Bir Demirci Klasiği ; Başkan Selçuk’tan Masallar

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk yine şark kurnazı gibi davranarak, süreci millete nasıl yuttururum da sonuca dayalı, daha önce bıçıp, batırdığım işleri nasıl kapatırım derdine düşmüş.

Demirci Belediyesinin internet sitesinde 16 Aralık 2020 tarihli  “TAPUDA İŞLEM TAMAM, ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR” başlığıyla bir haber yayınlanıp, başkan Selçuk’un ağzından bir de açıklama yapılmış.

Bir defa Demirci Kent Meydanı inşaatı diyerek içine dükkanların doldurulup, şehrin ortasına beton yığılan, şehir planlaması ile alakasız, Demirci ilçesinin halkın nefes alanı olması gereken güzelim meydana ve tek meydanına yapılan bu ucube ile ilgili ben yazmaktan usandım, ortaya belgeleri yığmaktan, başkanın her defasında halka başka başka şeyler söylemesine rağmen, ben yargı kararlarını suratlarına çarpmaktan usandım, ancak başkan Selçuk, bu millete hala doğruları söylememe hastalığından kurtulamadı.

Bu adı geçen haberde yapılan açıklama da yine fiyasko.

1-            Kent Meydanı inşaatı diye bir proje ortada yok. ( Varsa bu projenin tabelası nerede?) Yüklenici firma kim? Bu ihale kaça yapıldı? Kaça bitti? Şu ana kadar buraya kaç para harcandı?

2-            Buradaki özel şahsa ait parseli inşaata başladığın gün işgal ettin mi, etmedin mi ? Ben cevap vereyim ettin.

3-            Kamusal alanı, ticaret alanı yaptığın zaman her iş tamam sanarak inşaata başladın. İşte tam da bu haberdeki yaptığın açıklamadaki gerçek fiyasko şu ;

4-            Kamulaştırma yapmadığın başkasına ait parsele işgal yaptın. Yapmadın mı? Ben cevap vereyim yaptın. Konu yargıya taşındı. Özel şahsa ait taşınmaza parsele sen kent meydanı adı altında doldurduğun dükkanların inşaatını yaptın. Hatta imar planını bile hiç ettin. Etmedin mi ? Ben doğruyu anlatayım. O binanın olduğu yerde hem özel şahsa ait parseli işgal ettin, hem de imar planında resmen çizili görülen bir sokağı da yok ettin.

5-            İnşaat yarıya geldi, özel parseli işgal ettiğin ortaya çıktı? Suç eyleme dönüştü mü? Dönüştü.  Gayri yasal olarak özel parseli işgal ettin üstüne kondun. Bu skandal ortaya çıkınca, ben haberlerimle milletin önüne koydum. Sonra resmiyeten bahanelere sığındın, yok efendim şu kadar senedir buranın beyannamesi verilmemiş, Tapu Müdürlüğüne yazısı yazılınca buranın devri böyle hallerde gerçekleşir, bunu yapacağız falan filan. Bugün gelinen noktada bu devir gerçekleşti diye sanki kahramanlık taslıyorsun. Yahu işin başında işin içine eden zaten senin belediyen, burası için düzenleme yapılırken senin Fen işlerin nereye bakıyordu, internetten arabalara, yeni cep telefonlarına bakmaktan önlerindeki işlere elleri mi ermedi? Yoksa önüne geldi de, “ya yapın geçin sonradan hallederiz” mi dedin?

6-            Bu son yaptırdığın haberde “Şehrine yakışır 4 katlı kent merkezi yapma çalışmaları kapsamında " Pazar Mahallesi 103 ada 56 parselin tapusunun devir işlemi yapıldı.” Gibi düşük cümleli bir ifade var. “Şehrine” burada ne anlama geliyor, sen oku da bize de anlat. Belediyenin sitesi dökülüyor bu konu da zaten bunu biliyoruz da;  Haberleri yazanın yazdığı haberi okuyup da yayınlama gibi bir huyu yok, bari sen bunu oku da düzelttir.

