Demirci'de 1 Yıl önceki,1 Nisan Şakası

Hisar Kaplıcalarında Kongre Merkezi  mutlaka tamamlanacak, prosedürleri biraz geriden işlettik ama bir sıkıntı yok. Demirci kongre turizm merkezi olacak, yabancı bilim adamlarını ilçemizde ağırlayacağız, esnaf kazanacak, Demirci tanıtımını bu sayede gerçekleştireceğiz.
Demirci hayvan pazarının olduğu yer, yeşil bir yaşam alanı olacak. Akşamları piknik yapılacak yerler yapacağız.
Demirci'nin bütün sokakları sıcak asfalt olacak.
Demirci İsmail Özdağlar Sanayi Sitesine Galericiler sitesi  yapılacak, içinde 30 dükkan, 4 tanesi 250 metrekare, 4 tane 500 metrekare dükkanlar olacak, söz verdik yapıyoruz, hayırlı olsun.
Kızılçağla ve çarşıda otopark için yerleri tanzim ettik, büyükşehir ile görüştük ve anlaştık, 2019 yılında Demirci'de otoparklar için proje çalışmaları başlayacak.
Demirci'ye Güneş enerji santrali kuracağız, 2019 yılında sokak aydınlatmaları enerjiyi buradan alacak, Demirci ışıl ışıl olacak.
Demirci Eğitim Fakültesine Rasathane  ve Kütüphane yapıyoruz, ilçemiz bilim şehri olacak.
4 Nisan'da seçimden 4 gün sonra Demirci - Salihli yolu ihalesini yapıyoruz, 2020 de bu yol hemen faaliyete geçecek, yıllardır yol yol diye geldik, biz çözüyoruz.
Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinin hemen arkasında bulunan 16 dönümlük araziye meyve ve sebze toplama merkezi yapıyoruz. İlçe Tarım ve Ziraat odamızla görüşmeler yapıldı, 2019 yılında bu iş bitecek, hemen hizmete alacağız.
Bunlar bir yıl önce aldığım notlar, hemen aklıma geliveren şeyler...
Ya gerçekler ne hiç merak ettiniz mi?
Bu soruyu Demircililere soruyorum, aklınızla dalga geçiliyor farkında mısınız?
Gerçekler Ne?
Kent Meydanı inşaatının yapılması mümkün değil, ortada mahkeme kararı var. Buna rağmen yine usulsüz bir meclis kararı alıp, üstüne de bir püskül bağlandı o püskülde " Ben Cengiz Ergün ile görüştüm, biz karar alacağız yetki devri vereceğiz, burayı yapacağız" Bu  püskülde Manisa'da düştü, usulsüz Demirci meclis kararının içinden Manisa'da çıkamadı. Aralık 2019 da alınan karar Ocak 2020 İmar komisyonunda, Şubat 2020 Komisyonda kalması kararı, Mart 2020 Hukuk Komisyonuna havale, Nisan 2020 Büyükşehir Meclis görşmeleri 3 ay iptal edildi.
İşin açıkçası mahkeme kararı net ve kesin, buraya ne ilçe belediyesi, ne büyükşehir ticari alan yaparak çivi bile çakamaz, burası kamuya aittir. Bu minareye pardon şehrin ortasındaki Selçuklu mimarisi kepazeliğe kılıf dikmeye çalışıyorlar. Büyükşehir'deki işin ehli insanlar yani terziler bu kumaş buna yetmez diyecekler... Çünkü burası hukuksuz ve kanunsuz. Peki yapılan, harcanan ne olacak, yapmasaymış efendim. Hiçbir zarar yargı ve hukuk kararının uygulanmaması kadar zarar değildir. 
Hisar Kaplıcalarındaki kaçak kongre merkezinde durum seçimde Başkan S.S.'nin dediği gibi değildi zaten. Orman idaresi suç tutanağı tuttu, Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ön araştırmalar tamamlandı, savcı İçişleri Bakanlığından başkan S.S. için soruşturma izni istedi. Bakan S.S.'de verdi.
Karar tebliğ edildi. Ertesi gün Orman Genel Müdürü Ankara'da seccade halıyla ziyaret edildi. Zira bakan S.S. soruşturma izini verince, başkan S.S. soluğu genel müdürün yanında aldı. Ancak 2B işini yapıverde bu soruşturma mahkeme işi kapansın isteği arz edildi, bunu bile çarşaf çarşaf herkesler Türkiye'nin en çok satan gazetesinden okudu, kim kimlerin kulağına kar suyu kaçırdıysa.
Diğer başlıkların üstünde durmaya gerek bile görmüyorum, çünkü olmayan şeye ne diyeyim, demek ki hayal ürünü, demek ki, necip Demirci halkının kandığı yalanlarmış demek durumundayım.
Geçen yıl 31 Mart yerel seçimlerde başkan S.S.'nin Demircililere hemen ertesi günü yani 1 Nisan'da 1 Nisan şakasıymış diyelim gitsin.
Bugün Demirci'nin kayıpları, zararları ve ilçenin itibarını düşününce bu 1 Nisan Şakası değil, adeta amiyane tabirle Eşşek Şakasıymış.
Bu şakaya inanan Demirci'deki 15.522 kişiye bu yıl yapacak şakayı ben bulamadım.
Şaka mı sahi mi? Göreceğiz. İki sonuç var Başkan S.S. ve Bakan S.S.
Gerçekle en yakın zamanda karşılacağız, o zaman beni arar sorarsınız, şaka mı gerçek mi diye ben de söylerim.
2019'daki söylenenlerin 1 Nisan Şakası olduğunu şimdi anladınız mı Demircililer.
Bu şakayı yaparken, yapanın yanında  konu mankeni olanlara da 1 Nisan'dan beri millet bir yerleriyle  gülüyor zaten.
Onlar da birbirlerine soruyorlar " Şaka mı len bu"
Cevap veriyorum...." Evet"
2 Nisan 2020
Mustafa Temiz

YORUM EKLE