Manisa Son Haber
2024-04-12 14:20:30

Demirci'de seçim nasıl geçti? -7

Mustafa Temiz

mustafatemiz.com.tr@gmail.com 12 Nisan 2024, 14:20

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -1- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -2- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -3- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -4- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -5- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ -6 - OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Erkan Kara gittiği her yerde müzik arası propaganda deyimini yakıştırdık ya, ki başka benzetme şu ana kadar bulamadım...
Üç kelimelik cümle kurduktan ve biraz da bağırdıktan sonra arkadan giren müzikle, her toplantıda kalabalık oluşturan seyircisinin telefonlarının ışıklarını açması, tempo tutması ve hatta dans etmesiyle enteresan görseller verilen bir kampanyayı sürdürdü.

Kara, bazen konuşurken daha ilk temayül yoklamasında söylediği 15 Temmuz gecesi için sözlerle (BU GECENİN DOĞRUSUNU ORTAYA ÇIKARAN SELAMİ SELÇUK'TUR) sürdürdüğü populist, aslında ruh halini de yansıtan kendini olduğundan fazla gösterme veya olmayan özelliklerini eksikliklerini kamufle edici sözlerle şaşırtmayı sürdürdü.

Demirci Salihli- yolunu 3 yılda bitireceğiz, ilçenin yol sorunu üç yılda bitecek sözleri,ağzından her çıkanı alkışlayan kitleyi mutlu edip sürekli alkışlamaya devam etseler de, az devlet görmüş, devletin işleyişini bilen ve yıllardır bu işin çözüm noktasında tam merkezinde bulunan insanlar için sadece gülümseten sözleri oldu. Burada da Kara, Demirci'ye gelirken hesap ettiği hesabın üstünden gidiyordu, ortada bir oy oranı vardı ve hala bu oyu veren insanlar burada yaşıyordu ve yine oy kullanacaklardı, söylevlerini bu AK Parti'nin oy oranı üzerinden, kitlelerin de nasıl etrafında yer alabileceğini sonsuz opsiyon olarak kullanmayı beceriyordu.

Oysa az devlet işinden anlayanların bunu sorgulaması ve ses çıkarıp hakikatı anlatması daha cılız kaldı, yani çoğunluk devletin gerçekleriyle Kara'nın söyledikleri tutmasa da, bu hayal sözlerin etrafında kalabalık görüntü vererek adeta doğrulattı. Oysa yalan ne kadar hızlı olursa olsun, hakikat erinde gecinde hedefe daha çabuk ulaşandır. Bu mutlak olan şeyin hayat bulması için zaman kaybı, kayıplar ve o gün alkış tutanlarında gerçek burnunun dibine kadar geldiğinde veya kendine de yansıdığında anlayabileceği şeylerdi.

Erkan Kara, Cumhurbaşkanlığı özel kalem Mütdürlüğü'nün tüm bakanlıkların üstünde bir makam olduğunu bile söyledi. Aynı Kara, projelerinin hepsini Cumhurbaşkanının gördüğünü ve onun olurunu alarak, sözünü alarak geldiğini ve sözünü de tutacağını bile, hiç kasmadan, hiç tereddüt bile etmeden, adeta masal kahramanı Pinokyo'nun özgüveni içinde bu meydanlarda bunu bu millete söyleyebildi.

Aynı Cumhurbaşkanının Başbakan iken otobüs üstünde Demirci'de meydanda kendi ağzından verdiği sözler bile yerine gelmemişken, bunu unutan ve yine otobüsün üstünde Erdoğan'ın söylediği bu sözleri de alkışlayan aynı kitle, sadece 10 yıl önce tutmayan bu sözleri bile unuttuğu çok açık ki veya hafızası bu kadar zayıf ki, Kara'nın ağzından çıkınca da alkışlamaktan geri kalmadı.

