif oluşumun amaçlarından birisi de budur.

“3 Boyutlu Destek” kapsamında atölyemizde 3 adet 3D yazıcımız ile 7gün/24 saat baskı alarak, bize gelen tüm siperlik taleplerine cevap vermeye çalıştık. Bu süreçte hiçbir kar amacı gütmeyerek tamamen gönüllülük ve yardımlaşma esasına dayanarak üretim gerçekleştirdik. “3 Boyutlu Destek” oluşumunun sağlık çalışanlarımız için ürettiği siperlikler tamamen ücretsiz olup, hemen kullanılabilecek şekilde pratik bir korunma çözümüdür.

Yüz kalkanı sağlık çalışanlarının göz ve çevresine virüsün bulaşmasını ve dalgınlıkla ellerini yüzlerine götürmesini veya hastaların hapşırması/öksürmesi/ağız sıvıları sıçraması sonucu oluşabilecek virüs transferini engellemek için kullanılmaktadır.

Bu oluşumun bir parçası olarak, ilk etapta sadece kendi imkanlarımıza güvenerek yola çıktık fakat sonrasında yalnız olmadığımızı gördük ve tüm yakın çevremizin desteklerini arkamıza alarak üretimimizi gerçekleştirdik.

Şimdiye dek dağıttığımız ve dağıtılmayı bekleyen toplam 400 adet yüz siperliği ürettik.Talep geldikçe üretmeye devam edeceğiz. Biz inanıyoruz ki; virüsü dayanışma yenecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER