Aktaş’tan bereket aktı

2 / 4
Ödemiş Ovası’nda 15 bin 800 dekar arazi bu yaz ilk kez modern sulama ile tanışırken, tarlalardaki verim  % 40 ile 60 oranında arttı. Sulama maliyetleri düştü. Üretici yılda 2 hatta 3 hasat imkanına kavuştu.

“Aktaş Barajı ve Sulaması” ile yaz ayları  boyunca özel olarak ilgilenen DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, Bölgeki su sıkıntısını gidermek için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.  Çınar “ Aktaş Barajı’nda geçen yıl su tutmaya başladık. Barajda yaklaşık 21 milyon m3 su depolandı. Geçiçi kabul aşamasında olmamıza rağmen üreticimizin mağdur olmaması için temmuz ayı başından itibaren tarlalara su vermeye başladık. Bölge üreticisi sıcak yaz günlerinde bile uygun maliyetle tarlalarını sulama imkanı buldu” diye konuştu
Ödemişli üreticilerin yüzünü güldüren projenin dolaylı olarak 1350 kişiye daha istihdam olanağı yaratacağını kaydeden Birol Çınar Aktaş Barajı ve Sulaması’nın bölge çiftçine yılda  yaklaşık 15 milyon lira daha kazandıracağını söyledi.

Ödemiş Ovası’nda 15 bin 800 dekar arazi bu yaz ilk kez modern sulama ile tanışırken, tarlalardaki verim % 40 ile 60 oranında arttı. Sulama maliyetleri düştü. Üretici yılda 2 hatta 3 hasat imkanına kavuştu.

“Aktaş Barajı ve Sulaması” ile yaz ayları boyunca özel olarak ilgilenen DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, Bölgeki su sıkıntısını gidermek için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Çınar “ Aktaş Barajı’nda geçen yıl su tutmaya başladık. Barajda yaklaşık 21 milyon m3 su depolandı. Geçiçi kabul aşamasında olmamıza rağmen üreticimizin mağdur olmaması için temmuz ayı başından itibaren tarlalara su vermeye başladık. Bölge üreticisi sıcak yaz günlerinde bile uygun maliyetle tarlalarını sulama imkanı buldu” diye konuştu
Ödemişli üreticilerin yüzünü güldüren projenin dolaylı olarak 1350 kişiye daha istihdam olanağı yaratacağını kaydeden Birol Çınar Aktaş Barajı ve Sulaması’nın bölge çiftçine yılda yaklaşık 15 milyon lira daha kazandıracağını söyledi.