Binlerce üzüm üreticisi, ellerinde taşıdıkları dövizlerle üzüm fiyatlarını protesto etti

Alaşehirli üzümcüler açıklanan taban fiyatı beğenmeyerek, protesto ettiler. Cumhuriyet ve Demokrasi Meyanında toplanan binlerce üzüm üreticisi, ellerinde taşıdıkları dövizlerle üzüm fiyatlarını protesto ettiler.

Manisa Son Haber
Binlerce üzüm üreticisi, ellerinde taşıdıkları dövizlerle üzüm fiyatlarını protesto etti

Alaşehir CHP ilçe yönetimi tarafından organize edilen üzüm protesto mitingine CHP Manisa milletvekili grup başkan vekili Özgür  Özel, Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu,  İl başkanı Semih Balaban, Alaşehir CHP İlçe başkanı Gülgün Hasçelik, Alaşehir Belediye başkanı Ahmet Ökzücüoğlu, Üzüm sendikası başkanı Adnan Çobanoğlu ve üzümcüler katıldı. 


CHP İlçe başkan vekili Mustafa Günen,  Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkalığı tarafından iktidarın belirlediği üzüm taban fiyatını protesto etmek için toplandık. Mazotun, gübrenin , elektrik  fiatlarının  ve tüm girdilerin yüzde yüzlük arttığı günümüzde yüzde 5’lik üzüm taban fiyatını kabul etmiyor, reddiyoruz.  Bu rakam Ulu Önder  Atatürk’ün “ Köylü Milletin Efendisidir,  dediği çiftçinin ve köylünün adeta bitişidir. 18 TL açıklanması beklenen üzüm taban fiyatı üreticilerin emekleri hiçe sayılarak, geçen yıl ki fiyata  yakın açıklanması, üreticilerimizle adeta alay etmektir. Kınıyor ve protesto ediyoruz.


Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, üzüm bizim el emeği, göz nurumuz. Biz Alaşehir ovası olarak 80 bin ton kuru üzüm üretiyoruz. Dağlarımızdan yağ, ovalarımızdan damlıyordu. O balı bize bu fiyatla zehir ettiler. Haram zıkkım olsun. Biz onlardan sadaka istemiyoruz. Biz nasırlı ellerimizin emeğimizin karşılığını istiyoruz. Gelin bir yanlış yaptık, deyin, bu yanlıştan dönün, bu çiftçinin yüzünü güldürün. Bizi diri diri mezara gömmeyin.

 
CHP Manisa Milletvekili, Grup başkan vekili Özgür Özel, Büyük bir haksızlık, büyük bir hayal kırıklığı var. Bu gün 9 Eylül partimizin kuruluş yıldönümü nedeniyle parti meclisi toplantısı , olmasına rağmen, sayın genel başkanımızdan izin istedim ve sizlerin arasına katıldım. Sayın genel başkanımıza durumu anlattım, kendisinin açıklanan fiyattan haberi olduğunu ve büyük bir haksızlık olduğunu sosyal medyadaki isyanı takip ettiğini belirtti, sizlere selamları var. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz , burası baba evi.  Herkes baba evinde doğar, sonra büyür,  bir yerlere gidebilir. Ama herkes bilir ki baba evinin bacası tüter, çorbası kaynamaktadır. Geçmişte hangi partiye gitmiş olursanız olsun, dedeleriniz , nineleriniz bu baba evinde doğdular.  Hiç kimse bu hale düşmek için bu hükümete oy vermedi, bu duruma düşeceklerini bilseler bu hükümete oy verirler miydi? Eğer baba evine dönmek isteyen olursa baba evinin kapısı herkese açıktır. İki tane Cumhurbaşkanı bir tanesi Köylü Milletin efendisidir diyor, sonuncusu köylüye Al ananı da git diyor. Al ananı da git diyene inat, milletin efendisinin partisi köylünün yüzünü güldürecek partidir. Üzüm fiatını 13 Lira gibi bir fiyatı bir iflas fiyatını 13 lira gibi çiftçiyi perişan edecek bir fiyatı koymuşlar, arıyorsunuz arıyorsunuz yerlerinde yeller esiyor. Hiç birisi ortada yok. Biz bu fiyata itiraz ediyoruz. Bu fiyata isyan ediyoruz. Bu fiyatı kabul etmiyoruz. Mücadeleye çağırıyoruz, hepinizi.  Çayda, fındıkta fiyat belli. Elbette hiç birisi yüz güldürmüyor ama,  böyle geçen senenin yüzde 4 üzerine bir fiyatta değil. Bu fiyatta kumpas var, bu fiyatta lobicilik var, bu fiyatta nasılsa köylü bağcı sesini çıkaramaz, bir araya gelemez, biz onun cebinden parayı alalım, bir avuç tüccarın, ihracatçının yandaşın cebine koyalım  hesabı var, hesabınız batsın, yazıklar olsun, dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2021, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER