Başkan Selami Selçuk Günah Çıkardı, Meclis De Onu Vaftiz Etti

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk 02 Aralık 2019 Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında kent meydanı inşaatı için konuşuyor. Aslında konuşmuyor, deyim yerinde ise günah çıkarıyor.



Seçim zamanında bugün söyledikleriyle yalan olduğu ortaya çıkan sözlerini unutmuş olacak ki, su almış gemiyi yüzdürmeye çalışıyor.



Kent Meydanı inşaatının olduğu yer kamusal alandı, ticari alan yapmıştı ya hani.

Büyükşehir Belediyesi kanun gereği büyükşehir belediyesine gelip onanması gereken, ancak getirilmeden Çevre Şehircilik Bakanlığından res'en onay alınan Demirci Belediye Meclisinin imar planı değişikliği kararını yargıya taşıdı.



Manisa Büyükşehir Belediyesinin bu mahkemeye taşıdığı yerin durumunu Manisa 1. İdare Mahkemesi Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın onayını iptal etti.



Bakanlık ve Selçuk başkanlığındaki belediye, istinaf mahkemesine gitti, istinaf mahkemesi alınmış iptal kararının doğru olduğunu ve itirazın kabul edilmediğine karar verdi. 



Hukuki basamakta son olarak, istinaf mahkemesinin bu kararını 30 gün içerisinde Danıştay'a gönderme vardı, fakat bakanlık ve belediye baktı ki papuç pahalı Danıştay'a gitmedi.



Bu mahkeme kararlarıyla muamma sürerken, bugün mecliste başkan Selçuk debriyajı sıyırttıran acemi otobüs muavini gibi konuşuyor. "Büyükşehir'den söz aldık, bugün bu bölgeyi mahkemenin iptal kararından sonra yeni bir karar alır, bu kamusal alanı ticari alan olarak mecliste değiştirirsek, büyükşehir meclisi de onaylayacak. Söz aldık"



Çözüm merkezinde İYİ Partili üyeler de dahil, bu meydanın büyükşehirin mahkemeye vermesi ile alınan iki mahkemenin kararına rağmen, kamusal alanın, ticari alan yapılması meclis kararı ve bakanlığın onayının iptaline rağmen, yeniden burayı kamusal alanı, ticari alan yapma yönünde kabul oyu veriyorlar.



Yasa gereği imar planı değişiklikleri, büyükşehir meclisine gidecek ve yasalaşması için buranın onayı gerekecek. Selami Selçuk'un bir sözüyle buna inanıp bugün bu mecliste kabul oyu veren meclis üyelerine iki çift sözüm var.

Bugüne kadar bu meydan inşaatıyla ilgili, verdiği sözlerin ve bilgilerin hiç biri doğru çıkmayan bir başkana nasıl inandınız?

"Çözüm yolunda adım attık" diyeceksiniz biliyorum, peki büyükşehirden alınan söz ne?



Sadece "meclis kararını geçirin, gelin büyükşehir meclisinde onayalım". Bu ifade Selçuk'un ağzından terennüm edildiği düşünülür ve doğru ise  şayet.



Peki, diyelim ki, böyle bir söz verildi ve tutuldu. Büyükşehir meclisinde bu aldığınız karar onandı ve yasalaştı. 

Bu şehrin ortasındaki rezilliği kim  bitirecek?



Büyükşehir madem" imar planı değişikliğini onayalım" diye söz verdi, başkan Selçuk'a niye " burayı kim yapacak" diye sormazsınız.



Meclis kararının onanmasını istemesi, Selçuk'un yargıdan kaçabilmek için, yaptığı bir hamle idi ve bütün meclis üyeleri de kusura bakmasın, bunu bugün bu mecliste hepiniz yediniz.



Yargının yaptırımlarından kaçabilmek için, Başkan Selçuk' a zaman kazandırmış oldunuz. Başka tarifi yok bu işin. 

