Asfalt yama malzemesine Ticaret bakanı bakar mı?

Demirci'de gündem belli, teşvik statüsüne giren ilçeler arasında niçin Demirci'nin giremediği.
Her yerde bu konu konuşuluyor, insanlar artık büyük harflerle konuşmaya devam ediyor. Demirci'de ilizyon oyunu gibi yıllar yaşanmaya devam ediliyor. 
Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayının seçim çalışmalarında pankartlarda, bilboardlarda adeta burnumuza kaktığı bakanlarla çekilmiş fotoğrafların büyüsü seçimi kazanıncaya kadar mıydı?
"Seçime bir gece kala propaganda için gittiği kahvehanede bakanla yaptığı telefon şov seçimi kazandıktan sonra niye hizmet yansıması olarak Demirci'de görülemiyor?" diye çarşıda pazarda esnaf homurdanarak ve kızgın ifadelerle sormaya devam ediyor.
Teşvik işinde neyimiz eksikti?
Teşvik statülü ilçe olabilmek için, çaba gösterildi mi?
Merak konusu şu " Teşvik sistemine geçilirken, Demirci'nin bu listede yer almayışından seçimde güçlü gözükmek için poz verilen bakanlarımızın bundan haberleri oldu mu ?"
Doğrusu ben de merak edenlerdenim, gelişmeleri yakından takip eden biri olarak, sürdürülen diğer çalışmaların nasıl sonuçlanacağını da merakla bekliyorum. 
Teşvik statülü ilçe olamamamız ve listede Demirci isminin yazılmamasının gerekçesi nedir? Birileri çıkıp bunu açıklamalıdır. Bakanı olan bir ilçenin buraya girememe sebebi nedir?
Ruhsar Pekcan gibi bir ismi, kaale bile alınmayacak işlerde isim olarak kullanmakla, böyle kaçan büyük balığın kilosunu da boyunu da milletten kaçıramazsınız.
Ruhsar Pekcan Bakanımızın ilçe adına neler yapmak isteğini biliyoruz. Buradan talep ve arz mekanizmasını sürdürecek siyasi mekanizmalar bence bunu sorgulamalıdır. Ruhsar Pekcan çalışıyor, bunu biliyoruz, en azından sorup sorguluyoruz. 
Soru şu siz ne yapıyorsunuz? 
Şu siyasi gücünüzle düzen tutturmaya çalıştığınız ticari hayatınızla siyasi yaşamınızın ayarını mı tutturamadınız? Milletin ve memleketin işlerini takip etmeye zamanınız yetmiyor mu?
Bir kesin soru daha! Yahu doymadınız mı daha?
Ruhsar Pekcan'ın ilçemiz ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında yer alan işler birer birer hayat bulacak mı? Takip ediyor musunuz?
Özellikle şu fiber optik internet ağı değişikliği ve sonrasında Demircili kadınların iş hayatına adım atacak, kadınların gelir elde etmeye başlamasıyla ufkunu açacak projeyi merakla bekliyorum.
Ticaret Bakanımız Demirci'nin evladı Ruhsar Pekcan vizyonlu icraatlarıyla umarım görev süresi içinde olabildiğince Demirci'mize ilçenin ve Demircililerin geçmişteki kayıplarını da telafi edecek hizmetlere vesile olur.


SOSYAL MEDYADA KIRSAL MAHALLE YOLUNUN DOLGU ASFALTINDA BİLE BAKAN ADI KULLANIYORLAR 
Muhtarlara ısmarlama yaptırılan sosyal medya paylaşımlarında bile bu aciz yerel siyaset mekanizması çamura batıyor, patinaj ediyor ama bunun bile  farkında değiller.
Muhtarın biri mahallesinin asfalt yolunun yaması için mesaj yazmış. Teşekkür ediyor. Bu mesajın başına gelmedik kalmadı. Mesajda enteresan olan asfalt dolgu malzemesinin gelmesini sağlayan koca Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a teşekkür ediliyor. Bu nedir Allah aşkına? 
Asfalt yama malzemesine Ticaret bakanı bakar mı? 
Bakan isimlerini kullanırken telif hakkı yasasına göre davranılsa, ödeyeceğiniz cezalar şişkin rakamlar olurdu. Bu kadar mı kolay bir bakanın adı yazılır sosyal medya da, bu cahil cesareti, bu abondone olunmuş durum neyin nesidir?
Muhtarın kendi sayfasından yazılan mesajda önce Selami Selçuk'un ismi yazılmadı sonradan telefon diplomasi çalıştı sanırım, ilave edildi. Sosyal medyada bu mesajın yayınlanması Demirci ilçesinde de dikkat  çekici bulundu. Bir iki eleştiri oldu. Muhtar baktı ki papuç pahalı veya yine telefon diplomasisi çalıştı ki paylaşımı sildi.
Kırsal Mahalle yolunun asfalt yaması için bile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a teşekkür edilen mesaj kaldırıldıktan sonra bile konuşulmaya devam etti. Ben de uzun süredir huylarını tüylerini bildiğim bu beceriksiz tayfanın bu mesaja tepki gelince silineceğini tahmin ettiğimden bir köşeye ekran görüntüsünü alıp saklamıştım. 

İŞTE O PAYLAŞIM!


Kamuoyundan gelen istekler ve ilçede bunun hafta sonu gündemde olması nedeniyle sorumlu bir yayıncı olarak buradan yayınlama kararı verdim.
Kırsal mahalle yolunun asfalt yama malzemesinde bakan adının yazılması bir facia, işin aslı  ne biliyor musunuz? 
Bugüne kadar siyasetçi olarak yürüdükleri yoldaki çukurları da yama malzemesiyle değil de bakan hanımın ismiyle yamamaya çalışıyorlar.

Velhasıl Kelam.
Demirci bu vizyonsuz, beceriksiz siyasetçilerin elinde heba oluyor, en çok ona yanıyorum.
31 Ağustos 2020
Mustafa Temiz

YORUM EKLE