Demirci'de seçim nasıl geçti? -10

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -1- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -2- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -3- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -4- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ? -5- OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ -6 - OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ - 7 - OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ - 8 - OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DEMİRCİ'DE SEÇİM NASIL GEÇTİ - 9 - OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Erkan Kara'ya bu bölümde mesajım olduğunu, son bölümün finalinde belirtmiştim.

Erkan Kara, seçim atmosferine girildiğinde ismi sürekli ilçede terennüm edilen, Ankara'da bürokrasi içinde bulunan önemli insanlarla sıkı-fıkı ilişkileri olduğu sürekli kulislerde anlatılan insandı.

Kara, seçim takvimi içinde ilçeye geldi. Adaylığını açıkladı ve aday adayı olarak olabildiğince kendini tanıtmak için çalışmalar içinde bulundu.

Kara, ismi ortalıkta dolanırken, bunu ilk görüştüğüm kişi emekli eğitimci ve son dönemde Demirci Akıncıları Derneği başkanı da olan Hüseyin Kıncı hocam oldu.

Kıncı  hocam ile görüştüğümüzde bana Erkan Kara ile ilgili ve Demirci'nin geleceğiyle ilgili güzel şeyler anlattı. Kıncı hoca, sorulursa teyit edecektir ki , kendisini dinledikten sonra aynen şöyle demiştim. " Hocam Demirci'nin barışması lazım, birileri bu ilçede kendini ikinci sınıf vatandaş gibi hisseder oldu. Yerel belediye yönetimi ve Selami Selçuk'un etrafındakiler, onun döneminde adeta insanlar arasında kalın çizgiler çektiler, fikren ve seçmen olarak onlara destek vermeyenleri vebalı gibi görüp,  insanları saflara bölerek, belediyenin imkanlarından bir kesimi mahrum ederek, ayrıştırıcı süreçler yaşattılar. Böyle devam edemeyiz. Şeffaf belediyecilik gerekiyor, bir sürü usulsüzlükler oldu, bir sürü yolsuzluk iddiaları var, Demirci kaybetti. Bu zihniyet sürerse ilçenin kayıpları devam edecek. Benim siyaseten  değil, Demirci için endişelerimi biliyorsun,  çabamı biliyorsun, yargıda, idari soruşturmada hep haklı çıktım ama siyaset devreye girdi. İşlerin üstünü hep kapattılar veya kılıfına uydurdular. Bu da beni hırslandırdı, insanlar benden hep sonuç beklediler. Sonuç gecikince veya hayat bulmayınca, işler kapatılınca, resmen benimde karnım şişti, yeter artık"

Kıncı hocam da benim bu fikirlerimi desteklediğini söyledi. Kendisi özellikle Selçuk, döneminde ortaya atılan iddialar, soruşturmalar, soruşturma izni verilen İçişleri Bakanlığı kararları ve yargı süreçlerinde, benim ister istemez bu işlerde taraf olduğumu da bildiği için, " Kara yönetime gelirse, geçmişte yaşanılan gerginliklerin olmayacağını, hatta Selçuk döneminin didikleneceğini, ayyuka çıkan tüm iddiların üstüne gidileceğini söyledi.

Beklenti içine girdiğim bu süreçte, Kara'yı da izlemeyi sürdürdüm.

Daha önceki bölümlerde bu süreçte neler olup bittiğini yazdım zaten. Ancak son ana kadar yani Kara'nın aday yapılıp, aday tanıtım toplantısını izleyene kadar da iyimserdim. Kıncı hoca ile konuşmamız beni daha önyargısız olmam konusunda adeta frenliyordu. Kıncı hocanın Demirci Belediye Meclis toplantısından bir gece önce o çok önemli oturum öncesinde Selami Selçuk'u ikna etmek için ne diller döktüğünü, Selçuk'un ittifaksız süreçte MHP'ye olan olumsuz enerjisi yüzünden tam aksine kararı meclisten çıkardığını da biliyorum. Şimdi merak edersiniz bunu da yazıp Kara'ya yeniden dönelim öyleyse. Mesele şu; Döneminde bedeli 18 milyon TL olan otopark ve kent meydanı projesi için Büyükşehir Belediyesi, sosyal alan olan bu bölgenin ilçe belediye meclis kararı ile kullanım hakkını istemesiydi. Kıncı hoca o dönem yukarıda Allah var, bu konuda aynen benim gibi düşünen, bunu da Selçuk'a dillendiren tek kişiydi. Ama eccik bücük siyasetçilerle yol yürüyen Selçuk, o tarihi kararla ilçeyi meydansız bıraktı. Geldiğimiz sürecin başlangıcı bu karardır.

Yer, Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi Konferans salonu... Erkan Kara'nın aday tanıtım toplantısındayım. meydanda gözüken tek gazeteci benim, diğer arkadaşların, arka taraflarda koltukların arasında olhduğunu daha sonra öğrendim. Kara sahneye çıktı, projeleri diye sinevizyona yansıtılan çok acemice hazırlandığı belli, ilköğrenim öğrencilerinin küme ödevinden daha başarısız, power point'in en eski sürümüyle yapılmış, şekle dayalı bir görsellikle Kara'yı dinliyorum.

Yıllardır gözlemler, iletişim kurar, yazar çizerim. Daha acemi hadi öğrenir gider diyebileceğim bir ilimserlik içine giremedim. Kara, konuşurken, pratikte polislik mesleği gibi olasılıklar üserinden gidiyordu. Bu idarecilik veya yöneticilik yapacak siyasi bir insan donanımı asla değildi. Daha sonra o tüm seçim boyunca konu olan bence büyük bir talihsiz açıklama " 3 yıl da yol işini çözeceğim" sözleri çıktı ağzından... Arada da yine seçim sürecinde ismini koyduğum DJ Bay Gürültü'nün ritmli müzikleriyle kesintili, yarı klip, yarı müzikal, yarı görsellerle destekli, orlar kadar sahne performansı olmasa da,Cem Yılmaz veya Ata Demirer misali stand-up gösterisi izledik.

TOKİ'nin bilmem ne sektereterini arıyorum diyerek, telefonu ahizesiz aramaya alıp, mikrofondan salona sesini vermesi, adamcağızın da Pazar akşamı dinlenme modunda yarı uykulu verdiği cevap ( daha sonra araştırdım bu adam da özel kalem müdürü bilmem ne sekreteri falan da  değil, TOKİ'de sıradan bir şube müdürü çıktı)

Demircibelediyespor'a klasman yükselhtme sözü için sahaya gelen 44 numara spor ayakkabılı bir tip, yok efendim Gençlerbirliğinde hocalık falan yapmış, Demircibelediyespor'a katkı koyacak şampiyon yapacakmış..Ama o arkadaşta hiç bizim merak etmediğimiz bir tek kelimelik cümle kurdu, içimizi rahatlattı. "Galatasaraylıyım" .. Ne alakaysa....

Daha bir çok örnekler yazabilirim ama ne demek istediğimin ana fikri ortaya çıksın diye bu örnekleri yazdım...

Kardeşim sen orta seviyede zeka sahibi bir yerde bunları söylesen aynı orda alkışlandığın gibi alkışlanırsın.. Ama unutma ! Bu memlekette, Belediye Başkan adayı vasfında neler olması gerektiğini bilen, adram tartabilen insanlar var, donanımında, devlet birikimi, üslup, duruş, kurmay kafa olup olmadığına bakacak yüzlerce insan yaşıyor bu şehirde, kime neyi anlatıyorsun bu telefona bağladığın, sahneye çıkardığın tiplerle... Ya ergenlerin yapacağı işler bunlar " bak gördünüz mü, he bak ben bunları da tanıyorum" 

Aslında Kara, şunun bilincinde, geldiği günden beri o gözlerinin arkasındaki samimiyetsizlik dehlizini görebiliyordum. Ak Parti'nin yüzde 70 oyu var, belli yerlerde beni itekleyecekler ( tabi bu itekleme veya destek verme  neyin karşılığı olacak, ilerleyen zamanda göreceğiz) ben belediye başkanı olayım. Sosyal güvence işimi doğrultayım. Bir iki tanıdık aracılığıyla işler yaparım. İşi de düzeltirim.