Kara'nın siyasi ahlak anlamında veya manevi değerler üzerinde de konuşurken hep dozu kaçıran sözleri devam etti. Rakiplerinin yaşını bile dezavantaj gibi sundu. Yaşlı başkanlarla değil, kendisi gibi genç başkanla Demirci'nin koşabileceğini bile söylemeye cüret etti. Cumhurbaşkanının 70 yaşında, en büyük destekçisi Bahçeli'nin de 74 yaşında bu ülkeyi yönettiklerini bile düşünemeyecek kadar gözü dönmüşlük içinde olduğu ve yazının başlarında ifade ettiğim, donanımsız, birikimsiz kendi özelliklerini sadece kendisinin etkisi olmayan onun dünyaya gelmesine karar veren insanların işini bile kendi marifeti gibi söylemekten çekinmedi... Ama taşınılan alkış efekt cihazı gibi kitle bu sözleri de alkışlamaya devam etti.. Çünkü onlar görsellikte kalabalık, Erkan Kara'nın söylediği veya ağzından çıkan, devletin işleyişine, ahlaki kurallara, hayata dair gerçeklerle örtüşmeyen sözlerini alkış ile cilalama işini yürütüyorlardı.
( Erkan Kara'nın propaganda sürecinde birileri de sözcülüğüne soyundu. Bomboş, donanımsız amigovari tutumlu lugatıyla video çekip, sosyal medyada birilerine güya kafa tutan ve eskilerin dediği gibi sidik yarıştıranlarla ilgili de yazacaklarım var,ilerleyen günlerde onlarda bu yazı dizisi içinde yer alacaklar)

HALUK ŞENYURT BU SEÇİM DÖNEMİNDE EN ÇOK ARANAN VE YANINA GİDİLEN SİYASİ OLDU

Haluk Şenyurt, veteriner hekim olarak yaşamını bu ilçede sürdüren bir değerimiz. Ben gençliğinden bu yana hep yanında olduğum için kendi ifademle yazayım " Haluk'u iyi tanırım, kendisi ile çok özel yaşadıklarımız, kimselerin bilmediği bir çok konuşmalarımızda olduğundan benim için özel biridir. Dolayısıyla seçim sırasında adaylıklar ve sonrasında da sürekli temas halinde olduğum biriydi. Şenyurt'a AK Parti'den Erkan Kara da dahil aranarak meclis üyeliği teklifleri gitti. Yeniden Refah'ın 1. Sıra meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı teklifini de çok net buraya yazabilirim. Şenyurt, CHP'nin Belediye başkan adaylığı teklifi de dahil bir çok teklifi bu dönem kabul etmedi. Ama seçim havasını çok iyi koklama özelliği olduğunu biliyorum. Gelen tekliflerden günler sonra bir teklifi kabul etmediği için pişmanlığını da bana yine of the record modunda söyledi. Bu teklifin hangisi olduğunu of the record olduğu için yazmayacağım. Ama şunu belirteyim, öngörüsünde yine haklı çıktığını ve gençliğine rağmen oturaklı, olgun kişilik yapısıyla, gelecekte ilçede önemli yerlere gelmeye layık bir siyasi olduğunu yazabilirim. Çünkü siyaset iklimini iyi yorumladığını ve rüzgarın nereden estiğini gördüğünü yine burada azcık ucundan bilgi olarak yazmış olayım. Burada Allah ömür verirse şimdiden de yazayım, siyasette ne zaman çıkış yaparsa, nereden yürürse hep yanında olacağımı beyan ediyorum. Zira kaliteli insan özelliğiyle bu benim takdirimdir.

İHSAN TEMEL'E AYLAR ÖNCE KİMLERDEN TEKLİF GELDİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

İhsan Temel konusuna burada tekrar girmem gerekiyor. Bundan önceki bölümlerde sonuca yakın kısımdan başlayarak sizlere bilgi verdiğimi fark ettiğim için kafalarda belli bilgilerin oturması için bunları da yazmaya karar verdim.

İhsan Temel'e İYİ Parti Manisa milletvekili Şenol (Bal) Sunat kendisini bizzat telefonla arayarak adaylık teklifinde bulundu. İhsan Temel'in bunu kabul etmedi. Ayrıca Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Deva Partisi'nden de adaylık teklifleri aldı, hem de üst düzeyde kişilerce aranarak bu teklifler yapıldı. Ancak bunları reddetti. Aslında kendisi adaylık düşünmüyordu. Ama Demirci halkının ısrarlı davetleri karşında korkak, çekingen vb gibi suçlamalara muhatap olmamak için mecburen bu yola girmek zorunda kaldı. Buna hem bu alemde, hem ahirette de şahitlik ederim. Bilindiği üzere vatandaşlarla günlerce diyalog yaparak ve halkın arzusuna cevap vermek için Yeniden Refah Partisi'nden aday oldu. 
Geçmişte yaptığı hizmet ve yatırımların üstünde yaşayan Demirci halkının ferasetine güvendi. Ama bunu içimden gelerek yazıyorum ki, Demirci demokratik yollardan kullandığı iradesini bile içinde vefa olmayan, çalışanın hakkını teslim etmeyen, tüm zamanlarda olduğu gibi yine kendi ayağına sıkarak, kaybetme pahasına tercihini yaptı. Şimdi soru şu "İhsan Temel çalışmadı mı?" İhsan Temel çaldı mı?, İhsan Temel çaldırdı mı?, İhsan Temel TOKİ'yi yaptı mı?, 10 yıl geçti TOKİ'yi neden yapmadılar sizce?, Toki'de Temel sayesinde ev sahibi olanlar bile bu seçimde ne nispette onun hakkını vermek için ona oy verdi? Bunlar da Demirci'nin vicdan tahtasında tarihe geçen sıralama hataları olarak yer buldu.

ÜMİT KANYILMAZ'IN BİLİNMEYEN HAMLESİNİ DE YAZALIM Kİ TARİHE NOT DÜŞELİM

Milliyetçi Hareket Partisi Ümit Kanyılmaz'ın ekibiyle birlikte MHP Genel merkezine giderek mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı Sadir Durmaz'la görüşerek " bu defa Demirci'nin MHP ye bırakılmasını istediklerini, hatta kendisinin bile Demirci belediye başkanlığına aday olmak niyetinde olduğunu söylediğini de biliyor musunuz? Ben biliyorum mesela...Yalanlama gelirse de ispat edebilirim.

Ayrıca MHP Demirci kanadının Demirci'nin Cumhur ittifakı kapsamında AK Parti adayında kalmasından sonra, adayın yeniden Selami Selçuk olacağı havası eserken, Selçuk ile Kanyılmaz'ın belediye başkan yardımcılığı için anlaştıklarını da tekrar yazmalıyım. O dönem de yazıldı, çizildi yalanlama gelmedi..

Bu vesile ile seçim sonuçlarından sonra Kanyılmaz'ın devir teslim töreninde Demirci'den Cengiz Ergün'e en yüksek oranda oy çıkardıklarını söylemesininde üstünden geçmiş olayım. Erkan Kara'yı kayıtsız, şartsız destekleyen, kampanya sırasındaki üç beş gerginliğe rağmen sabrını sona kadar zorlayan Kanyılmaz'ın Erkan Kara'nın aldığı 13 bin küsur, Cengiz Ergün'ün aldığı 10 bin küsur oy arasındaki 2 bin küsur farkın nerden geldiğini sorup sorgulamadığını da merak etmekteyim. Cumhur ittifakının bir önceki seçimde aldığı 15 bin oyun 2 bini hadi İhsan Temel'de toplandı diyelim. Zira Cumhur ittifakının belediye başkan oyu son seçimde 13 bin... Peki Ergün'e son seçimde verilen 10 bin, Kara'ya çıkan oy 13 bin, bu aradaki farkı görünce aklımda deli sorular... AK Partililer Ergün yerine CHP adayı Zeyrek'e oy vermiş...Gerçek değil mi? Komik olansa deyim yerinde ise bu seçimde AK Partililer MHP'yi çırak çıkarmış... bu kadar basit.. Oysa MHP teşkilatı her olasılıkta Kara'nın arkasında durdu...Bu bilgiler de yine tarihe not düşülsün..Çünkü unutkan, hatta çabuk unutan insanların olduğu bir ilçe Demirci....