Zira büyükşehir "para yok" deyip yatırımları erteliyor, Demirci Belediyesi delikli kuruşa muhtaç hale getirilmişken, burası ne olacak, kim yapacak, bu ucube daha ne kadar memleketin ortasında böyle duracak?



Meclis üyeleri size diyorum, hele hele MHP'li meclis üyeleri, MHP'li büyükşehirin mahkeme açtığı yere olmaz dediği yere siz bugün "olur, olur" dediniz. Ya şu seçim ittifakından beri, ne kadar yalpa yaptınız farkında mısınız?

AKP'li meclis üyeleri, sizden öncekiler " yaptırmayız Allah, Yaptırmayız" diye belediyenin üst katında zikir çekiyorlardı. Ne oldu, ne değişti, başkan Selçuk'un yine dümen suyuna girip, akıntıya bıraktınız kendinizi.



İYİ Partili üyeler, siz "çözülsün" diyerek bu işin arkasına sığınamazsınız, bundan sonraki süreçte en az sizlerde MHP, AKP grubu kadar sorumlu olacaksınız. Keşke o üç oy, red diye meclis tutanaklarına geçseydi.

Burası yapılmadığı için sabah bir gün satış kararı alınırsa, şehir meydanı satan Belediye meclis üyeleri olarak, sizler de tarihe geçeceksiniz. Tarih önünde ötekiler gibi sizlerde, hepiniz hesap vereceksiniz.



EY İTTİFAK SEN NELERE KADİRSİN!

Döneminde MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün Demirci Cumhuriyet Meydanına kent meydanı ve alt katına da otopark yapmak istedi.



Gerekli yazışmalar yapıldı, projeler çizildi, hatta projenin çizgi film videosu bile tanıtım maksatlı yayınlandı.

O zaman AKP'li Başkan Selçuk'lu belediye deyim yerinde ise MHP'li büyükşehir belediyesi Cengiz Ergün ile kanlı bıçaklı.

MHP'li belediyeye iş yaptırmayacağız inadı yüzünden, büyükşehirin bu "ben yapacağım, elinizi cebinize sokmadan teslim edeceğim" dediği projeyi yaptırmamak için ellerinden geleni yaptı, ilçe belediyesinin yetkisi dahilindeki bu alanı, büyükşehir belediyesine kullanma yetkisini vermedi.



İşte bu esnada Demirci Belediyesi hiç alakasız bir şekilde imar planı değişikliğini yaptı, büyükşehir meclisine yürürlükteki büyükşehir yasasına rağmen onaya bile göndermeden, siyaseten bakanlıktan res'en onay alıp işi bitirdiğini sandı. 

Bu arada bankalardan kredi arandı, nihayet bulundu, eski parayla 7 trilyon alındı.

Belediye borç batağının içine sokuldu, bu paralar çöpe gitti.



Büyükşehir öyle bir savunma yaptı ki, bu imar planı değişikliğinin yapılamayacağını, kamusal alanın ticari alana dönüştürülmesi kararına, gayri yasal bir karar alındığını inatla savunarak iptal davası açtı. 

Başkan Selçuk paldır küldür burayı yaptırmaya başladı. Seçimlerde müteahhit falan dedi başkan, tabii ki kendi yazdı, kendi oynadı, senaryo olduğu bugün daha iyi anlaşılıyor.



Çünkü, burayı ihalede alan firmanın veya ihalenin ilanıyla ilgili kırıntısını ve hatta emaresini bile göremedik. Tabelası olmayan, kimin yapacağı bilinmeyen, güya ihale edilerek,  bir ucube inşaat başladı.

Başkan Selçuk'un göz dönmüşlüğü hemen anlaşıldı.



"Ben yaparsam olur" mantığıyla resmiyet hukuk tanımayarak ,daha inşaat sürerken, özel şahsa ait parselin de kamulaştırılmadan üstüne, korsanların yaptığı gibi, Selçukkondu denilecek bu ucubenin yapıldığı ortaya çıktı.

