Ben CHP delegesi olsaydım

Ben CHP delegesi olsaydım, Pazartesi günü kurultaydan memlekete döndüğüm zaman, karşıma çıkanların "ne yaptınız siz ya? yine eski çam eski bardak mı olacak" veya "oh be iyi oldu genel başkanı değiştirdiniz, hayırlı olsun" sözleri arasında gidip gelerek o oy kullanılacak kabine girerdim.

Ben CHP delegesi olsaydım, yolda giderken seçimlerde yaptığım çalışmaları film şeridi gibi gözümün önünde geçirir, o anları yeniden yaşardım. Yolda giderken kaybedilen seçimleri elimin parmaklarıyla sayar tekrar kaybedilmiş seçimlerin sağlamasını yapardım.

Ben CHP delegesi olsaydım.Kaybedilen seçim akşamlarında, yaşadığım o travmaları, kaybetmenin verdiği üzüntümü aklıma getirirdim. Seçim sonuçları belli olduğunda eşime, çocuklarıma, torunlarıma bile açıklama yaparken sözcüklerin boğazımda nasıl boğum boğum olduğunu aklıma getirirdim.

Ben CHP delegesi değilim. Ben vatandaşım. Ben AK Parti ve politikalarından sıkıldım, ben adaletsizliği gırtlağına kadar yaşayan ve bunun bu iktidar gitmeden değişmeyeceğini bilen, çaresizliğin içinde kahrolan biriyim. Ben Cumhuriyet ve Atatürk değerleri üzerinden yaşamı gören biriyim. Milli günlerde gururlanmak istiyorum. Ben cemaatlerin bu ülkenin içine ettiğini hisseden, dünya görüşlerine saygısız, kadın haklarının hiç edildiği, kadınların bu ülkede ikinci sınıf vasıfsız vatandaş gibi davranılmasına karşı çıkan biriyim.

Ben refah seviyesi yüksek bir yaşam istiyorum. Biliyorum ki bu iktidar gitmeden bu olmayacak. Biliyorum ki bu iktidar gitmeden eğitimdeki zafiyetler bitmeyecek. Gelecek için endişe çekiyorum. Ülkenin ekonomik şartlarında her geçen gün daha da kötüleşen bu tablodan millet olarak kurtulmamız gerektiğine inanıyorum ve biliyorum ki çocuklarımız torunlarımız bu endişe duyduğum gelecekle ilgili bir ülkede yaşamak zorunda kalırlarsa bize beddua edecekler. Bu beddualar bizden sonra olmasın diye biliyorum ki bu iktidar gitmeli...

Kısaca ben CHP delegesi değilim ama vatandaşım.. Sen DELEGE arkadaş...Senin verdiğin oy, tüm bu benim gibi düşünenlerin geleceğiyle ilgili çok önem arz ediyor.

Aynı şeyi tekrar ederek sonucu değiştirmek mümkün değildir.

Siyaset gerçeği böyle, ülkenin ve milletin siyasi kutbu belli.

Olmuyorsa defalarca denenmesine rağmen, becerilemiyorsa yeniden eski yöntemlerle sonucu değiştirmek akıllı adam işi değildir.

Sen delege arkadaşım şunu bil... Ben bu iktidarın bana hitap etmediğini, bu iktidarın iradesiyle yönetilmenin 22 yılın sonunda kayıp yıllarımız olduğuna inanıyorum. Başka alternatif bir demokratik hareketin olması için senin vereceğin bu oy çok önemli.

Umudun fitilini ateşle, umut gökyüzüne doğru yükselsin.. Kurultaydan dönerken kendinle gurur duyacak oyu ver.

Eşine, kurultay salonundan sonuçlar açıklandığında telefon et ve mutlu gururlu bir şekilde bu ülkenin sırtında kambur olmuş yükleri biraz da olsun boşaltarak seslen...

Geldiğinde seni karşılayanların hoşgeldin diyenlerin hayırlı olsun temennilerine yüzün gülerek "inşaallah" diyecek bir sonuç için oyunu kullan...

Gir o kabine ve derin bir nefes al...Sonra oyunu özgürce kullan.

04 Kasım 2023

Mustafa Temiz

YORUM EKLE