Başkan Selçuk bu kez suçüstü yakalandı

Başlığı görünce aklınıza başka işler gelmesin aman diyeyim.
Yazının ilerleyen safhalarında niçin böyle bir başlık attığımı anlayacaksınız.
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk yasalara aykırı, hukuk tanımaz, işi yaptıktan sonra kılıfına uydurmak için çok kata külle işlerin döndüğü bir dönemin, en şaşırtan ve en kötü yöneticisi oldu ve olmaya da, devam ediyor.
Şimdi güce tapanlar, tüccar zihniyetiyle işi oldubittiye getirip, “len de ya olur gide ösen” diyen etrafındaki cenah ise, yine bana kızacak.
"İktidar bizde bize bişe olmaz, sen akşama sabaha yaz dur" diyenler bile olacaktır.
Siz güce tapanlar bu yazdıklarımı yazarçizer iken bir gün bile beni yalanlayamadınız farkında mısınız?
O arkasına düştüğünüz başkanınız, neredeyse 5 yıldır bir gün çıkıp, sizin dışınızda kamuoyuna bir açıklama yapabildi mi, beni yargıya şikayet edebildi mi?
Edemez, yapamaz çünkü o, o susmak zorunda, neden biliyor musunuz, benim yazdıklarımın hepsi belgeli,hepsi resmi ve hepsi doğru da, ondan susmak zorunda..
Doğru kelimesi güç ile yan yana gelince, hafif kalıyor ,sizin kalın kafalarınızda esas problem bu aslında, farkında değilsiniz!
BALIK PAZARI KAÇAK İNŞAAT VE HAZİNE MÜLKÜNÜ İŞGAL
Yeni yapılan balık pazarı tamamen korsan bir yapı. Orası kamuya ait ve yolda kalan bir yer. Oranın ada ve parsel numarası yok.
Kaçak elektrik çekmekle, bina yapıp kapı pencere takmakla burası legal hale getirilemez.
İlle de illegal bir yapı.
Burası belediyenin mülkü değil, üstüne dükkân yapıp bir de ihaleye çıkıp belediyeye gelir elde edilecek öyle mi?
Buna kargalar güler.
Yapılan ihale ihaleye fesat karıştırma suçu, buraya böyle kafasına göre bina yapmak ise görevini kötüye kullanma suçu.
Oraya harcanan inşaat malzeme masrafları ise kamu ve belediye kaynaklarını har vurup harman savurmaya giriyor. Bu da suç.
Geçtiğimiz Cuma günü açılış töreni yapacaktı güya kendileri. Bilmem kim gelememiş de sonraya ertelenmiş diye millete hikâye anlatıyor Selami Başkan.
Etrafındaki tayfalar buna inanır belki, ama inanın memlekette aklı başında insanlar, sadece bu hallere oturma organlarıyla gülüyorlar.
KAÇAK OLARAK SU BAĞLANIRKEN SUÇÜSTÜ YAPILDI
Mülkiyeti kamuya ait yolda kalan alana yapılan kaçak ve ruhsatsız balık pazarının, ada parsel ve numaratajı olmadığı için, Maski tarafından su abonesi yapılmadı.
Manisa’ya meclis toplantısına gittiği gün Başkan Selçuk, Manisa’da kimlerle konuştuysa konuşmuş artık, nasıl bilgi verdi ise o da meçhul. Su abonelik işi tamam diye Demirci’ye döner. Ancak açılıştan bir gün önce Maski’den resmi yazı ile Belediyeye benim yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı abonelik verilemeyeceği ifade edilir.
Başkan Selçuk bu, o yasa tanımaz, güç kendinde sanır ya, bugüne kadar gördüklerimiz bunlar.
Talimat verir, belediye işçilerine dün açılıştaki fiyaskonun ardından adrenalin yüksek tabi, hayvan pazarından su çekin balık pazarına. Hayvan pazarında belediyenin su aboneliği var, bak bu doğru. Ancak aboneliklerle ilgili mevzuat açık. Başka bir adrese nakletmek veya suyu çekmek gayri yasal ve suç. Üstelik mesken, kamu binaları ve ticarethaneler için su abonelik bedelleri ve tarifeleri de farklı. Arkadaş sanki komşunun bağından, su alıyor. İşçiler emir kulu çekmeye başlarlar. Ama memleket boş değil, Maski’ye ihbar gelir ve Maski ekipleri gider, Demirci Belediyesini suçüstü yapar. Tutanak tutulur. Su mühürlenir. Resmi soruşturma başlatılır.
Mesele bundan ibaret.
Bizim Selami Başkan bu işlerden vazgeçmediği sürece, adliyeden ayağı eksik olmayacak gibi gözüküyor.
Şu an, 3 ayrı dosya da görevini kötüye kullanmaktan ve yargı kararına uymamaktan, yargı süreci devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün iki AKP’li belediye Başkanını bu tür eylemlerden dolayı, yani “yasaları takmamak” yüzünden görevden aldı. 
Biz de bekliyoruz. 
Bunu neden böyle diyorum, yargı sürecinde olduğu için açıklayamadığım, yayınlayamadığım ve hepsi elimde ve önümde olan, devletin belgelerine bakarak söylüyorum.
Bu adalet bir gün çalışacak ve hak yerini bulacak.
Bu inancı taşımasam, niye yazıp çizeyim, ben salak birine benziyor muyum?
Mustafa Temiz
17 Kasım 2018
YORUM EKLE