Demirci Belediyesinin, halka yüksek gösterme hastalığı ve (Y.LİSANS) ‘ın (Y) si

Demirci’de mantığın tamam diyemediği, ahlaklı, iyi yetişmiş, tahsilli, aile terbiyesi görmüş ve karakterli insanların ve özellikle devlet ve mevzuat birikimi olan insanların, her aşamada kabullenemediği bir kafa yapısıyla donanmış siyasi irade, halkın iradesiyle iş başına getirilmiş ve maalesef ilçeyi yönetiyor.

Bilgisiz, kuru cahil ve araştırmadan sağdan soldan duyduğuyla beslenen, bu kurusıkı bilgileri belgeye dönüştürüp, üstüne üstlük resmi mühürle bu düzme işleri tasdikleyen eller var.

Yani ben yazdım oldu deyip, bu işleri düşünemeyen birileri var.

Bu sahte itibarlara resmiyet kazandıran, bilginin yazılı olduğu yere halkın "doğrudur mutlaka çünkü resmi yer, nihayet belediyenin" diye kanaat getirilecek yerlere de “ len biri çıkar bunu fark eder mi?” diye endişe refleksi olmayan bunu yazıp çizebilen, cesaretinin içinde de  Cervantes'in Don Kişot'u gibi yeldeğirmenlerine savaş açan şövalye ruhu var.

“Cahil cesareti” tarifinden başka tarifi olmayan bir yapı iradesi içinde sallana sallana Demirci’de yaşamaya devam ediyoruz.

ÖĞRENİM DURUMLARI “Y.LİSANS” LI YAZILMIŞ MECLİS ÜYELERİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Demirci Belediyesinin internet sitesini bir açın.

Bu internet sitesi Demirci Belediyesinin resmi gov.tr ile biten bir yayın organı.

Meclis üyelerinin kimlerden oluştuğunun yazıldığı sayfayı da bir tıklayın, bakın ve dikkatlice okuyun.

Önünüze gelen sayfada belediye başkanı ve meclis üyelerinin isimleri, cinsiyetleri, medeni durumları, meslekleri, öğrenim durumları ve hangi partilerden seçildikleri de yazıyor.

Bu listede de dikkatlerden kaçmayan şey, başka işlerinde de olduğu gibi, yine halka doğru bilgi vermeyen ve yine Selami Selçuk idaresindeki belediyenin her zamanki gibi “yüksek gösterme” kronikleşmiş hastalığı ve halkı kandırma cinliği tarzını görebiliyor olmamız.

Belediye başkanı Selami Selçuk da dâhil 9 meclis üyesinin önünde öğrenim durumu kısmında “Y.LİSANS” yazılı. Bunun açılımı “Yüksek Lisans” demek.

Bu öğrenim durumları önünde Y.LİSANS yazan meclis üyelerinden bir kaçına ulaştım onlar Y.LİSANS mezunu olmadıklarını da söyledi.

Ama şunu biliyorum ki, bu yazacaklarımdan onların da haberleri yoktu.

Çünkü benim böyle bir sorumdan sonra bilgileri olsa hemen uyanırlardı.

Bunu niye sorduğumu soranlara da “yazınca görürsün” cevabını verdim.

1-Türkiye’de Eğitim öğretim basamakları şöyle sıralanır. Yani bir kişi hakkında bir belgeye öğrenim durumu bilgisi yazılacağı zaman sıralama şöyle gider. İlkokul, ortaokul, lise, önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora.

2- Demirci Belediyesinde öğrenim durumlarının önünde Yüksek Lisans yazılı isimlerin YÖK’te de kayıtları var mı yok mu bir bakın. Ben baktım göremedim. Yüksek lisans için yazmaları gereken araştırmalarını da bulamadım. Oysa YÖK atlasında Yüksek Lisans yapmış olan insanların isimle aramalarını yaptığınızda bunu rahatlıkla görebiliyorsunuz, ne hikmetse bizimkilerin bir tanesini ya ben bulamadım, ya da atlasa yazmayı unuttular! (Burada gülebilirsiniz)

Yüksek lisans için lisans eğitiminin ardından en az 1 yıl ders, 1 yıl tez çalışması yani 2 yıl gerekiyor.

Lisans derecesi durumuna göre Sosyal, Fen ve Sağlık bilimleri enstitülerinde zaman ve emek vermek gerekiyor.

