Siyaset Değil, Hizmet Yaptık

FOTOĞRAFLARIN TAMAMINI GÖRMEK İÇİN FOTOLARIN ÜSTÜNE TIKLAYIN DİĞER FOTOĞRAFLAR EKRANINIZA GELECEKTİR.

Büyükşehir’den Soma’ya 366 Milyonluk Yatırım
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Soma’da mahalle muhtarlarıyla buluştu. Mahalle muhtarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçede gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü kanalıyla Soma’ya 366 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirten Başkan Ergün, “Bizleri siyasi çekişmelerin içine çekmeye çalışanlara kulak tıkadık. Manisa’mıza hizmet edeceğiz dedik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürdük” ifadelerini kullandı.
Sık sık ilçelere gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilçelerin nabzını tutan ve vatandaşlarla bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma’ya ziyarette bulundu. Başkan Ergün, Soma ziyaretinde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçede gerçekleştirdiği çalışmaları da yerinde inceledi. Başkan Ergün, Soma ziyaretinde ilçede görev yapan mahalle muhtarlarıyla da buluştu. Ramada Otel’de düzenlenen öğle yemeğinde muhtarlar ile bir araya gelen Başkan Ergün’e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Daire Başkanları, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Hediye Özsoy, MHP İlçe Başkanı Adem Yıldırım, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Coşkun, MHP Soma eski İlçe Başkanı Murat Maan da eşlik etti.
Arslan Muhtarlara Hitap Etti
MHP Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu tarafından okunan duanın ardından programın açılış konuşmasını Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Ersoy Arslan yaptı. Arslan, muhalle muhtarlarının devlet ile millet arasında adeta bir köprü görevi üstlendiğini belirtti. Arslan’ın ardından söz alan Soma Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Ölek ise, düzenlen organizasyon nedeniyle memnuniyetini paylaştı.
Kuruluş Sürecini Anlattı
Somalı mahalle muhtarlarına hitap eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün kuruluş sürecini anlattı. Başkan Ergün, “Bugün geride bıraktığımız 4,5 yılı aşkın sürede ortaya koyduğumuz çalışmaları anlatmak ve sizlerin de taleplerini dinlemek üzere bir aradayız. Bu sürece gelmek kolay olmadı. MASKİ Genel Müdürlüğünün sıfırdan kurulması, bina ve ekipman eksikliklerinin giderilmesi, büyükşehir ve MASKİ’de yönetim kademesi ve sahada çalışacak ekiplerin atamalarının yapılması, ilçelerimizde koordinasyon merkezlerinin kurulması, ilçe belediyeleriyle sorumluluk alanlarını belirlemek, mal paylaşımları, yeni araç filolarının kurulması gibi çok geniş yelpazede çalışmayı Manisa’yla birlikte büyükşehir olan diğer 13 ilden çok çok önce tamamladık. Altyapısı olmayan, kanalizasyonu bulunmayan, yolu bozuk, köprü ihtiyacı olan mahallelerimiz, köylerimiz olduğunu üzülerek gördük. Bizler geleceğimize yatırım yapalım, çocuklarımız temiz su içsin, kanalizasyon hatlarını yenileyelim bulaşıcı hastalıklar olmasın dedik ve büyük bir altyapı yatırım hamlesi başlattık. Birçok belediye başkanı gözle görünmediği için altyapı hizmeti yapmaktan kaçıyor. Bunun aksine biz oy kaygısı gütmeden paslanmış borulardan, içler acısı halde olan su depolarından halkımız su içmesin düşüncesiyle bunların temizliğini ve yenilemelerini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Sağlıklı Nesiller İçin 77 Milyonluk Altyapı Yatırımı
MASKİ Genel Müdürlüğü kanalıyla Soma’da gerçekleştirilen altyapı yatırımlarını anlatan Başkan Ergün, “MASKİ Genel Müdürlüğünün Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın işbirliği kapsamında inşa ettiği Soma Atıksu Arıtma Tesisi 36 milyon lira yatırımla tamamlandı. Bunun için 291 bin 542 liralık bir kamulaştırma da yaptık. İşletilmesine ise şuana kadar 1 milyon 522 bin 153 Lira harcandı. Yani, bu önemli tesise şu ana kadar 37 milyon 800 bin liranın üzerinde bir kaynak harcanmış oldu. Soma’mızın altyapı konusunda kanayan bir yarası vardı. Yıllardır her yağmurda yukarı mahallelerden gelen ve vatandaşlarımızın su basmaları ve sel sorunları yaşamasına sebep olan bir durum söz konusuydu. Buna karşı kuşaklama yağmur suyu hattı yaparak, Soma’yı artık su basma ve taşkınlardan kurtardık. Yalnızca MASKİ Genel Müdürlüğümüzün Soma’mıza yaptığı yatırımın rakamsal değeri tam tamına 77 milyon lira. Eski parayla ifade edecek olsak, 77 trilyon. Altyapıdır, gözle görülmez diyebilirdik. Sadece üste makyaj yapıp geçebilirdik. Bu ve buna benzer milyonlarca liralık yatırımları tüm ilçelerimize yaptık. Bu yatırımlar sağlıklı içme suyu, sağlıklı kanalizasyon ve sağlıklı nesiller içindir bu böyle biline” diye konuştu.
İlçede Yapılan Çalışmaları Anlattı
2014 yılının Mayıs ayında gerçekleşen maden faciasında şehit olan 301 madencinin anısına Soma Maden Şehitliği’ni yapıldığını belirten Başkan Ergün, “Onların anılarını yaşatmak adına Soma Maden Şehitliği Anıtı’nı yaptık. Turgutalp Mahallemizdeki şehitliği yeniledik. 257 gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yararlandığı gıda bankası, 647 öğrenci kardeşimizin eğitim aldığı MABEM kurslarımız Soma’da hizmette. Soma Otobüs Terminali, Kamyon Garajı, Yavuz Selim Bulvarı prestij düzenlemesi, Cenkyeri ve Yağcılı itfaiye müfrezesi, Bölgesel Isıtma Sistemi Pompa İstasyonu, Bölgesel Isıtma Ofisi, Atatürk Caddesi prestij düzenlemesi, Nazım Usluoğlu Caddesi prestij düzenlemesi ve İstasyon Mahallemize kazandırdığımız park ve meydan düzenlememiz ile modüler mezbaha tesisi yapımını tamamladığımız proje ve hizmetlerimiz. Prestij cadde düzenlemelerimize şöyle bir paragraf açmak istiyorum. Bu düzenlemede bildiğimiz klasik parke taşı kullanmak yerine bazalt kaplamalı taşlardan kullandık. 22 milyon 700 bin liralık yatırımla toplam 43 bin 440 metrekare kullandığımız bu taşlar, hem görünümü hem de dayanıklı yapısıyla prestij caddelerine renk kattı. Ayrıca 189 tane elektrik direği montajıyla şıkır şıkır caddeleri ilçemize kazandırmış olduk. Güle güle kullanılsın” dedi.
“Büyükşehir’e Laf Atanlara En Güzel Cevap 217 Milyonluk BIS Yatırımı”
Soma Bölgesel Isıtma Sistemi noktasında çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Başkan Ergün, “Siyasi olarak çok şey söylendi. Birçok algı oluşturulmaya çalışıldı. Bunlara yanıt vermek niyetinde değilim. Soma Belediyesinden devraldığımızda 236 abonesi bulunan Bölgesel Isıtma Sistemlerinde bugün itibariyle 10 bin 178 aboneye ulaştığımızı belirtmek istiyorum. Avrupa’da da ses getiren bu önemli projeyle Soma’mızın kendi öz kaynaklarıyla ısınması noktasında 217 milyon lira gibi bir yatırım yaptık. Bu rakam öyle küçümsenecek bir rakam değil. Siyasi olarak büyükşehir belediyesine laf atanlara 217 trilyonluk bu yatırım en güzel cevaptır. Hedefimiz, Soma’nın temiz hava solumasını sağlayacak bu projede tüm ilçemizi ısıtmak. Bu hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.
184 Kilometre Asfalt, 639 Bin Metrekare Kilit Parke
Ulaşımda dönüşüm, asfalt, kilit parke gibi hizmetler hakkında da bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İl genelinde başlattığımız toplu ulaşımda dönüşüm hamlemizle klimalı, engelli erişimine uygun, kameralı ve modern araçlarla ulaşım yapılmasını sağladık. Tabi araçlar modernleşirken, yolları yenilememek de olmaz dedik. Yaklaşık 11 milyon 300 bin liralık bir yatırımla bugüne kadar Soma’mızın yollarında 184 kilometre asfalt çalışması yaptık. Özellikle köy ve beldeden mahalleye dönen mahallerimiz olmak üzere hem Büyükşehir Belediyemiz, hem MASKİ Genel Müdürlüğümüz kanalıyla Soma genelinde yaklaşık 19 milyon lira gibi bir bedelle 639 bin 302 metrekare parke taşı döşeme işini de gerçekleştirerek, hemşerilerimizi yazın toz-toprak, kışın çamur derdinden kurtarmış olduk. Manisa’da 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömdüğümüz Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi’ni hayata geçirdiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Bu önemli tesis, aynı zamanda Soma’mızın da çöp sorununu bitirecek. Tüm bu saydığım projelerin ve hizmetlerin parasal karşılığı 289 milyon lirayı aştı. MASKİ Genel Müdürlüğünü de dahil ettiğimizde 366 milyon liranın üzerinde bir yatırımı Soma’mıza kazandırmışız. İyi ki de yapmışız. Helali hoş olsun” dedi.
Bir Allah Razı Olsun Sözü Bize Yeter
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir zaman siyaset yapmadıklarını belirten Başkan Ergün, “Bizleri siyasi çekişmelerin içine çekmeye çalışanlara kulak tıkadık. Biz işimizi yapacağız, Manisa’mıza hizmet edeceğiz dedik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürdük. İnsanız. Elbette eksiğimiz olacak. Ulaşmakta geciktiğimiz yerler de olmuştur. Ancak şunu iyi bilmenizi isterim ki, hiçbir ayrım gözetmeden geleceğe yönelik proje ve hizmet üretmenin çabasında olduk. Bu çizgimizi bozmadık ve bundan sonra da bozmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizler de takdir edersiniz ki 4 buçuk yılda, ki bunun en az 1 yılı Büyükşehir ve MASKİ yapılanmasıyla geçti. Geriye kalan 3 buçuk-4 yıl gibi bir sürede 17 ilçe ve 1088 mahallemizin 30-40 yıllık sorunlarını tümden çözmek imkansız. Bu, bütçe ile ekip ve ekipmanla doğru orantılı. Sonuçta biz de Merkez Bankası değiliz, belediyemizin bütçesi ve imkanları sınırsız değil. Ancak biz hesabımızı iyi biliyor ve iyi hesap yapıyoruz. Bütçesini en iyi kullanan, en çok altyapı yapan, en çok atık su arıtma tesisi yapan ve bu konularda birinciliği kimseye kaptırmayan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ hiçbir kimse ve kurumdan ekstra destek almadan kendi bütçesi ile bu çalışmaları yapmakta ve kendi yağıyla kavrulmaktadır. Bizi her şekilde eleştirebilirler, eksik yaptı yanlış yaptı gecikti diyebilirler ama çalışmıyor diyemezler. Bugüne kadar yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Bizler daha iyisini yapmaya da istekliyiz. Çünkü biz Soma’mızı, Manisa’mızı seviyoruz. Yaptığımız çalışmalar gerek tarafsız kamuoyu araştırmalarında, gerek siz değerli muhtarlarımızın geri dönüşlerinde, gerek de halkımızın yüzündeki tebessüm ve gözlerindeki ışıltıyla kendini belli ediyor. Bir Allah razı olsun sözü bize yeter diyoruz” ifadelerini kullandı.
Muhtarlardan Teşekkür
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının ardından mahalle muhtarlarına söz verdi. Tek tek söz alarak taleplerini anlatan mahalle muhtarları, bugüne kadar mahallelerine yapılan hizmetler nedeniyle de teşekkürlerini ilettiler. Konuşmaların ardından Cenkyeri Mahalle Muhtarı Arif İnan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye takdim edilmek üzere Başkan Ergün’e Osmanlı tuğrasının yer aldığı özel bir tabak hediye etti. Ramada Otel Müdürü Hatice Coşkun da, Başkan Ergün ve davetlilerini ağırlamaktan duydukları mutluluğu belirterek çiçek takdim etti.

FOTOĞRAFLARIN TAMAMINI GÖRMEK İÇİN FOTOLARIN ÜSTÜNE TIKLAYIN DİĞER FOTOĞRAFLAR EKRANINIZA GELECEKTİR.

Büyükşehir’den Soma’ya 366 Milyonluk Yatırım
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Soma’da mahalle muhtarlarıyla buluştu. Mahalle muhtarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçede gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü kanalıyla Soma’ya 366 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirten Başkan Ergün, “Bizleri siyasi çekişmelerin içine çekmeye çalışanlara kulak tıkadık. Manisa’mıza hizmet edeceğiz dedik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürdük” ifadelerini kullandı.
Sık sık ilçelere gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilçelerin nabzını tutan ve vatandaşlarla bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma’ya ziyarette bulundu. Başkan Ergün, Soma ziyaretinde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçede gerçekleştirdiği çalışmaları da yerinde inceledi. Başkan Ergün, Soma ziyaretinde ilçede görev yapan mahalle muhtarlarıyla da buluştu. Ramada Otel’de düzenlenen öğle yemeğinde muhtarlar ile bir araya gelen Başkan Ergün’e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Daire Başkanları, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Hediye Özsoy, MHP İlçe Başkanı Adem Yıldırım, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Coşkun, MHP Soma eski İlçe Başkanı Murat Maan da eşlik etti.
Arslan Muhtarlara Hitap Etti
MHP Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu tarafından okunan duanın ardından programın açılış konuşmasını Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Ersoy Arslan yaptı. Arslan, muhalle muhtarlarının devlet ile millet arasında adeta bir köprü görevi üstlendiğini belirtti. Arslan’ın ardından söz alan Soma Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Ölek ise, düzenlen organizasyon nedeniyle memnuniyetini paylaştı.
Kuruluş Sürecini Anlattı
Somalı mahalle muhtarlarına hitap eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün kuruluş sürecini anlattı. Başkan Ergün, “Bugün geride bıraktığımız 4,5 yılı aşkın sürede ortaya koyduğumuz çalışmaları anlatmak ve sizlerin de taleplerini dinlemek üzere bir aradayız. Bu sürece gelmek kolay olmadı. MASKİ Genel Müdürlüğünün sıfırdan kurulması, bina ve ekipman eksikliklerinin giderilmesi, büyükşehir ve MASKİ’de yönetim kademesi ve sahada çalışacak ekiplerin atamalarının yapılması, ilçelerimizde koordinasyon merkezlerinin kurulması, ilçe belediyeleriyle sorumluluk alanlarını belirlemek, mal paylaşımları, yeni araç filolarının kurulması gibi çok geniş yelpazede çalışmayı Manisa’yla birlikte büyükşehir olan diğer 13 ilden çok çok önce tamamladık. Altyapısı olmayan, kanalizasyonu bulunmayan, yolu bozuk, köprü ihtiyacı olan mahallelerimiz, köylerimiz olduğunu üzülerek gördük. Bizler geleceğimize yatırım yapalım, çocuklarımız temiz su içsin, kanalizasyon hatlarını yenileyelim bulaşıcı hastalıklar olmasın dedik ve büyük bir altyapı yatırım hamlesi başlattık. Birçok belediye başkanı gözle görünmediği için altyapı hizmeti yapmaktan kaçıyor. Bunun aksine biz oy kaygısı gütmeden paslanmış borulardan, içler acısı halde olan su depolarından halkımız su içmesin düşüncesiyle bunların temizliğini ve yenilemelerini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Sağlıklı Nesiller İçin 77 Milyonluk Altyapı Yatırımı
MASKİ Genel Müdürlüğü kanalıyla Soma’da gerçekleştirilen altyapı yatırımlarını anlatan Başkan Ergün, “MASKİ Genel Müdürlüğünün Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın işbirliği kapsamında inşa ettiği Soma Atıksu Arıtma Tesisi 36 milyon lira yatırımla tamamlandı. Bunun için 291 bin 542 liralık bir kamulaştırma da yaptık. İşletilmesine ise şuana kadar 1 milyon 522 bin 153 Lira harcandı. Yani, bu önemli tesise şu ana kadar 37 milyon 800 bin liranın üzerinde bir kaynak harcanmış oldu. Soma’mızın altyapı konusunda kanayan bir yarası vardı. Yıllardır her yağmurda yukarı mahallelerden gelen ve vatandaşlarımızın su basmaları ve sel sorunları yaşamasına sebep olan bir durum söz konusuydu. Buna karşı kuşaklama yağmur suyu hattı yaparak, Soma’yı artık su basma ve taşkınlardan kurtardık. Yalnızca MASKİ Genel Müdürlüğümüzün Soma’mıza yaptığı yatırımın rakamsal değeri tam tamına 77 milyon lira. Eski parayla ifade edecek olsak, 77 trilyon. Altyapıdır, gözle görülmez diyebilirdik. Sadece üste makyaj yapıp geçebilirdik. Bu ve buna benzer milyonlarca liralık yatırımları tüm ilçelerimize yaptık. Bu yatırımlar sağlıklı içme suyu, sağlıklı kanalizasyon ve sağlıklı nesiller içindir bu böyle biline” diye konuştu.
İlçede Yapılan Çalışmaları Anlattı
2014 yılının Mayıs ayında gerçekleşen maden faciasında şehit olan 301 madencinin anısına Soma Maden Şehitliği’ni yapıldığını belirten Başkan Ergün, “Onların anılarını yaşatmak adına Soma Maden Şehitliği Anıtı’nı yaptık. Turgutalp Mahallemizdeki şehitliği yeniledik. 257 gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yararlandığı gıda bankası, 647 öğrenci kardeşimizin eğitim aldığı MABEM kurslarımız Soma’da hizmette. Soma Otobüs Terminali, Kamyon Garajı, Yavuz Selim Bulvarı prestij düzenlemesi, Cenkyeri ve Yağcılı itfaiye müfrezesi, Bölgesel Isıtma Sistemi Pompa İstasyonu, Bölgesel Isıtma Ofisi, Atatürk Caddesi prestij düzenlemesi, Nazım Usluoğlu Caddesi prestij düzenlemesi ve İstasyon Mahallemize kazandırdığımız park ve meydan düzenlememiz ile modüler mezbaha tesisi yapımını tamamladığımız proje ve hizmetlerimiz. Prestij cadde düzenlemelerimize şöyle bir paragraf açmak istiyorum. Bu düzenlemede bildiğimiz klasik parke taşı kullanmak yerine bazalt kaplamalı taşlardan kullandık. 22 milyon 700 bin liralık yatırımla toplam 43 bin 440 metrekare kullandığımız bu taşlar, hem görünümü hem de dayanıklı yapısıyla prestij caddelerine renk kattı. Ayrıca 189 tane elektrik direği montajıyla şıkır şıkır caddeleri ilçemize kazandırmış olduk. Güle güle kullanılsın” dedi.
“Büyükşehir’e Laf Atanlara En Güzel Cevap 217 Milyonluk BIS Yatırımı”
Soma Bölgesel Isıtma Sistemi noktasında çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Başkan Ergün, “Siyasi olarak çok şey söylendi. Birçok algı oluşturulmaya çalışıldı. Bunlara yanıt vermek niyetinde değilim. Soma Belediyesinden devraldığımızda 236 abonesi bulunan Bölgesel Isıtma Sistemlerinde bugün itibariyle 10 bin 178 aboneye ulaştığımızı belirtmek istiyorum. Avrupa’da da ses getiren bu önemli projeyle Soma’mızın kendi öz kaynaklarıyla ısınması noktasında 217 milyon lira gibi bir yatırım yaptık. Bu rakam öyle küçümsenecek bir rakam değil. Siyasi olarak büyükşehir belediyesine laf atanlara 217 trilyonluk bu yatırım en güzel cevaptır. Hedefimiz, Soma’nın temiz hava solumasını sağlayacak bu projede tüm ilçemizi ısıtmak. Bu hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.
