Aradan bir yıl geçti peki ne değişti?

Değerli Demircililer seçim geçeli 1 yıl oldu. 
Peki Türkiye ve Demirci için ne değişti?
Geçen bir yılın ardından şöyle sadece yüzeysel konu başlıklarında bir değerlendirme yapalım mı?
Bir kere şunu söylemek lazım, bizlere  seçim meydanlarında terörist diyeli, "Beka Mes'elesi" konuşulalı da 1 yıl oldu.
Cumhur İttifakının seçim döneminde iddia ettiği gibi, kaybettikleri belediyelere rağmen, millet ittifakının kazandığı belediyelerden sonra da  Beka kaybı olduğunu görmedik. 
Cumhur ittifakının kazandığı şehirlerde de uçan bir ekonomi ve azalan bir işsizlikte görmedik. Aksine işsizlik rekor düzeye ulaştı ve hizmetlerin çoğu durma noktasına geldi. 
1 yıl içerisinde aklımızda kalanlar yeni havaalanı, kanal İstanbul ve  her türlü öneriye TBMM ve Millet İttifakının kazandığı belediye meclislerinde red oyu veren Cumhur ittifakı ve rekor düzeyde artan işsizlik, ekonomik problemler. 
Artan yoksulluk ve üretime katkısı artık en alt düzeye indirilmiş çiftçiyi görüyoruz.
Ülke olarak askerimizin Suriye'de göstermiş olduğu kahramanlığa şahit olduk. Kahraman askerimiz gitti, sürekli gereğini yerine getirdi ve bir çok şehit verdik. Allah tüm şehitlerimize rahmetinle muamele etsin ve ailelerine sabır versin.  
Peki Ortadoğu da sonuç ne, henüz muamma. Günü birlik uygulanan hariciye diplomasisi denilmeyecek bir davranış biçimiyle, bir gün Amerika, bir gün Rusya arasında gidip geliyoruz.
Uçağını düşürüp gerginlik yaşadığımız Rusya'dan füze alıyoruz, ABD ile "Dostum Trump" başlıklarında Suriye politikası sürdürüyoruz. Kırk yıllık Esad ismini " Esed " yapmak dışında, Suriye politikası üzerinde yapılan bir değişiklik şu ana kadar görülmüyor.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim.
Başkanlık sistemi geldiğinde artık şehit vermeyecek, Dünya lideri olacak ve uçan bir ekonomiye sahip olacaktık değil mi?
İnşaallah diyerek, bu günlere en kısa zamanda kavuşmak dileğimi buradan da ifade etmek istiyorum.
Dilerim ki artık yavaşlatma değil, yaşatma politikasına bir an önce geçiş olur ve ayrışma yapmadan, her hizmetin önünü açma zamanı gelir.
Bir de üzerimize tüm dünyayla birlikte Covid-19 belası geldi. 
Ne yazık ki, Koronavirüsü Türkiye 'yi de etkisi altına aldı. Maalesef hükümet her ne kadar önlem almaya çalışsa da, bazı şeyler için geç kalınmış olduğunu düşünüyorum.  
Hepimiz bir an önce ülke genelinde yüksek oranda karantina ve ihtiyaç sahibi insanlara yaşamlarını idame ettirebilmeleri için ekonomik destek paketi beklerken, bizlere iban noları verildi ve  bir yardım kampanyası gördük. 
Aslında buna bir itirazım yok çünkü yardımı devlet toplamazsa başka kurumlara kalıyor bu iş,  bende bunu doğru bulmuyorum. 
Fakat Türkiye genelinde bu yardım kampanyası yapılırken, belediyelerin engellenmesine de bir anlam veremiyorum.
Belediyeler halka devletin uzanacağı en yakın el diye düşünüyorum, bu yardım kampanyasının daha yerel olmasıyla, gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşılabileceğini düşünüyorum.
Elbette yardım toplanmalı ama önce ülke genelinde gereği yerine de getirilmeli. Beklentiler halk arasında biraz daha farklı.
Demirci’de de korona vakası var fakat ortada büyük bir bilgi kirliliği var. Çünkü virüsün bulaştığı kimler var ve nasıl kontrol altına alındıkları hakkında kimsenin bir fikri yok, resmi bir açıklamada şu ana kadar yapılmadı.
Yerel yönetim maske dağıtır mı, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olur mu diye bekledik ama henüz böyle bir etkinlik ve duyarlılık göremedik Demirci'de şu salgın günlerinde ortalarda mahalli idare diye bir şey yok. 
Vatandaşlar olarak sanırım tedbirleri kendimiz sağlamalıyız. Herkes kendi karantinasını sağlamalı.
İlçemiz genelinde her vatandaşın bu duyarlılıkta olmasını beklemek de sanırım biraz hayal gibi görünüyor.  
Tek tesellimiz sağlık görevlilerimizin ve yetkililerin görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyor olması. Sağlık çalışanları fedakarca çalışıyorlar ve hatta virüs tehlikesiyle şu an en yakın çalışan insanlar. Allah yardımcıları olsun diyorum.
İnşallah ülke genelinde karantina için geç kalmamış  oluruz. 
Bilim ve ilim merkezlerinin çalışmaları ile kurtulacağımız bu beladan en kısa zamanda kurtulmak ve normal bir hayata devam etme isteğimi ve dileğimi de buradan ifade etmek istiyorum.
Güzel olan iki gelişme var, bunları da söyleyip bu yazımın sonuna gelmiş olayım. Aşı çalışmaları için ilk adım olan virüsün izole edilmesi çalışmaları Türkiye de ilk olarak meslektaşlarım Veteriner Hekim Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve Veteriner Hekim Prof. Dr. Aykut Özkul tarafından başarıldı. 
Çalışmalarının devamının gelmesini ve ilk aşının Türkiye'de bulunması tek dileğim.
Görüşmek üzere ...
09 Nisan 2020
Haluk Şenyurt
Veteriner Hekim

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsa Çağlak
İsa Çağlak - 4 yıl Önce

Tebrik ederim Başkan yazdıklarının hepsinin altına imzamı atarım