İnanın bana bunu tüm samimiyetimle yazıyorum. Erkan Kara, mevzuat bilgisi,  devlet pratiği, kurmay bir donanıma sahip değil. "E öğrenir..." Hiç kusura bakmayın Demirci Çıraklık Eğitim Merkezi değil. Ben bunu ironi olarak da yazıyorum, belli kesimler bunu neden yazdığımı da anlayacaklardır.

Seçim kampanyasında ne potlar kırdı Erkan Kara.... Ama yanlışı alkışlayan kitlesi vardı arkasında... küçük dilimizi yuttuğumuz ifadeleri Kara'nın ağzından defalarca izledik ve dinledik... Alkış devam etti. Erkan Kara'nın gerçeği şu, yanlış kalabalıklarla hayata geçirildi. Ama unutmayın, yanlışın etrafı kalabalık olsa da doğru her yerde niteliğini korur. "Göreceğiz" derken bile iddialı bir söz söylüyorum, fakat bildiğim şu Demirci'nin kayıp yılları devam edecek.... İnşaallah araya akl-ı selim insanlar girer, inşallah bir gelişme olur da bu ilçenin bir 5 yılı daha heba olmaz... 

Aday tanıtım toplantısından çıktım, çektiğim tüm videoları defalarca yeniden izledim.

İçime sinmeyen çok şeyler vardı...

Dernek Başkanlığından sonra Demirci eski belediye başkanı Selami Selçuk'un temayül toplantısında  taktığı yeni ünvanı "Akıncı beyi" olan Kıncı hocam...

Beni telefonla arayıp, "Erkan Kara'ya destek verelim, bu oğlan iş yapar, tanıdıkça sende göreceksin " diyen Demirci Eski Belediye Başkanı "Sayın Başkanım" demekten hiç imtina etmediğim Mehmet Babayiğit...

Erkan Kara ile ilgili her ikinizinde aklı başında insanlar olduğunuz için söylediklerinize önem verdim. Dikkate aldım.  "Bu insanların vardır bir bildiği" diye düşünerek "sizleri önemsedim"...

Şaşkınlık sebebisiniz... Hayal kırıklığınız... Başkanım sen çok kullandın bu sözü " bu işte vebal var"...

Siyasi mevsimi göremediniz... Öne geçtiniz... Buyurun eseriniz...

BU FOTOĞRAFLAR 23 NİSAN 2024 GÜNÜ ÇEKİLMİŞTİR....

Erkan Kara'nın nasıl bir proje ile aday yapıldığı öngörülerim ve tespitlerimin ıspati niteliğindeki bu fotoğrafları bu bölümün ilgili kısmına ekliyorum... Erkan Kara'nın uçuk kaçık konuşmalarına alkış tutanlar, ispatlanmış doğru olmayan sözlerini susarak başlarını sallayarak onaylayanlar.... AK Partiye hiç oy vermedim diye her yerde konuşup, 25 yıl sonra eline mikrofon alanlar....Partisel olarak emeği olmayan liyakatsız, yukarıdan inme, demokratik darbe ile aday yapılarak Demirci halkına yutturulan ve başkan seçtirilen Erkan Kara ( Demirci Belediyesinin çıraklık eğitim merkezi olmayacağını yazmıştım şimdi bu ifademi, "olma ihtimali çok yüksek" diye değiştiriyorum)

ERKAN KARA'YA MESAJIM

Erkan Kara kardeşim, benimle adaylığın öncesinde gerek karşılaştığımızda, gerek sosyal medya üzerinden mesajlarla iletişim kurardık. Saygıda hiç kusurun olmadı. Hep "ağabey" yaklaşımıyla güleryüzlü ve saygın davrandın.. Bir gün bana öğretmenevinin önünde şunu demiştin.. " Abi yazdıklarını takip ediyorum, hepsinde haklısın"  Ben de "Reis niye seyrediyor, niye müdahale etmiyor , Demirci erimeye devam ediyor Erkan" demiştim... O zaman da çözemediğim şu sözü söylemiştin.. " Vardır bir bildiği reisin, onunla sen bile 5 dakika konuşsan, ona hayran olurdun" valla kafamda bu sözlerin günlerce dönmüştü...."Hiç olamadım yıllardır, ülkenin geldiği durum ortada" diyerek yıllar sonra bugün buna cevap vermiş olayım...

