Manisa Son Haber
2024-04-11 13:54:05

Demirci'de seçim nasıl geçti? - 6

Mustafa Temiz

mustafatemiz.com.tr@gmail.com 11 Nisan 2024, 13:54

Demirci'de seçim nasıl geçti? - 6 / Mustafa Temiz Yazdı...

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -1- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -2- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -3- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -4- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -5- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İbrahim Ethem'i ara ve de ki, "İhsan Temel bağımsız aday olma fikrini rafa kaldırdı, gereğini yapsın"

O saatten sonra, zorlu bir sürecin ilk adımı atıldı. Gerekli hazırlıklar için Temel, Ankara'ya döndü.

SELAMİ SELÇUK GERİ ADIM ATMADI VE ARAYIŞLARINI SÜRDÜRDÜ

Cumhur İttifakı adayının Erkan Kara olmasının hemen ardından, Erkan Kara, seçim kampanyasına hemen start verdi. Kırsal Mahalle toplantılarına hemen başladı.

Erkan Kara ve çoğu insan, klasik bir seçim havası yaşanacağını düşünüyordu. Erkan Kara, her ne kadar AK Parti yönetimi ve seçmenlerine yabancı bir yüz ise de, Demirci'nin AK Partili seçmeni genelinde, onların oy verirken tercihini kayıtsız şartsız, ampullü logo ve reis faktörü üzerinden yaptığı için Kara, cephesi bu konuda çok rahat hareket ediyordu.

Selami Selçuk ise aday adaylığı sürecinde aday olmak için yaptığı yoğun çalışmalar, hemen arkasından Kara'nın adaylığını geri çektirme faaliyetleri arasında AK Parti merkezli kaldığından, diğer gelişmeleri de kaçırmış görünüyordu. 
Kara, karşısında aday olabilmek için önce Yeniden Refah ile bağlantıya geçiyordu. Belli ki Yeniden Refah'ın çok seçenekli planları içinde kendi ismi hiç yoktu, bu girişim nazik bir dille ret edildi.
Selami Selçuk şunu biliyordu. AK Parti Genel Merkezi'nin hangi koşullarda veya arkadaki anti demokratik ellerin ittirmesiyle de olsa Erkan Kara resmen adaysa, bunu anlatmak için konuşmak, görüşmek, yazmak çizmek ve hatta romanla anlatılsa bile , bu aday yapılış şeklinin yanlışlığını ifade etmek ve genel merkezin hatasını anlamasını sağlamak için Erkan Kara'nın kaybetmesi gerekiyordu. Genel merkezinde yaptığı yanlış tercihi anlaması için "kaybedilince" anlayacağı çok aşikardı.

Selami Selçuk bu kez İYİ Parti'den aday olabilme seçeneğini zorladı. Bursa'da tanıştığı bir milletvekili aracılığıyla İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Burak Akburak'a ulaştı. O dönem Akşener'in aldığı seçimlere "hür ve müstakil" girme kararı havasında bu hemen değerlendirmeye alındı. İl Başkanı Zafer İksir, her ne kadar gayri faal ilçe başkanı gibi olsa da kurucu ilçe başkanı ve geçtiğimiz son seçimde Millet İttifakı Demirci Belediye Başkan adayı olmuş ve ilk girdiği seçimde 10 binin üstünde oy alarak ikinci olmuş Haluk Şenyurt'a da hemen Selçuk'un adaylığı konusunun değerlendirmeye alınması istendi.

Süreçte ilkeler, yaşanmışlıklar, U dönüşleri rafa kalktı. YSK'nin seçim takvimine uyma şartı tüm bu unsurları ortadan kaldırdı. İYİ Parti Demirci yönetimi bu gelişmelerden sonra defalarca toplanarak ne yapacaklarını düşünmeye başladı. Şenyurt, cephesinde "geçtiğimiz seçim rakiptik, beni bile PKK ile işbirliği yaptı diye suçladı bu adam, mahkemelere düştük, bana hakaret ettiğine dair yargı kararı var cezası geriye bırakıldı,5 yıl içinde tekrarlarsa ceza uygulanacak, benim içime bu sinmiyor" görüşü vardı. Selami Selçuk, genel merkez düzeyinde giriş yaparak, İYİ Parti Demirci'nin mutlak aday çıkarma zorunluluğunu da iyi kullanıyordu. Defalarca toplantılar, onlarca kez telefon görüşmeleri oldu ama yönetimdekilerde dahil Selçuk ismine sıcak bakılmadı. Hem il yönetimi, hem genel merkez "aday çıkarma" kağıt üstünde isim yazsına bile razı olduğu zorunluluk içinde İYİ Parti Demirci'ye "karar sizin"de diyemedi, adeta "işi oluruna bırakın"a getiren tavırlar gösterse de Selçuk'un adaylık mevzusu bir şekilde ilçe idarecilerinin iradesiyle hayata geçirilmedi. Selami Selçuk'un tek amacı, Erkan Kara'nın adaylık sürecini anlatacak bir saha açmak, seçimlerde 10 yıllık belediye başkanlığı ve öncesindeki ilçe başkanlığı birikimleriyle AK Partili seçmenin oy vermesine mani olmaktı.

SELAMİ SELÇUK BAĞIMSIZ ADAY OLDU

Partiler üzerinden aday olma arayışları tükenen Selçuk, resmen İlçe Seçim Kurulu'na giderek süresi içinde bağımsız aday olarak müracaatını yaptı. Fotoğraflarıyla kaplanmış seçim aracı ile yollara düşen Selçuk, kampanyaya dahil oldu. Bu seçimlerde unutulmayacak kulaklarda kalan Selçuk'un seçim aracında çaldığı Uğur Işılak'ın, Bitti sanmayın sakın,Mevzu yeni başlıyor, Sabırla her yer yakın, Mevzu yeni başlıyor. Şarkısı oldu.. Selçuk kampanya boyunca anlattı ama mevzuyu sanırım Demircililer anlamak istemedi, gene bildiğini okudu.

YENİDEN REFAH TEMEL'İ KALABALIK KONVOYLA İLÇEYE GETİRDİ

Seçimlerin flaş partisi haline gelen Yeniden Refah Partisi seçim öncesinde yaptığı çalışmalarla dikkat çekti. Aradan geçen bir haftanın ardından adaylık açıklaması için Demirci'ye getirilen İhsan Temel, kalabalık bir konvoyla ve şehir turu sonrası ilçe binası önünde adaylığını açıkladı.
Temel'in yanında bulunan her partiden insanların varlığı ve ateşli bir şekilde destek vermeleri, gözlerden kaçmadı. İhsan Temel, yanına aldığı Demirci'de önceki dönem ülkü ocakları başkanlığı yapmış iki kişi ve Yeniden Refah'ın heyecanlı kadrolarıyla kampanyasını başlatmış oldu.

SEÇİM KAMPANYASINDAKİ "İTHAL ADAY" "KAYYUM ADAY" BENZETMELERİ SÜRECE DAMGA VURDU

Seçimlerin ardından ve seçim öncesi süreçte Cumhur İttifakı'nın AK Partili resmi Belediye Başkan adayı olan Erkan Kara'nın aday yapılma şekli sürekli sıcak tutuldu. Bunu en başta Selami Selçuk, konuşmalarında sürekli kullandı. Erkan Kara'nın temayül oylaması öncesinde Gençlik merkezi Konferans salonunda partililere kendini tanıtırken kullandığı "15 Temmuz sürecinde Fetö'ye karşı yapılan mücadelede hava trafiği kontrol altında tutulurken Cumhurbaşkanımız ile birlikte süreci beraber yürüttük, o ekibin içinde bende vardım" sözleri oldu.

Selami Selçuk, 15 Temmuz akşamı Erkan Kara'nın eski Ziraat Bankası önündeki otobüs durağında oturduğunu kendisini gördüğünü, konuştuğunu gerekirse 100 tane de şahit bulacağını, Erkan Kara'nın kendini önemli bir insanmış gibi göstermek için yalan söylediğini iddia etti.

Selçuk'un bu iddiasının ardından Erkan Kara'nın arşivlerde yapılan araştırma sonucu görselleri bulundu, Erkan Kara'nın 15 Temmuz günü Demirci'de olduğu ve hatta 15 Temmuz darbe kalkışmasının seyrini ilçeden takip ettiği, darbe girişimi bastırıldıktan sonra ve hakimiyetin devlette kalmasının ardından 5 gün sonra Ankara'ya döndüğü, darbe sürecini kimin kazandığını gördükten sonra ilçeden ayrıldığı, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmadaki ifadelerin de gerçeği yansıtmadığı hemen ortaya çıkmış oldu.

ERKAN KARA, MÜZİK ARASI KONUŞMA TEKNİĞİ KULLANDI

Erkan Kara'nın seçim propagandaları sırasında Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHP ile sürdürdüğü seçim çalışmaları sırasında "müzik arası propaganda" denilebilecek, bugüne kadar hiç bir siyasetçinin denemediği bir usulle çalıştığı da gözlerden kaçmadı.

Üç kelimelik kurduğu cümleler ve hemen ardından yükselen müzik sesiyle Kara, deyim yerinde ise hitabetinin yetersizliğini müzik takviyesi yaparak sürdürdü.

KARA'NIN İNANILMAZ VAATLERİ VE DEVLETİN İŞLEYİŞİNİ BİLE DEĞİŞTİREN GAYRİRESMİ İFADELER ÇOK DİKKAT ÇEKTİ

Erkan Kara'nın SKM'si kampanyada çok yetersizdi. Ayrıca Kara, çok düz, mevzuatı içinde barındırmayan, polis kimliği özelliğindeki basit cümlelerle konuşmalarında iz bıraktı. Selami Selçuk'un, tecrübeli bir siyasetçi üslubuyla Kara'nın emek çekmeden, birilerinin desteğiyle aday yapılmasını ifade ederken kendisi hakkında "ithal aday" ve "kayyum atandı" gibi sözleri sarfetmesi Kara'nın öfke kontrol sorununu ortaya çıkardı. Kara, bu sözlere çok kızdığını kırdığı potlarla ve siyasi ortamlara yakışmayan sözleriyle adeta içindekini ortaya koydu. 

Selami Selçuk'un Erkan Kara'nın aday yapılma şeklini izah ederken, teşkilatın hiç bilmediği in san olduğunu, AK Parti Demirci'de hiç emeğinin olmadığını, partililerin bile kendisini tanımadığını, bir üst irade veya gayri resmi bir yöntemle aday yapıldığını, partinin geleneksel yapısı içindeki teammüllere uygunsuz şekilde izah etmek istediği durumu öfke anında öyle bir dile getirdi ki, Kara bu potuyla tarihe geçti.

Bir kırsal Mahalle'de yaptığı konuşma sırasında " Bana ithal aday diyenlere geldiklerinde bir sorun, ben kendim Köylüce köyündenim, eşimde Kulalar Köyünden, onların eşleri nereliymiş öğrenin, esas yerli ve milli aday benim" sözleriyle aslında kast ettiği Selami Selçuk'un eşinin Bursalı olması idi ama Selçuk'un ifade etmek istediği durumla bu benzetme cevabın birbirleriyle hiçte alakası yoktu. Kara, bunu söylerken Demirci konusunda ne kadar yetersiz bilgiye sahip olduğunu da ortaya koydu. Zira 3 dönem belediye başkanlığı yapan Mehmet Babayiğit'in eşi Sarıgöllüydü. İhsan Temel'in eşi ise Arkaralı idi. Dolayısıyla Erkan Kara bu kırdığı potla onlarında yerli ve milli olup olmadıklarını tartışma haline getirirken, bir yere belediye başkanı olmak için adayında eşinin de o yerde doğmadılarsa yerli ve milli olamayacaklarını de ortaya sürmüş oldu.

11 Nisan 2024
Mustafa Temiz

ERKAN KARA'DAN İNCİLER DEVAM ETTİ
ERKAN KARA'NIN AKIL ALMAZ VAATLERİ...
İŞE BAŞLATACAĞIM DİYE İŞSİZ GENÇLERE YAPTIĞI UMUT TACİRLİĞİ..
ERKAN KARA, BAKANLIKLAR ÜSTÜ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ NERESİ AÇIKLADI.

3 YILDA YOL İŞİ BİTECEK SÖZÜ...

TÜM BU DETAYLAR 12 NİSAN 2024 GÜNÜ SAAT 14:00'DA MANİSA SON HABERDE YAYINLANACAK...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.