Ebeyi Taciz Eden Şahıs yakalandı ve tutuklandı

Bir sağlık taraması sırasında, görevli ebenin kendisini taciz ettiğini bildirdiği şahıs gözaltına alınmış, ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı

Ebeyi Taciz Eden Şahıs yakalandı ve tutuklandı

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sağlık taraması sırasında görevli ebeye yapılan taciz sonrası, şahıs gözaltına alınmıştı.

Ancak ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Büyük tepki çeken salıvermenin ardından devreye Sağlık Bakanlığı avukatları ve Sarayköy Cumhuriyet Başsavcılığı girdi.

TEKRAR YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Bakanlığın ve savcılığın devreye girmesinin ardından şahısla ilgili tekrar yakalama kararı çıkarıldı. Kısa süre sonra yakalanan şahıs gözaltına alındı. Yaşanan adli sürecin ardından ise şahıs cezaevine gönderildi.

BAKAN KOCA’DAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Babadağ’da yaşanan bu skandal olayla ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Süreci anlatan Bakan Koca, “Denizli'nin Babadağ ilçesinde bir sağlık taraması sırasında, görevli ebe arkadaşımızın kendisini taciz ettiğini bildirdiği şahıs gözaltına alınmış, ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı” dedi.

“HİÇ BİR SUÇ CEZASIZ KALMAZ”

Karara bakanlık olarak avukatları aracılığı ile itiraz ettiklerinin de altını çizen Bakan Koca, “Sağlık Bakanlığı avukatı ile Sarayköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edilmesi üzerine, yakalama kararı çıkarılmış ve şahıs gözaltına alınarak cezaevine gönderilmiştir. Sağlıkta şiddet suçu cezasız kalamaz” ifadelerini kullandı.
(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER