Alaşehir Büyükşehirle 210 Milyonluk Yatırım Aldı

Sık sık ilçeleri ziyaret ederek, ilçelerin nabzını tutan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir’e ziyarette bulundu. Başkan Ergün, Alaşehir programında mahalle muhtarları ile de bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçede hayata geçirdiği projeleri anlatan Başkan Ergün, “Geride kalan dört buçuk yıllık süre içerisinde Alaşehir’e 85 milyon 750 bin lira MASKİ, 125 milyon lira da Büyükşehir Belediyesi kanalıyla olmak üzere toplam 210 milyon 750 bin liralık yatırım yaptık. Çok şükür bugün yüzlerce proje ve hizmeti bitirmiş, verdiği sözleri yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak alnım ak bir şekilde huzurunuza geldim” ifadelerini kullandı.

Alaşehir’i ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğünün çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir’de mahalle muhtarları ile de buluştu. Alaşehir Şelale Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Daire Başkanları, MHP İl Başkanı Öztürk, MHP Ülkü Ocaklar İl Başkanı Mehmet Balaban, MHP Alaşehir Teşkilatı, Ülkü Ocakları Alaşehir Teşkilatı, Alaşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Şevket Çömçömoğlu, mahalle muhtarları katıldı.

Alaşehir’in Anahtarı Başkan Ergün’de

Toplantının açılış konuşmasını Alaşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Şevket Çömçömoğlu yaptı. Dernek Başkanı Çömçöoğlu, “Hizmetlerden son derece memnunuz. Yaptıkları katkılardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’a çok teşekkür ediyorum, yapılan yatırımlar da tüm Alaşehir’e hayırlı olsun” dedi. Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile iş birliği içerisinde Alaşehir’e hizmet etmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmasa bizler hiçbir şey yapamayız. Bu birliktelik olduğu sürece bizim Alaşehir’de yapamayacağımız hiçbir şey kalmayacak” dedi. Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, konuşmasının ardından Yıldırım Beyazıt Han’ın sembolik kaftanı ve şehrin anahtarını Başkan Ergün’e verdi. Başkan Uçak, “Alaşehir sizlerle gurur duyuyor. Alaşehir’in anahtarını da size olan güvenimizden dolayı size takdim ediyoruz” dedi.

“Altyapı olmadan olmaz dedik”

Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de mahalle muhtarlarına hitap ederek, 2014 yılında gerçekleştirilen seçimlerin ardından Büyükşehir statüsü kazanan Manisa’da, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün kuruluş aşamalarında yaşanan süreçleri anlattı. Başkan Ergün, “17 ilçemiz ve 1088 mahallemiz bizden hizmet bekliyordu. Altyapısı olmayan, kanalizasyonu bulunmayan, yolu bozuk, köprü ihtiyacı olan mahallelerimiz, köylerimiz olduğunu üzülerek gördük. Dedik ki, Manisa’da yaşayan her vatandaşımız merkezde ne varsa aynı hizmeti alsın. Tabi altyapısı olmadan çalışma yapmak, günübirlik siyasetçilerin işidir dedik. Bizler geleceğimize yatırım yapalım, çocuklarımız temiz su içsin, kanalizasyon hatlarını yenileyelim bulaşıcı hastalıklar olmasın dedik ve büyük bir altyapı yatırım hamlesi başlattık. Belediye isimleri vermeyeceğim, hepsi meslektaşım. Ancak birçok belediye başkanı altyapı hizmeti yapmaktan kaçıyor. Bunun aksine biz oy kaygısı gütmeden paslanmış borulardan, içler acısı halde olan su depolarından halkımız su içmesin düşüncesiyle bunların yenilemelerini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.

“463 Kilometre Altyapı Çalışması Yapıldı”

Şu ana kadar Alaşehir ilçe genelinde 463 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapıldığını dile getiren Başkan Ergün, “Yaklaşık 3 milyon liralık yatırımla 101 Mahalle Projemiz kapsamında Hacıaliler, Matarlı, Şahyar, Yeniköy, Belenyaka, Örnekköy, Caberkamara ve Dağhacıyusuf mahallelerimizde 117 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı ile Türkmen, Matarlı ve İsmetiye Mahallelerimize fosseptik imalatı yaptık. Girelli Mahallesi’ndeki çalışmamız devam ediyor. Tam 5 buçuk milyon liralık yatırımla muhtelif mahallelerde 90 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı döşedik. 8 milyon liranın üzerinde yatırımla Yeşilyurt Mahallemizde başlattığımız 40 kilometrelik kanalizasyon hattı inşaatı tamamlanmış olup geçici kabulleri yapıldı. Bin 500 metre yağmursuyu hattı imalatı da devam ediyor. Ayrıca 30 kilometrelik içme suyu ihalesinin yapıldığını ve ihale sürecinin beklendiğini de müjdelemiş olayım” diye konuştu.

Alaşehirliler Temiz Su İçebilsin Diye

Alaşehirlilerin temiz su içebilmesi için 1 milyon 700 bin lira bütçeyle 52 adet içme suyu deposunun yenilendiğini belirten Başkan Ergün, “600 bin liranın üzerinde yatırımla içme suyu depolarında tam otomatik klor cihazı ve şamandıra sistemi montajı, 9 mahallede içme suyu elektrik tesisi yapımı, Çamlıbel Mahallesi İçme Suyu Arıtma Tesisi İnşaatı ile Akkeçili, Hacıaliler, İsmetiye ve Kurudere Mahallelerimizde 4 kilometre dere temizliği de MASKİ kanalıyla tamamlanan çalışmalarımız. Yine MASKİ tarafından devam eden çalışmalarımızın başında yaklaşık 29 milyon liralık 154 mahalle projemiz var. 154 Mahalle Projesi kapsamında Akkeçili, Çağlayan, Çakırcaali ve Erenköy Mahallelerinde altyapı ve kilit parke taş imalatları tamamlandı. Çeşneli ve Girelli Mahallelerinde altyapının tamamlanmasının ardından kilit parke taş döşenmeye başlandı. Örencik Mahallesinde ise altyapıda sona yaklaşıldı. Kısa süre içerisinde kilit parke işine başlanacak. Çalışma tamamlanınca toplamda 124 kilometre içme suyu ve kanalizasyon inşaatı yapılmış olacak. Bununla birlikte Akkeçili, Erenköy, Girelli ve Örencik Mahallelerine İçme Suyu Deposu Yapımı ile Çağlayan, Çakırcaali, Çeşneli, Girelli ve Örencik Mahallelerine fosseptik imalatı da gerçekleştirilecek” dedi.

MASKİ’den Alaşehir’e 85 Milyon 750 Bin Liralık Yatırım

Alaşehir atık su arıtma tesisine de değinen Başkan Ergün, “1 milyon 700 bin lira yatırımla mevcut Alaşehir atık su arıtma tesisini aktif hale getirmiştik. Tabi bu tesis ömrünü tamamladığı için yenilenmesi gerektiğini gördük. Yaklaşık 25 milyon liralık yatırım yaptığımız Alaşehir merkez atık su arıtma tesisi inşaatı devam ediyor. Kavaklıdere Mahallemizde 6 buçuk milyon yatırımla başladığımız 92 kilometrelik içme suyu hattı inşaatındaki çalışmalarımız da yüzde 95 oranında tamamlandı. Yine Kavaklıdere Mahallemizin Atık su Arıtma Tesisi'nin ihalesi 25 Ekim’de yapıldı. Bununla ilgili İller Bankası'nın değerlendirmesi bekleniyor. Bunun da müjdesini vermiş olayım. 1 milyon lirayı bulan 24 adet içme suyu deposu, 23 adet terfi ve 4 adet biriktirme binasının bakım onarımı devam ediyor. Bunların da imalatları yüzde 92 oranında tamamlandı. Yine 700 bin lirayı bulan Çarıktekke ve Dağarlar Mahallelerimizin içme suyu arıtma tesisi inşaatında da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Buraya kadar sadece MASKİ Genel Müdürlüğümüzün tamamladığı, devam ettiği ve planladığı hizmet ve projeleri anlattım. Tüm bu saydığım çalışmaların parasal karşılığı 85 milyon 750 bin lirayı buluyor. Alaşehir’imize az bile diye düşünüyor; helali hoş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Dev Projeleri Sıraladı

Alaşehir’e kazandırılan dev projeleri de tek tek sıralayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Toplu ulaşımda dönüşüm çalışmalarımız kapsamında ilimiz genelinde başlattığımız yenileme hareketini Alaşehir’imizde de tamamladık. Üzümlü-Yeşilyurt-Gümüşçay-Uluderbent-Sarıpınar-Kemaliye-Soğanlı-Piyadeler-Yeşilyurt-Kilik-Gümüşçay-Subaşı-Delemenler-Hacıhaliller-Uluderbent-Tepeköy hatlarında yenileme yaptık. Engelli erişimine uygun, klimalı, kartlı sistemli modern ulaşım araçlarıyla Alaşehir’imizin her bölgesine sorunsuz ulaşım hizmeti veriyoruz. Bugün bu güzel toplantımızı yapmadan önce güzel bir hizmetin birinci etabının açılışını gerçekleştirdik. 27 milyon liranın üzerinde bir yatırımla geçmişte birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği o ölüm yolunda başlattığımız katlı kavşak projemizin çok şükür bugün battı çıktı kısmını trafiğe açtık. İnşallah tamamı açıldığında, o kötü anılar yerini güvenli ve modern bir kavşağa bırakmış olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

350 Bin Metrekare Kilit Parke, 200 Kilometre Asfalt

Alaşehir’de gerçekleştirilen kilit parke ve asfalt çalışmalarından bahseden Başkan Ergün, “Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte vatandaşlarımız özellikle de köyden mahalleye dönüşen bölgelerimizdeki hemşerilerimiz yazın tozlu, kışın çamurlu yollardan kurtulsun diyerek muazzam bir kilit parke çalışması yaptık. Geride bıraktığımız sürede Alaşehir ilçemizde yaklaşık 11 milyon liralık yatırımla mahallelerimize 350 bin metrekare kilit parke döşedik. Yollarda trafik ve ulaşımın konforlu ve güvenli olması için yaklaşık 22 milyon lira kaynak ayırarak 200 kilometre asfalt çalışmasını hayata geçirdik. Tarım şehri olan ve üzüm üretiminde ilk sıralarda bulunan Alaşehir’imizde üreticimize destek olmak için bağ tahmin ve erken uyarı istasyonu, fidan dağıtımları, gölet düzenlemeleri gibi çok sayıda kırsal hizmeti de sağladık. Alaşehir ilçe sınırlarındaki tüm mahalle mezarlıklarında temizlik çalışmaları, boyası, badanası, çevre duvarı yapımı, çit çevrilmesi, kapısı gibi çok sayıda çalışma yaparak, mezarlıklarımızın temiz, düzenli ve dışarıdan gelebilecek olumsuzluklara karşı güvenli olmasını sağladık. Merkez mezarlığına yeni bir gasilhane binası kazandırdık. 1 adet transit cenaze nakil aracı ile 1 adet cenaze yıkama aracını ilçemizde hizmete sunduk. Bu hizmetlerimiz de 600 bin liraya ulaştı” diye konuştu.

“Alnım Ak Bir Şekilde Huzurunuza Geldim”

Asfalttan parke taşına, ilaçlama hizmetlerinden sosyal yardım projelerine, kırsal hizmetlerden ulaşım hizmetlerine kadar Alaşehir’de yapılan yatırım miktarının 125 milyon lira olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Biz Alaşehir’e söz verdik. Ali Uçak başkanımla birlikte deyim yerindeyse ikinci baharını yaşayan bu güzel ilçemiz değişecek dedik. Çok şükür bugün yüzlerce proje ve hizmeti bitirmiş, verdiği sözleri yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak alnım ak bir şekilde huzurunuza geldim. Oy veren/vermeyen ayrımı yapmadan tek gayemiz ve tek aşkımız olan Manisa’mıza, Manisa’mızda yaşayan vatandaşımıza layık olduğu en güzel hizmetleri ulaştırmanın gayretidir bu saydıklarım. İnsanız. Eksiğimiz olur, ulaşmakta geciktiğimiz yerler olur. Ama şundan emin olmanızı istiyorum: Manisa Büyükşehir Belediyesi ayrım yapmadan her vatandaşımıza, her mahallemize ulaşmak için canla başla çalıştı ve çalışmaya devam edecek. Bizler günü birlik siyasi çekişmelerin, günü kurtaran çalışmaların değil; Manisa’nın ve Manisalının gerçekten ihtiyaç duyduğu çalışmaları yapmanın gayretinde olduk. Bugüne kadar bu çizgimizden ayrılmadık, bundan sonra da ayrılmayacağız. Yaptığımız çalışmalar gerek tarafsız kamuoyu araştırmalarında, gerek siz değerli muhtarlarımızın geri dönüşlerinde, gerek de halkımızın yüzündeki tebessüm ve gözlerindeki ışıltıyla kendini belli ediyor. Bunlar bize yeter” dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının ardından mahalle muhtarlarını dinledi. Muhtarların sorularını tek tek yanıtlayan Başkan Ergün, daha sonra kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen mahalle muhtarlarını da kırmadı. Toplantının ardından kendisini selamlayan çocuklarla hatıra fotoğrafları çektiren Başkan Ergün, çocukları futbol topu hediye ederek, sevindirdi.

Sık sık ilçeleri ziyaret ederek, ilçelerin nabzını tutan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir’e ziyarette bulundu. Başkan Ergün, Alaşehir programında mahalle muhtarları ile de bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçede hayata geçirdiği projeleri anlatan Başkan Ergün, “Geride kalan dört buçuk yıllık süre içerisinde Alaşehir’e 85 milyon 750 bin lira MASKİ, 125 milyon lira da Büyükşehir Belediyesi kanalıyla olmak üzere toplam 210 milyon 750 bin liralık yatırım yaptık. Çok şükür bugün yüzlerce proje ve hizmeti bitirmiş, verdiği sözleri yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak alnım ak bir şekilde huzurunuza geldim” ifadelerini kullandı.

Alaşehir’i ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğünün çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir’de mahalle muhtarları ile de buluştu. Alaşehir Şelale Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Daire Başkanları, MHP İl Başkanı Öztürk, MHP Ülkü Ocaklar İl Başkanı Mehmet Balaban, MHP Alaşehir Teşkilatı, Ülkü Ocakları Alaşehir Teşkilatı, Alaşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Şevket Çömçömoğlu, mahalle muhtarları katıldı.

Alaşehir’in Anahtarı Başkan Ergün’de

Toplantının açılış konuşmasını Alaşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Şevket Çömçömoğlu yaptı. Dernek Başkanı Çömçöoğlu, “Hizmetlerden son derece memnunuz. Yaptıkları katkılardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’a çok teşekkür ediyorum, yapılan yatırımlar da tüm Alaşehir’e hayırlı olsun” dedi. Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile iş birliği içerisinde Alaşehir’e hizmet etmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmasa bizler hiçbir şey yapamayız. Bu birliktelik olduğu sürece bizim Alaşehir’de yapamayacağımız hiçbir şey kalmayacak” dedi. Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, konuşmasının ardından Yıldırım Beyazıt Han’ın sembolik kaftanı ve şehrin anahtarını Başkan Ergün’e verdi. Başkan Uçak, “Alaşehir sizlerle gurur duyuyor. Alaşehir’in anahtarını da size olan güvenimizden dolayı size takdim ediyoruz” dedi.

