Başkan Selçuk, kendinden önce görev yapan başkanları mahkemeye mi veriyor?

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Haziran ayından beri icraatlerı ile yine TOP 10 listesinde zirvede yerini korumaya devam ediyor.

*
Haziran ayının ilk haftası başlayan kiraz mevsiminde,  devam eden mevsimsel yağışlar, Ceege tipi kiraz alım merkezi tepkileri, kiraz alım merkezinde sırılsıklam olan alıcı ve satıcıların görüntüleri en çok izlenen videolar sınıfına girdi.


Temmuz ayının ikinci haftası ise başkan Selçuk, bu kez de kiraz merkezinden söktüğü direkler ve çuhalar (videosu hit olan dayının ifadesine göre sofra bezi) ile oluşturduğu hayvan pazarı da yine kendisine karşı gösterilen tepkilerin adresi oldu. Hayvan satmaya gelen dayının videosu ise bayram da zirveden inmedi video tıklanma rekoru kırdı.


Hayvan pazarında bu kez mevsimsel sıcaklık, Ceege tipi hayvan pazarında, hem kurbanlıkları, hem de yetiştiricileri rahatsız etti.

*

Tam donanımlı hayvan pazarını yıkıp, yerine hayvan pazarı yapamayan ve hem hayvanları, hem insanları mağdur eden başkan Selçuk, Demirci gibi bir ilçeye hayvan pazarı olmayan ilçe ünvanını da katmış oldu.

*
Kurban bayramında mezbahada yapılan kesimler için de ilçede çeşitli dedikodular dolaşıyor. Kurban kestirilenlerden alınan 450 TL'lik kesim bedeli için makbuz verilmediği ilçede aleni konuşulur hale geldi. Birileri kesilen 65 hayvan sayısı ile 450'yi çarpıp " bu paralar nereye gitti?" diye soruyor. Hatta böyle bir ortamda başkanın Alperen olduğu zamanlardaki bir dostu bu tartışmalardan usanmış başkan Selçuk'a telefon edip sormuş, başkan" biz bu paraları topladık kesimde çalışan kasaplara dağıttık" demiş ama millet bu kez de kasaplara verilen paraları öğrenip, 65x450 den kasaplara verilen paraları  çıkarıp, geriye kalan para nerede? diye sormaya devam etmiş. Kulis bilgileri Demirci'de şaşmaz..Demirci'de siyasi kulislerin yapıldığı yerler bellidir. Başkan "bana  böyle telefon gelmedi" derse, ki diyemez, söyleyeyim de maazallah yani..

*

Özellikle Manisa Büyükşehir Belediyesinin 10 yıllığına Demirci Belediyesine tahsis ettiği Demirci mezbahası daha ilk günlerinde kapalı kaldığı için kasap esnafını mağdur etmişti, kasaplar kesim için çevre ilçeleri zorladılar, müşterilerine "et yok" dememek için oldukça sıkıntı çektiler. Bu eksikliği ve mağduriyeti yine Manisa Son Haber'de haber yapıp, ilgililerin kulağına kar suyu kaçırdık ki, mezbaha, haberimizden 48 saat sonra kasaplara hizmet vermeye başladı.

TIKLA OKU


BAŞKAN SELÇUK, ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARINI MAHKEMEYE Mİ VERİYOR?
Biliyorsunuz, benim köstebeklerim meşhurdur. Benim okurlarım köstebeklerden gelen nadide bilgileri yazdığımda büyük bir ilgiyle takip ederler. Son süreçte köstebeklerden yine haber uçtu. "Başkan Selçuk, kendinden önce görev yapan belediye başkanlarını mahkemeye vermeye hazırlanıyor"..

*
E tabi böyle bir bilginin üstüne gitmek gerekirdi gittim. 
Köstebeklerim olayları aktarırken öyle profesyonelleştiler ki, adeta olayları drama gibi metne bile dönüştürmeye başladılar. Bakın adeta bir tiyatro veya  skeç gibi yazılan metin şöyle;
"Başkan Selçuk, kaplıcaya yapılan kaçak kongre merkezi için zor durumda kaldı. Mahkeme kararları, Soylu'nun yargılanması için verdiği izin iyice canını sıktı. Kaplıcada orman arazisine yaptığı bu bina, orman idaresinin yargıya başvurması başkanı iyice köşeye sıkıştırdı, kurtulmak için çare arıyor.
Başkan, kaplıcada daha önce Mehmet Babayiğit'in yaptığı apart evler, Mithat Erşahin'in yaptığı düzenlemeler ve aqua park, İhsan Temel'in yaptığı otel inşaatı ve restorantlarında kaçak olduğunu iddia ederek, kendisini sıkıştıran yargı kararlarından kurtulabilmek için, kendinden önceki başkanların bu yaptıklarını da kaçak olarak gösterip mahkemeye taşıyacak.
Başkan geçenlerde başkanlardan biriyle "sizi mahkemeye vereceğim" diye görüşmeye bile gitmiş, içeride ne konuştular detaylar yok, fakat sıcak bir gelişme oldu. 
Yani işler tahmin ettiği gibi gitmedi. 
Sayın Temiz, başkan Selçuk, kaplıcanın imar planı olduğu gerçeğini bunca yılın arkasından ilk kez öğrendi ve yine hüsran yaşıyor. Başkan Kaplıca bölgesine  Mehmet Babayiğit döneminde imar planı yapıldığını kendisine bugüne kadar söyleyen olmadığından, eski ve belediyeden emekli bir teknik elemanın belediyeye gelip bu imar planını önüne koymasıyla büyük şaşkınlık yaşadı. Bizim Fen işleri başkanı patlatmaya devam ediyor, senden laf çıkmaz ama bil, Selami Selçuk diğer başkanların Mehmet Babayiğit döneminde yapılan bu imar planı dahlinde bütün işleri yaptıklarını öğrenince başından kaynar sular devrilmiş gibi oldu."

*
ŞAŞIRDIK MI? SİZİ BİLMEM AMA BEN ŞAŞIRMADIM
Köstebek yine iyi çalışmış, ben gelen bu bilgilere rağmen arkaya dolandım, bir iki yere nokta atışı yaptım, başkanın böyle bir niyetle mahkeme işini düşündüğünü, eski bir başkanla görüşmeye gittiğini, yine kendisinin bi haber olduğu kaplıca imar planından yeni haberdar olduğunu doğrulattım.

*

Şimdi köstebek aramalarına devam edecek başkan, biliyorum da, ya sen bunu geç, bu olay yalan mı? Yalan diyemezsin. Dersen, ne olacağını tahmin edebiliyor musun?

*
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, bugüne kadar beni hiç şaşırtmadı ki!

Bir vizyonsuzluk var bizim başkanda, aklına düşeni icraata sokmaya çalışıyor. Yasalar buna müsaade eder mi?, yaptığım iş kanunlara aykırı mı, değil mi?, aklının işi bile değil.

*

Kaplıcadaki kongre merkezi, kaçak balık pazarı, kaçak kongre merkezi, kaçak kaçakçı yolu bunlar başkanın kaçak işleri. Hepsi soruşturma geçiriyor veya geçirdi veya yargılandı, mahkeme kesin karar verdi kaçakoğlu kaçak hepsi..

*

Bir de Selami Selçuk şuna alıştı son günlerde. "Diğer başkanlar yaparken ses çıkaran olmamış, biz yapınca şikayet edip, hizmetlerimi engelliyorlar" diyormuş sağda solda..

*

Yine saçmalamış bence, diğer başkanların liyakatlı kadroları vardı, senin gibi mahalle arasında babasının mağaza kapısı önünü bekleyen, anasının dizinin dibinde vakit dolduranları memur yapmadı, iş vermedi ki onlar.

İşe aldıkları kadrolar işlerini bilen, eğitimini almış insanlardı, onun için herşeylerini ehil ve kanun bilen insanlar yaptıkları için, yaptıkları işlerde patlamadılar.

*

Sen Ak çocukları dolduracağım diye, mobing yapıp insanları emekli olmaları için zorladın, Demirci belediyesinin tecrübe denilen olgularını yok ettin. Nerde kendi işinin hakkından gelememiş, dirsek çürütüp tahsil etmemişler varsa doldurdun. Diplomaya , tahsile, liyakata bakmadan, senin seçimlerinde en iyi bayrak sallayan, en çok bağıranları topladın etrafına, şimdi bu işler bunun için patlıyor.

