Başkan Selçuk, 7 adet Çözümleyici kadro işini de, yine el altından çözdü

Demirci Belediyesi ile ilgili her gün başka bir skandal ortaya çıkmaya devam ediyor.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk idaresinde belediye nereye koşuyor bu çok belli. BEN CEVABINI VEREYİM "FELAKETE KOŞUYOR"

Demirci Belediyesi skandalların merkezi olmaya devam ediyor. Manisa ilçeleri arasında hakkında en çok soruşturma açılan belediye başkanı  olma ünvanını ikinci döneminde de hiç kimselere bırakmayan Selçuk, en son Haziran ayı meclisindeki  Atatürk'e hakaret eden imam bildirisiyle yine ülke gündemine düştü. Bu konuda da top 10 listesinde dün zirveyi zorladı. Son durum imam 1, başkan 2..



7 ADET ÇÖZÜMLEYİCİ KADRONUN AÇILMASI İŞİNDE DE PİS KOKULAR GELİYOR

Demirci Belediyesi 02 Nisan 2021 günü Belediye meclisinde bir karar alıyor. Belediye Yazı işleri Müdürlüğü 19 Mart 2021 tarihli bir müzekkere sunuyor, başkan Selçuk, Meclise sevk ediyor.

Bu müzekkerede Teknik hizmetler sınıfında 7 adet çözümleyici kadronun açılması ve 1 zabıta komiseri ve 1 zabıta amiri kadrosunda da derecesinin değiştirilmesini istiyor.



Burada alt zemin yine hazırlanmış. Belediyenin içinden köstebeklerim öyle iddialarla geldiler ki, inanın Selçuk dönemindeki şahit olduğum bir çok katakülleli işlerin yanında bu iş burun farkıyla rekor kırdı.

Aynı konuda iddialar bir iki ile kalmayınca, şöyle bir arkaya dolanıp, işin aslını daha detaylı öğreniverdim.

Ülke gündeminde böyle bir konu AKP iktidarı döneminde genellikle üniversitelerde yaşandı. Kadrolar açılırken, adama göre kadro açıldığını çok duyduk. Yani usulen ilana çıkılıp, aslında alınacak adamların belli olduğu ve ilana çıkılırken de alınacak adamların özelliklerine göre kadroların açılması meselesi. Başkan Selçuk bu işte de Üniversitelerden geri kalmamış.

Başkan bu konularda ehil aslında. Türkiye'nin gazetelerin manşetlerinde, televizyonların ana haberlerinde duyduğu "Babam sağolsun" başlığını hatırlıyorsunuz değil mi?

Hatırlamayanlar için o haberlerin linkini buraya bırakıyorum, bilmeyenler ve hatırlamak isteyenler önce bu videoyu izlesin sonra yazıyı okumaya devam etsin.



7 ADET ÇÖZÜMLEYİCİ KADRONUN KİMLER OLDUĞU BUGÜNDEN BELLİ İDDİASI!

Nisan 2021 meclisinde geçen karara göre alınması gereken Teknik Hizmetlerde 7 adet çözümleyici kadrosu aslında belli.

Yine kul hakkına girecek Selami Selçuk, belediyede partizanca yapıyı sürdürmeye devam edecek. 

Milletin çoluğu çocuğu üniversite bitirmek, bitirdikten sonra bile KPS sınavını geçmek, sonra iş takip edip, bulduğunda önce KPS puanı ile yarışa girecek, sonra mülakatı geçerse iş sahibi olacak. Böyle ahlaksız, kul hakkı yiyen birileri yüzünden hak ettiği halde, tahsili ve liyakatı yettiği halde iş sahibi olamayacak. İşsizlikten kırılacak. Bu arsız yapı yüzünden, bu arsızlığı sürdürenler de o küçük geldikleri, yetmedikleri koltuklara oturacak, milletin parasıyla maaş alacak öyle mi?

