Silopi'den acı haber 1 asker şehit oldu

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleri ve PKK'lı teröristler arasında ilçenin sokaklarında çatışmalar devam ediyor. Operasyonlar sırasında PKK'lıların saldırısı sonucunda 1 askerimizin daha şehit olduğu açıklaması yapıldı. Genelkurmay Başkanlığının konu ile ilgili açıklamasını haberimizde bulacaksınız.

Silopi'den acı haber 1 asker şehit oldu

 Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "28 Aralık 2015 tarihinde saat 15.20de Şırnak ili Silopi ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.
Yaralanan silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiş olup, ağır yaralanan silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Diğer silah arkadaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allahtan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan Kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.
 
Şırnak Ve Diyarbakır'da 211 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak ve Diyarbakır'daki operasyonlarda 211 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; altı terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 154 olduğu kaydedildi.
Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; terörist sayısının 16 olduğu bildirildi. 17 el yapımı patlayıcı imha edildi, üç barikatın kaldırıldığı ifade edildi.
Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; iki terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 41 olduğu belirtildi. İki el yapımı patlayıcının imha edildiği ve dört barikatın kaldırıldığı bildirildi.
Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yolla geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen iki şahsın gözaltına alındığı kaydedildi.
Siirt Eruh'da yapılan yol aramasında, bir araç içerisinde; 10 antitank roketatar mühimmatı, 28 antipersonel roketatar mühimmatı, 40 roketatar sevk fişeği, 4 bin 200 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildiği belirtilerek "terör örgütü iş birlikçisi olan araç sürücüsünün yakalandığı" ifade edildi.
 
Şırnak'taki terör operasyonu
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonlarda terör örgütü PKK mensuplarının üs gibi kullandıktan sonra boşalttıkları evlere patlayıcı tuzaklıyor.
İki ilçenin teröristlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan, "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" ve "Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonları sürüyor.
2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yönettiği operasyonlarda güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık çatışma yaşanıyor.
Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda vatandaşların güvenlik endişesi ile terk ettiği evleri üs gibi kullandıktan sonra terk etmek zorunda kalan teröristlerin kaçarken söz konusu evlere patlayıcı tuzakladığı ortaya çıktı.
Güvenlik güçlerince sivillerin zarar görmemesi için titizlikle yürütülen operasyonlarda buzdolabına, yatak altına, soba içerisine, kapıların arkasına tuzaklandığı tespit edilen bomba düzenekleri imha ediliyor.
Cizre'de Nuh Mahallesindeki bir evde dün bomba yapımında kullanılan 3 bin 500 kilogram amonyum nitrat ile çok sayıda değişik şekil ve ebatlarda patlatılmaya hazır düzenekli tüpler ele geçirilmişti.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2015, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER