Başkan Selçuk'un Balıkesir seferi ve mezbaha

Demirci mezbahasının büyükşehirden ilçe belediyesine devrinin ardından  bir süre kapalı kalması ve kasap esnafının hayvan kesip, et satabilmek için komşu ilçelerin mezbahalarında çare aradıklarını geçtiğimiz hafta yazmıştım. Tepkiler artınca biz de yazdık iki gün sonra mezbaha hizmete açıldı.

Demirci'de Kasap Et Derdinde, Demirci Belediyesi Neyin Derdinde? OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
*
Demirci kiraz pazarındaki rezalet görüntüler hafızalara kazındı, geçtiğimiz gün fırtına ve sağanak yağış sırasında bu ilçenin kiraz gerçeğine kendini kapatmış Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, hem üreticilerden, hem de kiraz alan firmalardan  çok sert eleştiriler aldı. 


*
Alıcı firmaların  Demirci tabiriyle "Cege" kiraz toplama yerine ve kira bedeline tepkileri ise fırtına ve sağanak yağış sırasında, kiraz kasaları havalarda uçarken, kiraz ayıklama işinde çalışan kadın işçilerin feryatları arasında tepkileri kameralara da yansıdı.


*
Bugün sabah başkan Selçuk, meclis üyeleri ve belediyenin veterineriyle Balıkesir seferine çıktı.

Mezbahayı açık kesime açmak, firmalara marka et olarak yanı sıra sucuk imalatı yapmak üzerine başkanın kulağına birileri kar suyu kaçırmış yine anlaşılan. 

*
Bu bilgi seferiler Balıkesir'e yola çıkarken, heyetin arkasından dökülen su bile kurumadan, köstebeklerim tarafından bana ulaştı. 
Tesadüf bu ya, akşamüstü kahvede dostlarla çay sohbetinde iken, bizim heyet  siyah VİP minibüsle aynı kahveye geldi. Heyet kahveye girip yol yorgunluğu için çay içmeye gelmişti. 


*
Meclis üyelerimizden yüzü sürekli gülenle göz göze geldik, selamını aldık. Ben gazeteci cinliğiyle sabah bana gelen bilgiyle gözümün önündeki gelişmeyi bir araya getirip, selam veren meclis üyesine "Balıkesir yolcuları hoş geldiniz bakam, mezbaha işini sucuk işini hallettiniz mi?" diye diğer seferilerinde duyacağı şekilde büyük harflerle konuşarak sordum. O da yine güleç ifadelerle" hallettik" dedi ama.. Şaşkınlığını da saklayamadı, " nerden biliyorsun be mübarek, daha arabadan bile şimdi indik " der gibi sorulu gözlerle bana baktı.
*
İçeri girdi.. Daha önce kahveye giren, hayvanların dilinden de iyi anlayan biri " meclis üyelerinden birine bu nerden duymuş" bunu demiş...

Kahvenin içinde sormuş ama fazla değil ağzından çıktıktan 5 dakika sonra, o da kulağıma geldi. Yerin kulağı var, demişler ya..

*
Onlar da haklı. Dakika 1, gol 1, misali gibi oldu, sanki bu iş..

Memlekete henüz ayak basmışlar, yaptıkları her katakulli, hatalı, gayri resmi, hukuk dışı işleri ortaya seren gazeteci sanki kahvede onları bekliyormuş, Balıkesir seferini de biliyormuş gibi oldu....
*
Mezbaha Büyükşehir belediyesinden, Demirci  Belediyesine 10 yıllığına tahsis edildikten sonra, firmalara kesim yapmak, sucuk imalatı kurmak, bunun için Balıkesir'e gitmeler görsel olarak şeklen tamamlansa da, konu mankeni gibi meclis üyeleri de görsel olarak yer alsa da, aklıma Selçuk'lu Demirci'de hep arkaya dolanıp açıyı değiştirerek bakmak geliyor.

*
Hayvan pazarı olmayan bir ilçenin belediye başkanı, daha dün hizmete alırken bile bocaladığı mezbaha için niçin böyle bir arayış içine geçsin sorusu beynimi de kemirmiyor değil..

*
Daha önce dostların pos cihazıyla, tanıtım fuarlarında Demirci Belediyesi tabelalı stantlarda satışlar yapılmadı mı? Yapıldıııı... Bu belgesiyle kanıtlandı mı? Kanıtlandı.. Mevzu yargıda...
*
Bak şimdiden söyleyeyim, Demirci mezbahasının ruhsatı ilçe içine kesim yapmaya yetkili, Tarım Bakanlığı sadece buna müsaade eden çalışma ruhsatı verdi. Ha bunu genişletmek için tesisi de büyültmek ve organize etmek gerekecektir. Bu ruhsatla Balıkesirli dayının hayvanlarını kesim yapmaya kalkıp, birde Demirci tarihine kaçak kesim yapan belediye ünvanını katmayın. 
*
Kaplıcada orman sahasına yaptığın kaçak kongre merkezi hüsranını hatırlatırım.. Hazine arazisi üzerine, imar planında yol gözüken yere yaptığınız kaçak balık pazarını hatırlatırım, tapu kadastro kaydı olmayan kaçak kaçakçı çevre yolunu hatırlatırım. En son yargıdan çıkan yürütmenin durdurulması kararını hatırlatırım. İttifak sonrası duvardan düşmüş sıvacı ustası gibi şaşkınlık içindeki  Cengiz Ergün'le birlikte kaçak kent meydanı dükkanları imar planı değişikliğinin gayri yasal, kamusal alana çöküp, dükkan doldurma ve işgal etme işini hatırlatırım. İçişleri bakanı Süleyman Soylu  bu kanunsuz, hukuksuz işlerin için soruşturma iznini verdi, tarihe geçtin sayın başkan bunları hatırlatırım.
*
20 gün sonra hayvan pazarı olmayan ilçede kurbanlık satılacak sen şu günlerde sadece bu yeri düşün. Aklına düşüyorlar, işin içinde ticari ve siyasi ikisi bir arada faaliyet olunca, ilçenin öncelikli hizmet sıralamasını hep karıştırdın, bu işte de karıştırıyorsun gibime geliyor..
*
Basına ve atanmış memurlara kapalı Cumhur ittifakı meclis üyeleri toplantısında çıtlattığın kum ocağı projesini hatırlatırım. Günlerce köstebek aramıştınız hatırlıyor musun? Parti başkanları ile birlikte köstebek avına çıktığın günleri unutmadın umarım.
*
Tanıtım fuarlarında hünnap, ceviz satarken dostun pos cihazı işi gibi, bu mezbaha işinde de kankamın dayısı işi çıkmasın!
*
Biliyorum, yaptığım haberler hiç işine gelmiyor, bana çok kızıyorsun ama allah aşkına söyle, hangisi yalan çıktı? 
*
Yaptığım haberlerimin bir tanesine yalan diyebildin mi? 
Bir tanesini yargıya taşıyabildin mi?, savcılığa  verebildin mi? Veremezsin!!!.. 
Çünkü biliyorsun, şahdamarım kadar sana yakınım, nefes alıp verme sayını bile biliyorum..
Bu mezbaha işinde de burnuma iyi kokular gelmiyor...

Benden hatırlatması...


25 Haziran 2021
Mustafa Temiz

YORUM EKLE