7-            Yapılan devir işlemini kahraman edasıyla haberde yansıtmışsınız ya, dur ben burada yine devreye gireyim. Bu kamulaştırdığın alan içinde kalan özel parseli işin ta başında kamulaştırıp bu işe başlaman gerekiyordu, yani sorunu yaratan sen, soruşturmalar, yargı süreci ardından bunu kılıfına uydurup yasal zemine çekip bugün olması gereken yere getirmeni kahramanlık yapmışsın gibi, halk sanki sana bu yaptığın hünermiş gibi “oh aslanım be” diyecekmiş edasıyla demeç yazdırıyorsun. Sorunu kendin yaratıp, sonra da çözünce bu takındığın tavır ve haberde yazılı olan şeyler, bir araba dayak yedikten sonra antrenörün ağzı burnu dağılmış boksörüne  şampiyon dediği gibi hallerin komedi filmi adeta, bunu bilesin.

ÖZEL ŞAHSA AİT PARSELİN DEVRİ GERÇEKLEŞSE NE OLACAK Kİ ! BURASI HALA KAMUSAL ALAN

Selami Başkan’ın bir başka kötü huyu daha var. Tüccar zihniyetiyle kafasına göre takılıp yasa, hukuk, kanun tanımadan bir işleri yapıyor. Sonra bu ortaya çıkınca hemen çamura yatıyor. Neymiş efendim “ bana yaptırmadılar”.  Kim yaptırmadı?

Sen iktidar partisinin belediye başkanısın ya, kimin haddine sana bir işi yaptırmamak?

Senin oy isterken fotoğraf çektirip seçimlerde meydanlara astığın bakanların yok mu?

Kimseler değil, kanun, yasalar, hukuk, adalet senin ayağına dolanıyor başkan.

Niye millete çıkıp bu konularda yanlış yaptık, önce kanun ve yasal yolları tüketmeden, gecekondu gibi bunu kondurduk, üstelik bankadan da kredi aldık, belediyeyi borçlandırdık, bizim kamusal alanı, ticari alan yapmamızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi bizi mahkemeye verdi. Mahkeme bu kamusal alanı , ticari alan yaptığımız kararı ve bakanlık onayını iptal etti. İstinaf mahkemesine itiraz ettik ama burası da iptal kararını onadı. Demiyorsun.

Bir önemli konu da şu ; Ben yapılan haberde sanki bu kent meydanı inşaatınının durma sebebinin bu özel parselin kamulaştırılmadan işe başlanması gibi gösterme gayretini hissediyorum.Hiç bu özel parselin kamulaştırılmaması veya devrinin yapılmaması ile alakalı değil ki bu kent meydanı inşaatının durması, niye doğruları söylemiyorsun başkan?

Bu inşaatın durma sebebi mahkemenin “İPTAL” kararı. İstinaf Mahkemesinin de bu kararı yani “İPTALİ ONAMASI”

Niye çıkıp biz paldır küldür inşaata başladık, bu özel parseli de kamulaştırmadan işgal ettik, sonra Mustafa Temiz bunu ortaya çıkardı, haber yaptı, iş yargıya taşındı. İlk önce yapmamız gereken işi, sonradan yaptık ve bugüne kadar bu iş ancak halloldu demiyorsun.

Doğrusu bu.. Şu doğruları söylememe huyundan vazgeç.

Aynı haberde bir de şöyle bir açıklama var “Yapılan tapu devir işleminin ardından binanın iç ve dış cephesindeki düzenleme çalışmalarına hız verilecek olan Kent Merkezi tamamlandığında İlçeye yıllar boyu hizmet verecek.”

Bu ifade tamamen yalan!

Sen şu an oraya tek bir çivi bile çakamazsın!

Çakarsan da suç işlemiş sayılırsın, böyle bir eylem gerçekleştiği an, adliyede yazıcılar çalışır, sonra çıkıp “ yaptırmadılar” dersin ama nafile, yine her zaman ki gibi hukuk duvarına toslarsın bak demedi deme... Bu da tehdit değil, suç işlersen yargıya giderim demek suç değildir, biliyorsun değil mi? Adliyeye çıka ine bu konuda deneyiminde oldukça fazla, endişelenmiyorum bu yüzden..

Bunu neden diyorum, çünkü 30 Aralık 2020 günü saat 13.00’da kent meydanında keşifli mahkeme kurulacak. Daha dur bakalım, yaptığın bu kanunsuzluk mahkeme kararlarıyla iptal edilmesine rağmen, ittifak ayağına Büyükşehir meclisinde paket oylamada geçirilen bu yetki devri de mahkemelik, sana bunu söylemediler mi?

BAK BURAYA BELGESİNİ BIRAKIYORUM OKU, OKU!

Bırak düzenleme yapmayı, mahkeme sürecinde sen buranın önünden yayan geçerken bile besmele çeksen iyi olur. Ne olur ne olmaz. Geçerken o nam-ı diğer nasıfo memed’in yıkıp yerine yapıvereyim dediğin ve yarım kalmış “ yılık” dükkana da bak.. Selçuklu değil, Selçuk mimarisi..

Yaptığın kanunsuz işleri, kul hakkı gözetmeyen, har vurup harman savurmalarını birileri ortaya çıkarıp, belediyedeki köstebek ve leylekler basına belge aktarınca yayınlanınca feryat figan ediyorsun.

Haberde ima edilen yok virüs, yok zararlılar ifadeleri var ya, bu ifadeler devlete kafa tutmak yerine geçer. Aklını başına topla. Senin elini ayağını bağlayan devletin mahkemeleri, sana bu işleri neden yaptırmıyorlar hala anlayamadın mı? Dur onu da söyleyeyim.. Senin yaptıkların kanunsuz da ondan. Sen iktidar partisinin belediye başkanısın doğru düzgün iş yapsan, yaptıklarına kim engel olur ki, kimler engel olabilir ki ?

Sen millete hala virüs, zararlı diyerek masal anlatıyorsun. Aynaya bak veya seçildiğin günden beri muhasebeden kayıtları iste, başlayıpta yüzüne gözüne bulaştırdığın bitiremediğin, mahkeme kararlarına, muhakkik raporlarına, müfettiş denetleme raporlarına, kafadan Demirci’ye zarar verdiğin  işlere bak. Senden ve senin Daltonlar’dan daha fazla Demirci’ye kim virüs olabilir ki, kim zarar verebilir ki?

O gelen sarı zarfta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yılbaşı kutlaması göndermedi sanırım, gelen yazıda Selami Selçuk’un yargılanmasına izin verilmiştir yazıyordu, unuttun mu?

Mülkiye müfettişleri Demirci’ye gelirken artık haritaya bakmıyor, navigasyon kullanmıyor, adamlar gele gide Demirci’nin yollarını ezberledi, geçenlerde biri yine senin kanunsuz ve yasadışı yaptığın işin için gelmiş, beni de çağırmış konuştuk biraz, adamlar Salihli- Demirci arasında yolda bulunan virajların sayısını bile sayende ezberlemiş, kimin sayesinde, tabii ki senin ve kanunsuz icraatlarının sayesinde.

Velhasıl yaptırdığın bu haberle Demirci’ye hala masal anlatıyorsun ama ;

Süren azalıyor farkında mısın?

Mustafa Temiz

17 Aralık 2020

YORUM EKLE
YORUMLAR
İhsan Temel
İhsan Temel - 3 yıl Önce

İşer hukuka uygun yapılsaydı kim engelleyebilirdiki. Onun bunun lafına bakıp durdurmadin ya.