*

Bunun için adliyelerde kabarık dosyaların var. Biraz kendinde ara suçu, sen böyle rahat davranamazsın. "Seçim propagandasında yaptığı konuşmada bana hakaret etti" diye dava ettiğin rakibine, senin hakaret ettiğin ortaya çıktığı için, mahkemeden ceza yemiş, 5 yıl karar açıklaması bekletilen başkan oldun. Unuttun mu? Hakaretten mahkeme seni suçlu buldu. Sakın yalan deme, biliyorsun ne yapacağımı demi...

*
Demirci ilçesi tüm zamanların en kötü belediyesi ve başkanıyla yönetiliyor, diyemiyorum, yönetiliyormuş gibi gösteriliyor. 

*
Şişirme haberler ile halkın gözü boyanarak, süreç atlatılmaya çalışılıyor.
Demirci belediyesi halı mağazası sahibi tüccar gibi bir tavırla yönetiliyor. Öyle emekli olmasına üç beş ayı kalmış adamların en üst dereceden emekli olması için düzenler kuruluyor, işe başlatılıyor. 
Bursa'dan seçim öncesi duyunca çok acayip denilen, binlerce TL'lik çikolata alımı yapan, Selçuk'lu Demirci belediyesi,  şimdi de sanki ihtiyacı varmış gibi, sanki geçim derdine düşmüş insanmış gibi, Bursa'dan adam getirip, emekli olması için işe başlatıyor, düzen kuruyor. "Sahi bu arkadaşın maaşı kime gidiyor?" Vatandaşlar arasında "maaş almıyormuş, emekli olmak için duruyormuş" diyenler çok da.

*

NEREDEN BULDUN?
Bunların ahlakla, kul hakkı ile, hakkaniyetle ifade edilir yanı yok başkan. 
Gün gelir o adliyedeki kabarık dosyalar hayata geçer, etrafındaki rant grupları, sosyal medyada "ağa" ilan edilenler hesap verir. Tek soruluk bir kanun bu işi bitirir " Nerden buldun?"

*

TARİH SELAMİ SELÇUK'U KESİN ALTIN HARFLERLE YAZMAYACAK
Demirci tarihi seni unutmayacak, kaplıcanın imar planı olduğunu başkan olduktan 8 yıl sonra öğrenen başkan unutulur mu?

*
İkinci döneminin başında seçimlerde ittifak öncesi dalaştığın, ittifaktan sonra süt kardeş olduğunuz, Cengiz Ergün'le oynadığın çiftetelliyi, başkanlık sürecindeki  Demirci 'de oynadığın çelik çomak oyunlarını bir gün tarih yazacak. Demedi deme..

*

BURSA TRANSFERLERİ
Seçimlerde bir Bursa transferi daha yapacağız anlaşılan, seni Bursa'ya göndereceğiz bu kez, değişiklik iyidir ne dersin?, arada bir mahkemelere gelir, memleketi görür, yine dönersin. Bursa'dan transfer ettiğin arkadaş da o güne kadar nasılsa emekli olur, arada Bursa'da buluşur eski günleri yad edersiniz.

*
O adalet bir gün çalışacak, bunu sakın ama sakın unutma. 
Biz o Türk yargısına , bağımsız hukuk sistemine olan inancımızla, sabırla bekleriz, o umut içimizde hep olacak. Adalet birgün mutlaka yerini bulacak.
04 Ağustos 2021
Mustafa Temiz

YORUM EKLE
YORUMLAR
İhsan Temel
İhsan Temel - 3 yıl Önce

Goca gari şeyini silerken, şeyini bok edermiş.

Fehmi Ural
Fehmi Ural - 3 yıl Önce

Ya evet bende Kadastro da Teknisyen dim.. Harita Müh. Mahmut Börekçi tarafından ölçümleri yapıldı... bizim Kontrol Müh. M.Emin Küçük kontrollerini yaptı.. çok iyi hatırlıyorum M.Babayiğit Bld.Bşk. nıydı.