CHP ve AKP kongreleri öncesi ve sonrası

 Demirci ‘de geçtiğimiz hafta aynı gün, aynı yerde sadece iki saat aralıklarla CHP ve AKP’nin ilçe kongreleri yapıldı.
Kongreden bir gün önce ilçe başkanlarının isimleri belli olup, kongrelerin sadece yasal zemini sağlamak için yapıldığı anlaşılınca yeni genç başkanlarla ilgili bir yazı kaleme almıştım.
CHP’de Melih Kuru, AKP’de Mehmet Acar isimleri için genç olmaları ve kadrolarının da keza genç insanlardan oluşması ile ilçe siyasetine bir sinerji geleceğini belirtmiş, bu sinerji ile ilçenin kazançlı çıkması dileklerimi belirtmiştim.
Kongrelerin hemen ardından izlenimlerimi yazacağımı bu yazıyı kast ederek, bazı gelişmeleri beklediğimi böyle bir yazı yazacağımı da sosyal medya hesabımdan paylaşmıştım.

Her iki kongreyi de bizzat kendim izledim.
CHP kongresine grup başkan vekili Özgür Özel ve bence Manisa’da en aktif milletvekili olan Tur Yıldız Biçer katıldı. CHP delegesi gereğini yerine getirdi oyunu kullandı Melih Kuru ismini hem sandıktan çıkardı, hem de eline mazbata almasını sağladı.

CHP Demirci ‘nin eski ilçe başkanı Mustafa Özkıran ile birlikte kabuğunu kırıp, daha parti binası dışına çıkması, yaptığı etkinlikler, faaliyetler umarım bundan sonra da devam eder.

CHP Demirci ‘nin ilçede ilk yapılacak mahalli seçimlerde performansı bakalım nasıl olacak?

AKP kongresine Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber ve Uğur Aydemir katıldı. 
Başkanlığa seçilen Mehmet Acar genel merkez tarafından isminin verilmesinin ardından, özellikle ortada duran herkes için umut vaat eden bir isim oldu. 
AKP Demirci’nin yeni genç kadro ile işbaşına gelmesinin ardından Acar farkını ortaya koyacağına dair emareleri de belli etti.
Ertuğrul Uyar’ın aktif alanlarda gölgede kalması, yönetim içinden başkalarının daha etkin ve kendinden söz ettirir olması, tepkileri de beraberinde getirmişti. Bunun farkına herkes vardı ama bir tek Uyar ve Belediye Başkanı Selçuk fark edememişti. Bundan sonra partide Acar’ın yapısı itibarıyla en ince detaylarda bile kendisinin olacağını görebiliyoruz. En azından bir kurmay zihniyetle yönetimini de organize edeceği izlenimini aldık.

Demirci ‘de sosyal barışın sağlanması için ağzından güzel ifadeler çıkaran ve daha bunu ilk günden söylevi hale getiren yeni başkan Acar’ın atacağı her adım merakla bekleniyor. Yönetim kurulundaki genç insanların partinin eski alerjik etkiler bile gösteren yüzünü değiştirdiği ise kesin.
Çünkü bazı yüzler dolgu malzemesi olarak yazıldıkları listede, sahaya inip egolarını tatmin ederken komik, ilginç ve hatta gayri ahlaki davranışları yüzünden iğrenildiğinden alerjik etki yaratıyorlardı.
Aklı başında ilçede çok uç noktalarda olmayan, Demirci için bir şeyler yapma amaçları olduğu her hallerinden belli olan bu isimlerin Acar’ın yanında iyi bir görüntü vereceğini şimdiden söyleyebilirim.
AKP Demirci’nin yönetim kurulu görev dağılımı, yazıyı kaleme aldığım sırada henüz belli değildi. Ancak Başkan Acar ile yaptığım birkaç görüşmeden çıkardığım şu ki; bu dağılımda ehil olan isimlerle gerçekleşecek.
AKP kongresi öncesi TKM’nin kubbesine asılan büyük Atatürk posteri ve hemen ertesi günü yapılan Anıtkabir ziyareti beni ayrıca çok mutlu eden gelişmelerdi.

Genç başkanlar sandıktan çıktı mazbatalarını aldılar. Her insanın olduğu gibi bu genç başkanlarında bir kredisi var. Kuru ve Acar başkanların işi kavrama ve hamle yapma süreleri oldukça kısa, zira ikisi de parti yönetimlerinden geliyorlar.

Kuru’nun daha önce ilçe sekreteri olarak bizzat bildiği detaylarda eksik olanları en iyi bilen biri olarak bunları tamamlayıcı bir başkan görüntüsü vereceğini umuyorum.

Acar ise siyasi yüzüyle yönetimde olmasa da, AKP Demirci ‘de tüm bilgi alışverişlerinin yapıldığı bir merkez konumundaydı. Bir önceki yönetimin eksikleri veya olmaması gereken fazladan yaptıkları bile kulağına gelmiş olmalı ki, böyle şeylerin tekerrür etmemesi adına kendisinde daha vakur ve kararlı bir duruşu hemen görebiliyoruz.

Halkın kanaatlerini de aldım. Siyasi kulislerin olduğu yerlerde veya mürekkep yalamış kesimlerin Demirci ve memleket üzerine yaptıkları beyin fırtınalarının estiği ortamlarda düşünceleri de dinledim. 
Benim gibi düşünen insan sayısının bu kesimlerde oldukça fazla olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim.
Buralarda bana yansıyan endişeler ise gene hep aynı çıktı.

Belediye başkanı dâhil onun çalışanları arasında bulunan bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda kişilerin, germekten, tırmandırmaktan, hoyratlıktan yana topladıkları tepki bundan önce AKP Demirci’nin vitrininden hiç kalkmadı. Bu isimler halkın da tepkisini alıyor. Öyle ki resmiyetin dışında belediye imkânlarının hoyratça bu isimlerin tasarrufunda olduğu, hatta belediyenin kurumsal bütünlüğünün dışında bizzat bu isimlerin karar verici gibi halka yansımalarının olduğu söyleniyor.

Ayyuka çıkmış birçok olumsuzluk bu beyin fırtınalarının yapıldığı yerlerde de konuşuldu.
Ben bugüne kadar işe mizansen katıp, yasal sorumlulukta almamak adına isimlendirdiğim bu ekibi yine aynı dille burada ifade edeceğim. Aslında bugüne kadar yaptığım muhalif yazılar ve haberlerim ters giden, ahlaki olmayan, kamu vicdanını yaralayan şeylerde olsa, işin içine hiciv veya taşlama katıp edepten gelen edebi bir dille espriyle anlatma gayretiydi.
Fakat bunu anlayacak entellektüel bir yapı hiç olmadı. Biz taşı işlemeye çalıştık ama taş, taş olarak kaldı hep.

Başkan Acar ve yönetim kurulu üyelerine de bu olumsuzluklar şimdiden ulaşmıştır diye düşünüyorum. Zira Demirci ‘de siyasi kulislerin iletişim hızı internetten bile hızlıdır.
Fakat ben hem ilçede sosyal barış fitilini ateşleyen Kuru ve Acar başkanlar için hem de genç yönetim kurulu üyeleri için başarılar diliyorum.

Demirci’miz kazansın. Çok zaman kaybettik.

"Kuru başkan dükkânda oturma halkın içine çık" diye bir tavsiyede bulunuyorum.
Acar başkana da şunu diyeceğim.
"Mazhar, Fuat, Özkan ‘ı sakın vitrine çıkarma. Zira halkın bunları hala görmeye, her taşın altından kafalarını çıkarmalarına tahammülü yok.
Sahneye çıkacaksan TRT modelini seç ve  “Yurttan Sesler Korosu” ile çık."
Yolunuz açık olsun…

Mustafa Temiz
manisasonhaber@gmail.com
YORUM EKLE
YORUMLAR
iSMAİL TUNCER
iSMAİL TUNCER - 6 yıl Önce

bu yazinizdan şunu anladim.daha önceki̇ ekip ve beledi̇ye başkani si̇zi̇n öncede yaptiğiniz haberler ve yazilardan keşke i̇lham alsalardi.yazik demi̇rci̇ kaybetti̇, sen bi̇r değersi̇n mtemiz memleketi̇m adina bi̇r kazançsin seni̇ sevi̇yorum bi̇l...

zafer cakmak
zafer cakmak - 6 yıl Önce

Fazla söze gerek yok bekle gör politikası izliyelim yazı onnumara 5 yıldız olmuş sayın temiz

Sedat Arslantürk
Sedat Arslantürk - 6 yıl Önce

çok ümit veren bir yazı yazmışsınız.ben şahsen değişen bir şey olacağını düşünmüyorum.mehmet acar yeni bir isim değil 3,5 yıldır yatan demirci belediyesinin meclis üyesi değil miydi?