184 Kilometre Asfalt, 639 Bin Metrekare Kilit Parke
Ulaşımda dönüşüm, asfalt, kilit parke gibi hizmetler hakkında da bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İl genelinde başlattığımız toplu ulaşımda dönüşüm hamlemizle klimalı, engelli erişimine uygun, kameralı ve modern araçlarla ulaşım yapılmasını sağladık. Tabi araçlar modernleşirken, yolları yenilememek de olmaz dedik. Yaklaşık 11 milyon 300 bin liralık bir yatırımla bugüne kadar Soma’mızın yollarında 184 kilometre asfalt çalışması yaptık. Özellikle köy ve beldeden mahalleye dönen mahallerimiz olmak üzere hem Büyükşehir Belediyemiz, hem MASKİ Genel Müdürlüğümüz kanalıyla Soma genelinde yaklaşık 19 milyon lira gibi bir bedelle 639 bin 302 metrekare parke taşı döşeme işini de gerçekleştirerek, hemşerilerimizi yazın toz-toprak, kışın çamur derdinden kurtarmış olduk. Manisa’da 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömdüğümüz Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi’ni hayata geçirdiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Bu önemli tesis, aynı zamanda Soma’mızın da çöp sorununu bitirecek. Tüm bu saydığım projelerin ve hizmetlerin parasal karşılığı 289 milyon lirayı aştı. MASKİ Genel Müdürlüğünü de dahil ettiğimizde 366 milyon liranın üzerinde bir yatırımı Soma’mıza kazandırmışız. İyi ki de yapmışız. Helali hoş olsun” dedi.
Bir Allah Razı Olsun Sözü Bize Yeter
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir zaman siyaset yapmadıklarını belirten Başkan Ergün, “Bizleri siyasi çekişmelerin içine çekmeye çalışanlara kulak tıkadık. Biz işimizi yapacağız, Manisa’mıza hizmet edeceğiz dedik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürdük. İnsanız. Elbette eksiğimiz olacak. Ulaşmakta geciktiğimiz yerler de olmuştur. Ancak şunu iyi bilmenizi isterim ki, hiçbir ayrım gözetmeden geleceğe yönelik proje ve hizmet üretmenin çabasında olduk. Bu çizgimizi bozmadık ve bundan sonra da bozmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizler de takdir edersiniz ki 4 buçuk yılda, ki bunun en az 1 yılı Büyükşehir ve MASKİ yapılanmasıyla geçti. Geriye kalan 3 buçuk-4 yıl gibi bir sürede 17 ilçe ve 1088 mahallemizin 30-40 yıllık sorunlarını tümden çözmek imkansız. Bu, bütçe ile ekip ve ekipmanla doğru orantılı. Sonuçta biz de Merkez Bankası değiliz, belediyemizin bütçesi ve imkanları sınırsız değil. Ancak biz hesabımızı iyi biliyor ve iyi hesap yapıyoruz. Bütçesini en iyi kullanan, en çok altyapı yapan, en çok atık su arıtma tesisi yapan ve bu konularda birinciliği kimseye kaptırmayan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ hiçbir kimse ve kurumdan ekstra destek almadan kendi bütçesi ile bu çalışmaları yapmakta ve kendi yağıyla kavrulmaktadır. Bizi her şekilde eleştirebilirler, eksik yaptı yanlış yaptı gecikti diyebilirler ama çalışmıyor diyemezler. Bugüne kadar yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Bizler daha iyisini yapmaya da istekliyiz. Çünkü biz Soma’mızı, Manisa’mızı seviyoruz. Yaptığımız çalışmalar gerek tarafsız kamuoyu araştırmalarında, gerek siz değerli muhtarlarımızın geri dönüşlerinde, gerek de halkımızın yüzündeki tebessüm ve gözlerindeki ışıltıyla kendini belli ediyor. Bir Allah razı olsun sözü bize yeter diyoruz” ifadelerini kullandı.
Muhtarlardan Teşekkür
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının ardından mahalle muhtarlarına söz verdi. Tek tek söz alarak taleplerini anlatan mahalle muhtarları, bugüne kadar mahallelerine yapılan hizmetler nedeniyle de teşekkürlerini ilettiler. Konuşmaların ardından Cenkyeri Mahalle Muhtarı Arif İnan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye takdim edilmek üzere Başkan Ergün’e Osmanlı tuğrasının yer aldığı özel bir tabak hediye etti. Ramada Otel Müdürü Hatice Coşkun da, Başkan Ergün ve davetlilerini ağırlamaktan duydukları mutluluğu belirterek çiçek takdim etti.