Seçime az bir süre kala Manisa İdare Mahkemesinin kararı çıktı, karar Çevre Bakanlığının onayını iptal ediyordu. Yani burası kamusal alan, ticari alan yapılamaz diyordu.



Fakat yargı kararına rağmen, Başkan Selçuk seçime az bir süre kala siyaseten kamuyu zarara uğratmaya, belediyenin paralarını bu inşaata gömmeye devam etti. Yargı kararından haberi olmasına rağmen, seçim öncesi vatandaş sorgulamasın diye inşaata devam gibi görsellik yaptı.



BAŞKAN SELÇUK'UN SEÇİMDE YAPTIĞI KONUŞMA YALAN MIYDI?

Başkan Selçuk seçimlerde bu yarım inşaat için " hiç bir sorun yok" dedi.

Başkan Selçuk adını bilemediğimiz ve hiç bir yerde okuyamadığımız mütahhit için " ödeme yapıyoruz, önce Demirci esnafına borçlarını öde diyoruz" diyerek aslan başkan be kahramanlığı da yaptı.



Tasfiye kararı'nı ben haber yaptığım için, beni ve belediyeden bu belgeyi bana sızdıran köstebek dostumu nokta nokta diye tarif edip, etrafındaki alık takımını da güldürmeyi başarıyordu.

Hani sorun yoktu?



Seçimi kazandıran bu yalanları sizlerin onamasıydı bugün verdiğiniz kabul oyları. Hadi MHP'yi geçtim, AKP zaten Allah versin de, işin kötü yanı İYİ Parti 'de onamış oldu. Bugün verdiğiniz, o kabul oyları ve yapılacak olan imar planı değişikliği tam da bunun tarifi.



GELELİM BÜYÜKŞEHİR VE CENGİZ ERGÜN'E

ETV'de Erdinç Yumrukaya soruyor, Başkan Ergün cevaplıyordu. Demirci Kent Meydanı ve Otopark projesinin çizgi film videosu ekranda dönüyor, başkan Ergün, " şunu yapacaktım. bunu yapacaktım, yaptırmadılar, hizmetin siyaseti olmaz, laftan anlamadılar," diyordu.

Büyükşehir Meclisinde Başkan Selçuk ve Başkan Ergün gündeme gelen bu konuda restleşiyorlardı. Projeleri referanduma götürelim diyorlardı. Hodri meydan çekiyorlardı.



Büyükşehir Hukuk Bürosu dava açarken öyle bir itiraz dilekçesi yazmış ki, demir leblebi gibi, tamamen hukuki dayanaklara ve yasalara zeminli bir itirazdı bu, mahkeme de bu itirazın hakkını verdi ve Demirci Belediye meclis kararında alınan kamusal alanın ticari alan yapılması ve bunu onayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayını İPTAL ediyordu.



Büyükşehirin teknik ekibi Demirci'de belediye meclis toplantılarına katılıyor, proje ile ilgili bilgiler veriyor, Selami Selçuk ve AKP'li meclis üyeleri deyim yerinde ise Nuh diyor, Peygamber demiyorlardı. Projeyi kabul etmiyor, bu projeyi yaptırmayız diyorlardı.

Büyükşehir meclisinde başkan Ergün bu proje ile ilgili Başkan Selçuk'un "2000 metrekare yer ayırdık, yeni imar planı değişikliği yaptık, ( bu mahkemenin iptal ettiği değişiklik) kent meydanı yapacaksanız yerimiz hazır" teklifine bu işin ehli, meclis toplantılarına gelip brifing veren ekip, mevcut ucube binadan dolayı, kalan kısımdaki 2000 metre kare yerin bu işe ve şehir planlamasına, modern kent düzenlemesine aykırı olduğunu söylüyorlardı.



ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ ?

Bu soru önemli, ne değişti beyler?

Demirci büzdü mü, çekti mi, genişledi mi biz görmeyeli.

Yoksa şu ittifak denilen şey mi sizi büzdü, süzdü, unutkan yaptı.