“Altyapı olmadan olmaz dedik”

Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de mahalle muhtarlarına hitap ederek, 2014 yılında gerçekleştirilen seçimlerin ardından Büyükşehir statüsü kazanan Manisa’da, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün kuruluş aşamalarında yaşanan süreçleri anlattı. Başkan Ergün, “17 ilçemiz ve 1088 mahallemiz bizden hizmet bekliyordu. Altyapısı olmayan, kanalizasyonu bulunmayan, yolu bozuk, köprü ihtiyacı olan mahallelerimiz, köylerimiz olduğunu üzülerek gördük. Dedik ki, Manisa’da yaşayan her vatandaşımız merkezde ne varsa aynı hizmeti alsın. Tabi altyapısı olmadan çalışma yapmak, günübirlik siyasetçilerin işidir dedik. Bizler geleceğimize yatırım yapalım, çocuklarımız temiz su içsin, kanalizasyon hatlarını yenileyelim bulaşıcı hastalıklar olmasın dedik ve büyük bir altyapı yatırım hamlesi başlattık. Belediye isimleri vermeyeceğim, hepsi meslektaşım. Ancak birçok belediye başkanı altyapı hizmeti yapmaktan kaçıyor. Bunun aksine biz oy kaygısı gütmeden paslanmış borulardan, içler acısı halde olan su depolarından halkımız su içmesin düşüncesiyle bunların yenilemelerini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.

“463 Kilometre Altyapı Çalışması Yapıldı”

Şu ana kadar Alaşehir ilçe genelinde 463 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapıldığını dile getiren Başkan Ergün, “Yaklaşık 3 milyon liralık yatırımla 101 Mahalle Projemiz kapsamında Hacıaliler, Matarlı, Şahyar, Yeniköy, Belenyaka, Örnekköy, Caberkamara ve Dağhacıyusuf mahallelerimizde 117 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı ile Türkmen, Matarlı ve İsmetiye Mahallelerimize fosseptik imalatı yaptık. Girelli Mahallesi’ndeki çalışmamız devam ediyor. Tam 5 buçuk milyon liralık yatırımla muhtelif mahallelerde 90 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı döşedik. 8 milyon liranın üzerinde yatırımla Yeşilyurt Mahallemizde başlattığımız 40 kilometrelik kanalizasyon hattı inşaatı tamamlanmış olup geçici kabulleri yapıldı. Bin 500 metre yağmursuyu hattı imalatı da devam ediyor. Ayrıca 30 kilometrelik içme suyu ihalesinin yapıldığını ve ihale sürecinin beklendiğini de müjdelemiş olayım” diye konuştu.

Alaşehirliler Temiz Su İçebilsin Diye

Alaşehirlilerin temiz su içebilmesi için 1 milyon 700 bin lira bütçeyle 52 adet içme suyu deposunun yenilendiğini belirten Başkan Ergün, “600 bin liranın üzerinde yatırımla içme suyu depolarında tam otomatik klor cihazı ve şamandıra sistemi montajı, 9 mahallede içme suyu elektrik tesisi yapımı, Çamlıbel Mahallesi İçme Suyu Arıtma Tesisi İnşaatı ile Akkeçili, Hacıaliler, İsmetiye ve Kurudere Mahallelerimizde 4 kilometre dere temizliği de MASKİ kanalıyla tamamlanan çalışmalarımız. Yine MASKİ tarafından devam eden çalışmalarımızın başında yaklaşık 29 milyon liralık 154 mahalle projemiz var. 154 Mahalle Projesi kapsamında Akkeçili, Çağlayan, Çakırcaali ve Erenköy Mahallelerinde altyapı ve kilit parke taş imalatları tamamlandı. Çeşneli ve Girelli Mahallelerinde altyapının tamamlanmasının ardından kilit parke taş döşenmeye başlandı. Örencik Mahallesinde ise altyapıda sona yaklaşıldı. Kısa süre içerisinde kilit parke işine başlanacak. Çalışma tamamlanınca toplamda 124 kilometre içme suyu ve kanalizasyon inşaatı yapılmış olacak. Bununla birlikte Akkeçili, Erenköy, Girelli ve Örencik Mahallelerine İçme Suyu Deposu Yapımı ile Çağlayan, Çakırcaali, Çeşneli, Girelli ve Örencik Mahallelerine fosseptik imalatı da gerçekleştirilecek” dedi.

MASKİ’den Alaşehir’e 85 Milyon 750 Bin Liralık Yatırım

Alaşehir atık su arıtma tesisine de değinen Başkan Ergün, “1 milyon 700 bin lira yatırımla mevcut Alaşehir atık su arıtma tesisini aktif hale getirmiştik. Tabi bu tesis ömrünü tamamladığı için yenilenmesi gerektiğini gördük. Yaklaşık 25 milyon liralık yatırım yaptığımız Alaşehir merkez atık su arıtma tesisi inşaatı devam ediyor. Kavaklıdere Mahallemizde 6 buçuk milyon yatırımla başladığımız 92 kilometrelik içme suyu hattı inşaatındaki çalışmalarımız da yüzde 95 oranında tamamlandı. Yine Kavaklıdere Mahallemizin Atık su Arıtma Tesisi'nin ihalesi 25 Ekim’de yapıldı. Bununla ilgili İller Bankası'nın değerlendirmesi bekleniyor. Bunun da müjdesini vermiş olayım. 1 milyon lirayı bulan 24 adet içme suyu deposu, 23 adet terfi ve 4 adet biriktirme binasının bakım onarımı devam ediyor. Bunların da imalatları yüzde 92 oranında tamamlandı. Yine 700 bin lirayı bulan Çarıktekke ve Dağarlar Mahallelerimizin içme suyu arıtma tesisi inşaatında da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Buraya kadar sadece MASKİ Genel Müdürlüğümüzün tamamladığı, devam ettiği ve planladığı hizmet ve projeleri anlattım. Tüm bu saydığım çalışmaların parasal karşılığı 85 milyon 750 bin lirayı buluyor. Alaşehir’imize az bile diye düşünüyor; helali hoş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Dev Projeleri Sıraladı

Alaşehir’e kazandırılan dev projeleri de tek tek sıralayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Toplu ulaşımda dönüşüm çalışmalarımız kapsamında ilimiz genelinde başlattığımız yenileme hareketini Alaşehir’imizde de tamamladık. Üzümlü-Yeşilyurt-Gümüşçay-Uluderbent-Sarıpınar-Kemaliye-Soğanlı-Piyadeler-Yeşilyurt-Kilik-Gümüşçay-Subaşı-Delemenler-Hacıhaliller-Uluderbent-Tepeköy hatlarında yenileme yaptık. Engelli erişimine uygun, klimalı, kartlı sistemli modern ulaşım araçlarıyla Alaşehir’imizin her bölgesine sorunsuz ulaşım hizmeti veriyoruz. Bugün bu güzel toplantımızı yapmadan önce güzel bir hizmetin birinci etabının açılışını gerçekleştirdik. 27 milyon liranın üzerinde bir yatırımla geçmişte birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği o ölüm yolunda başlattığımız katlı kavşak projemizin çok şükür bugün battı çıktı kısmını trafiğe açtık. İnşallah tamamı açıldığında, o kötü anılar yerini güvenli ve modern bir kavşağa bırakmış olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