Yüksek lisans alabilmek için araştırmak bir konu üzerinde yoğunlaşmak veya olmayan bir şeyi bulup, ortaya çıkarmak, araştırarak ve en ince detaylarıyla o konuyu yansıtarak yazmak çizmek, tez danışmanları nezaretinde onlardan da geçirmek, o bilim dalıyla ilgili oluşturulan jüriden de onay almak gerekiyor.

Bizim meclis üyelerinin içinde önünde öğrenim durumu “Y.LİSANS” yazanların ismiyle, araştırılarak yayınlanmış böyle bir dökümana da doğrusu ben rastlayamadım. Bulamadım, son yıllarda her üniversitenin kendi koyduğu kurallar çerçevesinde, tezsiz yüksek lisans verme uygulaması da var, valla bizimkilerin herhangi birinde bu bile var ise, buna bile razıyım ve hatta ben bunu da görmek isterim.

Olan getirsin buradan kendisinden özür dileyip, cevap hakkını da kullandıracağım.

AKLIMDA DELİ SORULAR

1-Seçimlerden beri meclis üyelerimiz bu listeye belediyenin resmi internet sitesinden açıp bakmadı mı? Görmediler mi?

2- Gördülerse niye müdahale edip öğrenim durumu bilgilerini site üzerinde düzelttirmediler?

3- Yoksa Demirci belediyesi meclisine seçilmiş olunca, bu gerçek olmadığı halde yüksek gösterme hastalığının virüsü onlara da mı bulaştı? Bu kendi isimlerinin önünde yazan yanlış bilgi onları da rahatsız etmiyor mu?

Virüsün kaynağı bizce ve Demircililerce malum ama bunun yeni seçilmiş meclis üyelerine de hemen bulaşmış olması, bizleri endişelendirdi ve derin düşüncelere sevk etti.

İstanbul’da görev yapan bir akademisyen dostuma bu yazının hazırlık aşamasında araştırma yaparken telefon açarak konuyu sorduğumda bana “Y.LİSANS” için aşamaları anlattıktan sonra şunları söyledi.  “Yıllarca master (yüksek lisans) ve doktora için uğraştık ama biz de bilseydik, emeksiz ve hak etmeden böyle ismin karşısına bu tahsil durumunun yazılıvereceğini,  biz de hiç uğraşmazdık...” sonra gülüştük.

“Y.LİSANS” öğrenim durumları dışında, listede başka meclis üyelerinin içinde öğrenim durumları 1 ilkokul, 6 kişinin de ortaokul yazılı. Bak bu bilgilerin 1 tanesi dışında hepsi doğru yazılmış gibime geliyor. Allah için.

Ama bu listeye ve meclisteki diğer görevlendirmelere de bakınca bu kadar “Y.LİSANS” öğrenim durumu yazılı meclis üyesinin arasından, ORTAOKUL mezunu bir belediye başkan yardımcısının seçilmiş olması da yine bize enteresan geldi.

Bu tahsille bu makam arasındaki çelişkiye rağmen, bu bünyedeki yüksek yeteneği ve performansı da yıllardır göremedik ama “neden iki dönemdir hep o seçiliyor acaba?” sorusunu sormaktan da geri duramıyoruz.

Yine bu kadar “Y.LİSANS” öğrenim durumu olan meclis üyeleriyle Demirci’de alınan kararların veya hizmetlerin en üst bantta olması gerekiyor.

Fakat burada da bir çelişki yok mu?  

Meclis üyelerimizin aldıkları kararlar niye hep davalık oluyor? Başkan Selçuk, mahkeme kapılarında niye hep bitap düşüyor? Ya siz başkanınızı sevmiyor musunuz? İnsan bile bile sevgili başkanlarını aldıkları hukuksuz kararlarla yargının kucağına hiç atar mı?

Bu kadar tahsilli adamın olduğu mecliste, alınan kararların ardından niye Demirci Belediyesinin kapısından hiç Mülkiye müfettişleri veya tayin edilen idari makamların görevlendirdiği muhakkikler eksik olmuyor?

Bu kadar “Y.LİSANS” öğrenimli üyeler, niye Demirci’de belediyenin tabelasına “TC” konulsun kararına Demirci’de evet verip, 2 gün sonra Manisa’da Büyükşehir meclisinde hayır oyu veriyor? Bu kadar tahsilli adam 2 gün içinde verdikleri biri siyah, biri beyaz kadar farklı olan oylarıyla aynı konuda “ya ben ne ettim” sorusunu kendilerine soramıyor mu?

Madem bu kadar “Y.LİSANS” öğrenimli meclis üyemiz var, bu kadar hatalı karar nasıl alındı?