SELAMİ SELÇUK ORTALARDA DEĞİL, SESSİZLİĞİNİ HALA KORUYOR

10 yıl süresince kervan yolda düzülür mantığıyla başkanlık yapan ve yaptığı işleri devlet aklıyla değil, ben yaptım oldu mantığıyla yaptığı için tüm işlerde başı yargıyla, devletin kurumlarıyla açtığı soruşturmalarla beladan uzak duramayan Selami Selçuk, geldiğimiz nokta da partisi tarafından aday gösterilmedi. Bir mücadele verdi. İcraatlarıyla aday yapılmaması doğru idi, ben kendi cephemden bunu değerlendiriyorum. Çok akıl almaz işler yaptı. Etrafı zengin oldu. Kendisi bu faaliyetlerde stand by konusunda neden kaldı bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Selami Selçuk'un hakkı kalmasın onu da yazalım ki tarihe not düşülsün. Erkan Kara'nın aday yapılış şekline karşı çıkması doğruydu ama 10 yılın ardından başarısız bir belediye başkanı olarak yaptığı bu çıkış geçmişindekiler bu kara konusundaki haklılığı ve gerçeği gölgeledi.
Selçuk seçimlerde yapılan statejilerde de yine vardı. Mesela ben kırsal mahallelerde yaptığı işlerle karşılığının olduğunu düşünüyordum. Alacağı her oyun AK Parti'den eksilen oylar olacağını düşünüyordum. Alacağını tahmin ettiğimiz oy bandı ise en az 1500 ve 2000 arası idi...Ama seçmen yine yanılttı. Ki bu kırsal mahallelerdeki beklentinin sebebi de oralara elinin ve hizmetlerinin dokunmuş olma gerçeğiydi.. Kısaca seçmen bu cephede de selçuk'a vefa göstermedi. 2 bin seçmenli Akıncılar Mahallesinde Balıkçı Tahsin 522 oy aldı muhtar oldu, Selçuk başkan ise 29 bin seçmenli ilçede 10 yıl belediye başkanlığı, 3 yıl ilçe başkanlığı yapmış, medyayı, iktidarın gücünü kullanmış biri olarak 200 oy alabildi. Acı değil mi? 
Bence Titanik filminin konusu kadar hazin bir siyasi son ve çok acı bir durum... Şimdi sormak istiyorum, ki hakkım.. Ne oldu Selami Bey, kim haklı çıktı. SÖYLEYEYİM BEN HAKLI ÇIKTIM BEN, BEN, BEN... Yaptığım haberlerime yalan diyemedin, haberlerimden bir tanesine bile dava açamadın. Çünkü hepsi doğruydu. ben haklı çıktım bugün..Hep yazdım bunu yazılarımda haberlerimde ama bu yazı dizisi içinde yazayım ki tarihe geçsin... Demirci ilçesinde tüm zamanların en kötü belediye başkanlığını yapmış kişi Selami Selçuk'tur... NOKTA..

12 Nisan 2024

Mustafa Temiz

DEMİRCİ'DE BU SÜREÇTE YAŞANAN BİLİNMEYENLER

ÇELİŞKİLER, DÖNÜŞLER TÜM GERÇEKLER.......YENİ YAZIMIZ 13.NİSAN 2024 GÜNÜ SAAT 14:00'DAN İTİBAREN MANİSA SON HABER'DeE YAYINLANACAK....

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.