Cımbızla Kına

 AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Siyaset Bilimcisi Ozan Erdem 2 gündür ülkenin gündemini meşgul ediyor. Soma ‘da verdiği konferansta ağzından “Referandumda yüzde elliyi çıkaramazsak, iç savaşa hazırlanın” sözleri “EVET” cephesini bu kritik süreçte oldukça rahatsız etti.


Konuşmayı yaptığından beri 24 saat bile geçmeden Ozan Erdem’in fişini çektiler.
Ozan Erdem bugün istifasını verdi ve AKP Manisa siyasetinde vitrinden alındı.
AKP Manisa İl Başkanı Berk Mersinli çiçeği burnunda bir başkan, ekibini seçerken öyle tahmin ediyorum ki, Ozan Erdem ismi üzerinde fazla düşünmemiş ve listesine katmıştır.


Siyasette yol arkadaşlarından böyle sürpriz çıkışlar gelebiliyor, Mersinli basına açıklama yaparken yüzündeki ifadelerden ve içinden geçen “Ah be Ozan ne yaptın oğlum sen ya “ dediği sanki okunuyordu, görünüyordu.
aaa
Ozan Erdem istifasının hemen ardından bir iki kelam açıklama yaptı, kesmedi ardından birde yazılı basın açıklaması yaptı. Fakat ok yaydan çıktı, iş işten geçti.


Ozan Erdem gibi donanımlı tahsilli üstelik siyaset bilimcisi ünvanı olan birinin, böyle bir konferans ortamında cımbızla alınıp neşterle kesilse de Referandum takviminin işlediği nazik bir ortamda malzeme olacak kelimeleri ağzından çıkarmaması gerekirdi.


AKP Teşkilat Başkanı ve Manisa İl Başkanı her zamanki gibi yol arkadaşlarının patavatsızlıkları karşısında takındıkları o klasik tavra bürünüp önce istifa ettirdiler, sonra da bu düşünceler şahsi görüşlerdir, partimizin böyle bir düşüncesi yoktur klasiğini terennüm ettiler.


Referandumun EVET cephesinde tedirginlik hat safhada. 
CHP’den beklenen AYM müracaatı gelmeyince sanki bu onları daha bir tedirgin etti.
Arada birde Ozan Erdem gibi adamlar çıkarsa süreç AKP için sancılı geçer.


MHP ‘de ise işler zaten hem karışık, hem de suratlar biraz daha kırışık.
Bahçeli referandumla ilgili geçen Salı grup toplantısında yaptığı Tayyip Erdoğan çıkışının ardından MHP tabanında anti teveccüh halini artırmış görünüyor.
Bahçeli her işi bıraktı Meral Akşener’in eline yaktığı kınayı diline doladı.
Kına yakıp yola düşecek kadınlar çıkışı, Meral hanıma gelecek günlerde büyük kalabalıklar toplatacak gibi görünüyor.
Kına işi bence tuttu.


Ozan Erdem yanlış anlaşıldım deyip işin içinden çıkabileceğini sanıyor ama yanılıyor.
Yanlış anlaşıldım demek yerine yanlış anlattım dese, bu biraz daha aklı başında bir açıklama olurdu.
Yanlış anlaşıldı, sözlerim cımbızlandı demek, karşı taraftaki insanın zekâsını tartışmaya açmaktır ki, bu durumu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor.
Bu sözleri meydanlardan, sendikalardan ve hatta cezaevlerinden gelmiş bir siyasetçi yapsa, belki endişe olarak algılanabilirdi. 


Fakat bunu ünvanı siyaset bilimcisi olan genç bir adamın elindeki bardaktan yudumladığı suyla altını çizerek “iç savaşa hazır olun” demesi dikkat çekti.
Halka paketi anlatmak yerine, korku dağları yaratıp ürperterek, istediği evet oyunu kullandırmak siyaset bilimcisi olarak uzmanlık alanındaki bir taktik ise, bunu bilmiyoruz.


Fakat Cumhurbaşkanının, başbakanın Hayır kullanacaklar konusunda daha 10 gün öncesinde terörist benzetmeleri sıcaklığını koruyor.


Ozan Erdem gibilerde böyüklerim neler dedi ben de ucundan kenarından abanın altından sopayı göstereyim, milleti arkamdan getireyim diyebilir yani buna biz millet olarak alışkınız. 
Biz neler gördük ama bu defa yemeyiz.
Kaldı 58 gün bakalım daha neler neler göreceğiz.




Kimler gidecek, kimler kalacak.
Sonuç ne olursa olsun, kimler kına yakacak, hep birlikte göreceğiz.



Mustafa Temiz
manisasonhaber@gmail.com
YORUM EKLE