Hazine arazisi üzerine başkan kaçak balık pazarı yaparken, bu “Y.LİSANS” tahsilli meclis üyelerimiz uyarmadılar mı, neredeydiler?

Buraya Maski parsel numarası olmadığından su abonesi veremezken meclis üyeleri yok muydu? Başkan Maski, balık pazarının arkasına kaçak ve parsel numarası olmadığı ve su bağlamadığı için küflü tankerle balıkçı esnafına su çekmek zorunda kaldığında Demirci’de değiller miydi?

Eskihisar Mahallesinde orman arazisine kaçak kongre merkezi yapılırken neredeydiniz be mübarekler? Uluslararası iş yapılacaktı hani, valilik kaçak yapıyı mühürledi ya, orman işletmesi de başkan hakkında suç tutanağı düzenledi, üstüne birde savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu hani, yahu siz bu dönemde yurtdışında mıydınız?

Başkan TV'lere bununla ilgili kameralar önünde demeçler veriyordu hani, hatırlamıyor musunuz? 

Keşke o dönemin meclis üyeleri uyarsaydı,  uluslararası işe bir hafta kala, rektör devreye girdi ya hani, kaçak kongre merkezinde bu akademik skandalı önledi hatırlamıyor musunuz?

Meclis üyeleri böyle durumlarda öngörülü olmalı, gayri yasal olduğunu bildiği işlerde, başkanın kulağına kar suyu kaçırmalı ve hatta endişelerini söyleyebilmeli. Fakat nerde öyle meclis üyeleri, bizim memlekette sadece listeye girip, ön adam olabilmek önemli. Mevzuatları bile öğrenemeden, bu eksikliği bir gün bile kafaya takmadan, bilmeden gelip gidiyor zaman dolduruyorlar.

 O dönem veya bu dönem görev yapan meclis üyeleri size sesleniyorum.

Başkan Selçuk’u uyarmak ve kamuyu zarara uğratan işlerde müdahale etmek de sizin görevlerinizin arasında, ya bu adam hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu soruşturma izni verdi sahi siz neredeydiniz?

Tapu kadastro kaydı olmayan, döneminde mevzuat hatası yapılan, kaçak kaçakçı yolu yapılırken, bir taneniz Allah rızası için “ya başkan sen ne yapıyorsun, önce resmiyeti tamamla, sonra işe başla” diye niye demediniz? Veya diyemediniz mi?

Kent Meydanı diye başlayıp, beton doldurup dükkân sıralayan, kamusal alanı ticari alan yaparken sizin parmaklarınızı da kullanan Başkan Selçuk, Manisa1. İdare Mahkemesinden İPTAL kararını yargının tokatı olarak yerken, İstinaf mahkemesi bu kararı onaylarken, bu inşaatı özel şahsa ait parseli kamulaştırmadan, işgal edip dükkânları kondururken, neredeydiniz?

İttifak sonrası bir tanenizin aklına şu öneri gelmedi mi?

“Ya başkan hep beraber toplanıp gidelim, şu meydanı komple Büyükşehir’e verelim, o yapmak istediği projeyi yapsın, memlekette hem otopark olsun, hem de şöyle bir kent meydanı olsun, Cengiz Ergün’e dil dökelim bu işi bitirelim” nerde sizde böyle fikir üretmek.

MHP’li büyükşehir, AKP’li Demirci Belediyesi sürtüşmesiyle 5 yıl kayıp var, süreci başkan yönetemedi, Demirci zaman ve para kaybetti. Bankalardan alınan 7 milyon TL çöpe gitti. Şimdi ittifak var hazır MHP+AKP oldunuz Manisa’da bari bu süreci Demirci için kazanca dönüştürün. Hayırlara, sünnetlere, düğünlere birlikte gidip poz veriyorsunuz ya, bir gün de Gördes’e gidin Muhammet başkanın Büyükşehir’e neler yaptırdığını bir görün. Y.LİSANSLI üyelerimizin bu işlere kafa yormak akıllarının işi değil mi?

Bu alım satımları bir gün sorguladınız mı?

Satma alma yetkisi verdiğiniz Başkan Selçuk’a bir gün kaça sattık, kaça aldık diye hiç soru sordunuz mu?

Mecliste emme basma tulumba misali el kaldırıp indiriyorsunuz, sonra bazılarınızdaki vicdan ayağa kalkıyor, üçünüz beşiniz gelip, benle dertleşiyorsunuz, sonra adınız köstebeğe çıkıyor, başkan sinir krizleri geçirip telefonla köstebek arıyor, parti başkanları dedektif gibi havalara bürünüp, “bizden mi?” “onlardan mı?”  diye şüpheler içine giriyor.