350 Bin Metrekare Kilit Parke, 200 Kilometre Asfalt

Alaşehir’de gerçekleştirilen kilit parke ve asfalt çalışmalarından bahseden Başkan Ergün, “Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte vatandaşlarımız özellikle de köyden mahalleye dönüşen bölgelerimizdeki hemşerilerimiz yazın tozlu, kışın çamurlu yollardan kurtulsun diyerek muazzam bir kilit parke çalışması yaptık. Geride bıraktığımız sürede Alaşehir ilçemizde yaklaşık 11 milyon liralık yatırımla mahallelerimize 350 bin metrekare kilit parke döşedik. Yollarda trafik ve ulaşımın konforlu ve güvenli olması için yaklaşık 22 milyon lira kaynak ayırarak 200 kilometre asfalt çalışmasını hayata geçirdik. Tarım şehri olan ve üzüm üretiminde ilk sıralarda bulunan Alaşehir’imizde üreticimize destek olmak için bağ tahmin ve erken uyarı istasyonu, fidan dağıtımları, gölet düzenlemeleri gibi çok sayıda kırsal hizmeti de sağladık. Alaşehir ilçe sınırlarındaki tüm mahalle mezarlıklarında temizlik çalışmaları, boyası, badanası, çevre duvarı yapımı, çit çevrilmesi, kapısı gibi çok sayıda çalışma yaparak, mezarlıklarımızın temiz, düzenli ve dışarıdan gelebilecek olumsuzluklara karşı güvenli olmasını sağladık. Merkez mezarlığına yeni bir gasilhane binası kazandırdık. 1 adet transit cenaze nakil aracı ile 1 adet cenaze yıkama aracını ilçemizde hizmete sunduk. Bu hizmetlerimiz de 600 bin liraya ulaştı” diye konuştu.

“Alnım Ak Bir Şekilde Huzurunuza Geldim”

Asfalttan parke taşına, ilaçlama hizmetlerinden sosyal yardım projelerine, kırsal hizmetlerden ulaşım hizmetlerine kadar Alaşehir’de yapılan yatırım miktarının 125 milyon lira olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Biz Alaşehir’e söz verdik. Ali Uçak başkanımla birlikte deyim yerindeyse ikinci baharını yaşayan bu güzel ilçemiz değişecek dedik. Çok şükür bugün yüzlerce proje ve hizmeti bitirmiş, verdiği sözleri yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak alnım ak bir şekilde huzurunuza geldim. Oy veren/vermeyen ayrımı yapmadan tek gayemiz ve tek aşkımız olan Manisa’mıza, Manisa’mızda yaşayan vatandaşımıza layık olduğu en güzel hizmetleri ulaştırmanın gayretidir bu saydıklarım. İnsanız. Eksiğimiz olur, ulaşmakta geciktiğimiz yerler olur. Ama şundan emin olmanızı istiyorum: Manisa Büyükşehir Belediyesi ayrım yapmadan her vatandaşımıza, her mahallemize ulaşmak için canla başla çalıştı ve çalışmaya devam edecek. Bizler günü birlik siyasi çekişmelerin, günü kurtaran çalışmaların değil; Manisa’nın ve Manisalının gerçekten ihtiyaç duyduğu çalışmaları yapmanın gayretinde olduk. Bugüne kadar bu çizgimizden ayrılmadık, bundan sonra da ayrılmayacağız. Yaptığımız çalışmalar gerek tarafsız kamuoyu araştırmalarında, gerek siz değerli muhtarlarımızın geri dönüşlerinde, gerek de halkımızın yüzündeki tebessüm ve gözlerindeki ışıltıyla kendini belli ediyor. Bunlar bize yeter” dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının ardından mahalle muhtarlarını dinledi. Muhtarların sorularını tek tek yanıtlayan Başkan Ergün, daha sonra kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen mahalle muhtarlarını da kırmadı. Toplantının ardından kendisini selamlayan çocuklarla hatıra fotoğrafları çektiren Başkan Ergün, çocukları futbol topu hediye ederek, sevindirdi.