Eğer Başkan Selçuk'un son meclis kararında söyledikleri doğru ise, doğru ise diyorum, çünkü bir çok şey doğru çıkmadı şu ana kadar. 

Büyükşehir bu kent meydanı ile ilgili açtığı davanın üstüne mi oturacak? 

Kendi açtığı ve sonuç aldığı davayı, yani kazandığı davayı, yok sayıp, burasının kamusal alandan, ticari alana dönüşmesini onaylayacak mı?



Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Genel Sekreter Yalçınkaya ve o teknik ekip, merak içinde sizlerin nasıl davranış göstereceğinizi bekliyorum.

Cengiz Ergün'e gelince, tek sözüm var. 

Ne değişti büyük başkan?

Bu kararı onaylattırır, bu kent meydanını betona gömdürürsen, şehrin tek nefes alanını yaşanmaz hale getirtirsen, ki bu kararı geçirirsen böyle olacak, Demircililerin iki eli iki yakanda olacaktır. Bu karar onanır ise, Demirci'nin gelecek neslinin bile ahı üzerinde olacaktır. Bunu sakın ama sakın unutma.



DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY NE BİLİYOR MUSUNUZ?

İşte o benim ben. 

Selami Başkan "hiç bir problem yok kent meydanını yaparken" diyordu, ben "hayır yapamazsınız yasal değil" diyordum.

Mahkeme ve yargı kararlarını ben haber yaparken, bunu soranlara "bakmayın siz onun yazdıklarına haberlerine, aslı yok inşaatı yapıyoruz bitireceğiz" diyordu.



Ne oldu?, Selami Selçuk, Ne oldu?

Son mecliste yaptığın konuşmayla, yargı kararlarının çaresizliği içinde ve süt dökmüş kedi mahcubiyetinde bu güne kadar benim yazdıklarımın doğrulunu itiraf etmiş oldun.

Bugüne kadar bu yaptığın kaçak ve gayri yasal işlerinde nasıl haklı çıktı isem, bu işte de yine haklı çıktım.

Geldin mi, benim dediğim yere. Aldın mı, mahkeme kararını eline.



Milletin zekasıyla dalga geçtin. Hırs gözünü bürümüş, utanmadan sıkılmadan kaçak ve kanunsuz yere temel atma töreni bile yaptın yahu. Yazık, çok yazık.

Yumurtacı milletvekili ise bu işin en talihsiz olanı, Şu Akhisarlı vekil Uğur Aydemir. Kaçak yerin temelini atan vekil olarak tarihe geçti.



Şu an Demirci'ye Demirciliye bu kayıpları yaşatanlar.

Size diyorum.

Hesap günü yakın, hesap vereceksiniz, bu milletin hakkı, kul hakkını gözetmeden çöpe attığınız paralar, fitil fitil burnunuzdan gelecek. 



Bu milletin hakkını gasp ettiklerini bildiğiniz halde, zamanında kendinizde bunların bu hallerini anlatırken, ağzınızdan köpükler sıçratarak bunların bu haksızlıkları karşısında saydırırken , ne oldu ? Ne değişti ? Değişen, kimyasını kaybeden sizsiniz siz..Ama size rağmen bu talan dönemine taşıdığınız suyla dönmeyecek bu değirmen.

 

Güce tapmanız yetmeyecek, hukukun üstünlüğü sizin ensenize de Osmanlı şamarı gibi inecek, günü yakındır. 
Kanunsuz işlere kabul diye kaldırdığınız o eller kırılacak, attığınız her imza yalattırılacak. Üstünlerin değil, hukukun üstünlüğü hayat bulacak. Yargı kararları, çok başınızı ağrıtacak. Zimmetler çıkacak, maliyenin önünde veznelerde kuyruğa gireceksiniz , vallahi billahi bu günlerinizi göreceksiniz.

Çarşıda nasıl gezeceksiniz çok merak ediyorum.

Gezemeyeceksiniz.

Aha buraya yazıyorum bak.

Mustafa Temiz

02 Aralık 2019


 

- - - - -

YORUM EKLE