İşinizi düzgün yapsanız, o listelere girerken “başkan beni yazdı” ezikliğinden kurtuluverseniz doğru icraatlar ortaya çıkacak, lakin siz aydan aya gidip belediye binasında meclislere geliyorsunuz, bırak sorup sorgulamayı, öneri veya eleştiri getirmeyi, nerdeyse ağzınızı bıçakla dahi açmayacaksınız. Pardon! Yoklama yapılırken ağzınızı açıp, isminiz okununca “ burada” diyebiliyorsunuz. Allah için yazacak olursam, bari bunu yapıyorsunuz, hakkınız ödenmez.

Bu yazının yayınlanmasından itibaren meclis üyelerimizden beklentimiz var.

Bu yanlış öğrenim durumu bilgilerinizi belediyenin resmi internet sitesinden göstererek sizler bir karış daha itibar ve onur kazanmazsınız. En büyük onur bence sandıktan çıkmış olmak ve seçilmektir.

En azından bu “yüksek gösterme hastalığı” virüsünün aşısı yok, yani bu hastalık egosuz insanlara bulaşmıyor, sahteliğe sığınmayanlarda hiç görülmemiş daha, onun için aşı bu hastalık içinde çıkacak mı diye beklemeden, gidin belediyenin sitesinden bu öğrenim durumu bilgilerinizi düzelttirin.

Düzelttirmezseniz, çarşıda milletin ağzında sakız olursunuz, düzeltilince “düzeltildi” diye yine haberini de yaparız. O konuda sıkıntı olmaz, en azından “yanlış hesap Bağdat’tan döndü” deriz.

“Y.LİSANS” öğrenim durumunu ispatlayanlardan da yukarıda da belirttim, getirirler belgeleri özür diler, cevap hakkını kullandırırız.

Bu bilgiyi belediyenin sitesine sizin iradeniz dışında yazdıkları malum, malum ama Türkiye bir süre önce “Diplomanı göster” veya “Diplomasını göstersin” gündemini ve Hamza Yerlikaya ile sahte diplomalı mahkeme kararını da yaşadık.

Bu Demirci Belediyesinin senelerdir gördüğümüz ve duyduğumuz klasikleşmiş doğru olmayan bilgiler sıralamasına da giren “Y.LİSANS” (Y)  si de aman ha ulusal basında, TV’lerin ana haberlerinde, gazetelerin manşetlerinde çıkıp ülkede gündem olmasın. TV’ler de parayla yayınlanan programlar bile olsa, Demirci’nin hünnabı, kirazı birde meclis üyelerinin olmayan “Y.LİSANS” öğrenim durumu bir araya gelmesin.

Ama emin olun, “Y.LİSANS” haberini TV’ler başkanın tanıtım programları veya CANLI YAYIN yaptığı televizyonların aksine parayla değil, bedavaya yaparlar. Bu defa belediyenin ve dolayısıyla Demircililerin parası gitmez ama itibar gidebilir, bak demedi demeyin sonra emi.

Demirci yalanların (Y) sinden çok çekti, bari şimdi de “Y.LİSANS” ın (Y) sinden kandırılmasın.

Arkadaş ne sabırlı şu Demircililer değil mi?

Sabır taşları çatladı, Demircililer hala çatlamadı.

Hatta bu süreçten kafaları karışan Demircililerin tahammül ve bir o kadar karın genişliğinin incelenmesi bile bir bilim dalı haline gelebilir.

Belki de belediyenin sitesinde öğrenim durumlarında yazıldığı gibi bundan sonra bile, Y.LİSANS yapacak meclis üyelerimiz var ise, bu Demircililerin yalan kervanının arkasına takılması ve kendisine söylenenlerin dışında her şeyin ters çıkmasına rağmen duyarsızlılığını ve suskunluğunu inceleyebilir. Alın size tez konusu.

EYYYY DEMİRCİ BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİ

Oturduğunuz makama, seçildiğiniz ünvana ve kendinize bir de sizi sandıktan çıkaran halka saygı duymalısınız. Gereğini yapmalısınız.

Çünkü sizler sıradan değil seçilmiş insanlarsınız. Gidin bu işi belediyenin sitesinden düzelttirin de bu iş bu kadarlık aramızda kalsın, bilirsiniz benden laf çıkmaz.

20 Ocak 2021

Mustafa Temiz

manisasonhaber@gmail.com

YORUM EKLE