Şimdi şu mesajlarımı herkesin önünde paylaşıyorum.

1- Geçen 10 yıllık süreçte belediyede neler olup bitti? Biliyor musun? 
Bunları halkın bilmesi lazım. Süreçle ilgili eğer samimiysen, sana arşivimi açarım. "Aslanı kediye boğduran" bir süreçte bu arşivimindekilerle haklı iken, soruşturmalar kapatılarak, sümen altı yapılarak, entegre edildi, zaman içinde eritildi.

2- Yapılan mali ödemeleri ve harcamaları didikleyecek misin?

3- Yukarılardan telefon gelirse,"herkesin yaptığı yanına kar" kalacak mı?

4- Samimi isen, "kamusal zarar" ,"görevi kötüye kullanma" gibi suç teşkil eden başlıkları belli olan işleri seninle paylaşayım. Belge ise belge, katakülle ise katakülle, kılıfını uydurma ise desen desen kılıflar...

5- Çevre belediyelerin yaptığını yapacak mısın? Yani belediyenin alacağını, vereceğini ve borçlarını pankarta yazdırıp, sende belediyenin balkonundan aşağıya sarkıtıp vatandaşın gireni çıkanı görmesini sağlayacak mısın? (Pankartın harflerini büyük yazdır, Babayiğit başkanım bile evinin balkonundan rahatlıkla okuyabilsin.)

Küçük bir sır daha...Yazayım sana...
Demirci'ye belediye başkanı olsan bile yol işi senin  görevin değil... Yol işinde belediye reisleri sadece amaca yönelik siyasi görsel bir obje olabilirler...

Demirci'ye belediye başkanı olsan, sana kimse organize sanayi bölgesini sormaz..Belediyenin yapacağı imar düzenlemesi idi, o iş zaten bitti...

İş-Kur kapsamında gençleri işe başlatmak için umut verdiniz...6 aylık bir iş için bunu söylemekten geri kalmadınız, bu aklı sana kim verdi ise çevrende, bu adamın sözünü bir daha sakın dinleme....

Ayrıca şu ATM memurları ve askeriyeden gelip belediyeden maaş alanlar meselesi...

ATM memuru olan biri var yakınlarında, bundan haberin var mı, yok mu merak ediyorum. Bu isim meclis üyesi seçildi, bunun farkında mısın, değil misin?
Bunun isminin meclis listesine, sen yazdıysan saa bilgi veren olmamış bunu sorgula, yok eğer Selami Selçuk'un iddia ettiği gibi meclis üyelerini Mehmet Babayiğit yazdı ise, geçmiş olsun...
Selami Selçuk'un Bursa'da danışman, emeklilik süresi yetmediğinden ATM çalışanı yaptığı kişidir kendisi, ayrıca eminim sana ilk yanaşandır...
Bu geçecek 5 yılda bu isim hep önüne gelecek, haberin olsun...

Sandıktan çıktığın ve makama olan saygımdan dolayı başarılar diliyorum...
Memleket için istişare yapmaktan kaçınma..
Demirci için hayal değil, gerçek işlerin altına gir..
Bak seçim havasında destek olarak yanında senle yolunda gidenler oldu, bazıları her dönemin adamıdır, onların istekleri konusunda dikkat et.

Seçim geldi geçti... Deme...Söylediklerini ben asla unutmayacağım... Çünkü öyle bir attın ki, yetişebilene aşkolsun...
Benim akıl sağlığım ve genel kültürüm iyidir, kendimle dalga geçirtmem...İnanıp ardına düşenler de umurumda değiller, çünkü benim için yalana alkış tutanlar yok hükmündedir....

15 Nisan 2024
Mustafa Temiz

YAZI DİZİMİZ SONA ERDİ
 

YORUM EKLE