Selami Selçuk'lu Demirci Belediyesinde birilerinin çocukları, liyakatsızca hak etmediği halde, parti rozeti dışında varlığı olmayan, tahsili ve liyakati yok iken, gelip hop oturup taşeron işçi, sonra bu meclisteki kararda yazılı ön hamle ile sözleşmeli memur olacak, belli bir süre sonra da devlet memuru statüsüne geçecek. Hak reva mı?

İddialar yenilir yutulur şeyler değil. Kamu vicdanı bu iddialar karşısında sızım sızım sızlamalı.



TEKNİK HİZMETLERE ALINACAK 7 ÇÖZÜMLEYİCİ KADRO BELLİ !  

BUNLAR HALEN TAŞERON İŞÇİ AMA 5'İNİN ÖZELLİKLERİ YETMEDİĞİ İÇİN ANKARA'YA BELGE ALMAYA GİTTİLER İDDİASI!


Belediyenin içinde bu işlerden rahatsızlık duyan vicdanlı çalışanlar var. 

Herkes ekmeğinin derdinde bunu açık açık belli edemiyor. 

O gariplerimde vicdan temizliğini böyle pis işleri arka taraftan basına sızdırıp, gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorlar. Yani köstebekler çalışmaya devam ediyor.

Bizde halkın yanında, kamu yararına çalışan gazeteci olarak bunları dillendirip sizlerin önüne koyuyoruz.

Hukuksuzluklar karşısında susan, kılını dahi  kıpırdatmayan savcılar olsa da, bu memleketin yürekli gazetecileri çıkar, pisliği ortaya serer, kamunun vicdanına teslim eder.



GEÇTİĞİMİZ PERŞEMBE GÜNÜ 5 KİŞİ ANKARA'YA BELGE UYDURMAYA GİTTİ İDDİASI

Demirci Belediyesinin Nisan ayı meclis kararında açılan kadrolardan teknik hizmetler sınıfındaki çözümleyici kadrosuna alınacak olanlardan, bu kadrolara denk gelen şartları veya tahsilleri uymayanlardan 5 kişi belge, sertifika adı her neyse onu tamamlamak için, bu işleri parayla da olsa tamamlayabilmek için geçtiğimiz Perşembe günü Ankara yollarına düşmüşler...Köstebeklerim öyle diyor, bu iddiaları vallahi billahi ile mühürleyip, bana iletiyorlar.



İŞLEYİŞ BELLİ EVRAKLAR TAMAMLANACAK, BAŞKAN YETKİSİ DAHİLİNDE ATAYACAK, BU TAŞERON İŞÇİLER, SÖZLEŞMELİ OLACAK

Başkan Selçuk bu işlerin ehli dedim ya. Şimdi kanunen bu kadrolara alınacaklarda aranılan şartları böyle Ankara'dan ordan burdan alınan belgelerle, arka taraftan tamamlayanları da "bu şartlara uygun" diyerek atayacak. 

Meclis üyeleri bile bu Nisan ayında verdikleri evet oyuyla başlayan kataküllenin farkında değiller ki! Mesele bu zaten, yasal zemini oluşturan böyle bilinçsizce sorup sorgulamadan mecliste, meclis üyelerince, verilen oylar başlatıyor.

Meclis üyeleri ne zaman uyanacak biliyor musunuz? 

Başkan bu liyakatsızca arka taraftan belge tamamlayıp sözleşmeli olarak atadıklarını meclise getirecek. Meclis üyeleri bunların alt ve üst limit maaşlarını belirlerken, şayet fark ederlerse "ha Nisan ayında kadroları onaylarken verdiğim oylar, bunlar içinmiş demek ki" demeyi düşünebilirse diyebilecekler.



BUNLAR KİMLER?

Bu isimlerin kimler olduğu yine köstebeklerin iddiaları arasında bana ulaştırıldı.

Ben öyle insanların günahını almam, hedef göstermem. Fakat böyle bir yazı içinde de bu bilgilerin ucunu göstermeden bırakmam. BİRAZ BULMACA GİBİ OLACAK AMA...

İş bittiğinde karşılaştırır bu bulmacayı çözmüş olursunuz!

Şimdi şöyle bir bilgi vereyim. Bu 7 adet çözümleyici kadrosundan, teknik hizmetlere alınacakların isimleri 4 tanesinin (M) harfiyle, 1 tanesinin (B), 1 tanesinin (E), bir tanesinin de (H) harfi ile başlıyor.

Soy isimleri ise, 2 tanesinin (Y), 2 tanesinin (Ç), 1 tanesinin (A), 1 tanesinin (D), 1 tanesinin de (Ş) harfi ile başlıyor. Aslında bu isim kodlarını verdiklerim halen taşeron işçi olarak belediye de çalışıyorlar. Yani böyle liyakatlı gelip, yükselme falan filan değil. Vasıfsız taşeron işçi hepsi zaten.

GENÇLERİN UMUTLARINI TÜKETTİLER!

Ayıptır, günahtır. Bu ülkede dirsek çürütüp tahsil eden gençleri okumaktan soğutuyorsunuz.

Başkan Selçuk bu katakülleli işleri daha öncede yaptı ne oldu? 

Bir Müdür atadı, iş ortaya çıktı, adam gitti kredi çekti, müdür olarak aldığı maaşı geri ödedi, kadrosuna geri döndü.

Yine böyle bir atama ve sözleşmeli, sonra memur ettikleri oldu, başkan vekili yapıp, atamaları ile süre doldurup, hak etmeyenleri,  hak edenlerin oturması gereken o koltuklara oturttu. Memur etmedi aslında, kendine emir eri yaptı.

Onların yetmeyen liyakatleri yüzünden Demirci Belediyesi kamu zararlarına uğradı. Fen işlerinde imza atmaya yetkisi olmayanları oraya koydu, bugüne kadar o daireden çıkan tüm projeler gümledi. Hepsi yargı kararlarıyla kaçak, kanunsuz, usulsüz oldu. Buraya giden paralar da milletin cebinden çıktı. Fen işleri Müdür vekili ziraat mühendisi olursa, bunların olması çok doğal değil mi?

Bak adamın başı belaya girdi. İçişleri bakanı Süleyman Soylu bu Ziraat Mühendisinden bozma Fen İşleri Müdür Vekili hakkında da Başkan Selçuk'la birlikte yargılama iznini imzaladı ve taraflara tebliğ etti. 



Bu kamu zararları gün gelecek kendilerinden tahsil edilecek. Kent meydanında milletin parasını çöpe atan Selçuk, bu liyakatsız kadroların yaptığı işlerle yargı karşısında gümledi. İttifak ayağına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü de işin içine kattı, o adamcağızı da gümletti. Şimdi yargı kararı olmasına rağmen, zamanında büyükşehirin bu kamusal alanı ticari alan yapamazsın, yasal değil demesine rağmen, banka kredisi çekip 7 milyon TL'yi çöpe atan, belediyeyi borç batağının içine sokan, yine Selami Selçuk'un bu ters işleriydi.

VİCDAN, AHLAK, KUL HAKKI NEREDE?

Ya bir gün de yasalarda ne yazıyorsa onu yap başkan.

Senin aklında hep rant, arka taraftan kılıf uydurma işini nasıl yaparım var.

O çocukları Ankara'dan gelince, düzmece belgelerle atayacaksın, taşerondan senin imzanla  sözleşmeli olacaklar, iyi de sen sandıkla geldin belki yargıyla gideceksin, bu çocuklar attıkları imza yüzünden, yine yargı ile ekmeklerinden olacaklar. Sen keseyi doldurdun da bu çocukların zaten cep delik cepken delik...

Bu iddialar da yargıya taşınacak, demedi deme..Adliyede görüşürüz başkan...

04 Haziran 2021

Mustafa Temiz


 

- kralbet giriş - - - - -

YORUM EKLE