Başkan Selçuk yargı kararlarını hiçe sayarak suç işlemeye devam ediyor

Demirci Belediyesinin yaptığı her hukuksuz yasa tanımayan icraatları yargı duvarına çarpıyor. Cumhuriyet Meydanında kamusal alanı ticari alan olarak mecliste alınan kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına resen onaylattılar. Ancak yargı hayır dedi. Burası kamusal alan burayı ticari alan yapamazsınız anlamına gelen iptal kararını verdi.

Başkan Selçuk yargı kararlarını hiçe sayarak suç işlemeye devam ediyor
Demirci Belediyesinin yaptığı her hukuksuz yasa tanımayan icraatları yargı duvarına çarpıyor. Cumhuriyet Meydanında kamusal alanı ticari alan olarak mecliste alınan kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına resen onaylattılar. Ancak yargı hayır dedi. Burası kamusal alan burayı ticari alan yapamazsınız anlamına gelen iptal kararını verdi.

MAHKEME KARARI İPTAL
Cumhuriyet Meydanında mevcut yasalara göre alınmış ilçe belediye meclis kararının Büyükşehir meclisinden onay alma hükmü olmasına rağmen, Demirci Belediyesinin meclis kararını ilgili mevzuatlara göre şartlar oluştuğunda res’en onaylama yetkisi bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’ne götürerek, 02.06.2017 tarih ve 9646 sayılı karar aldırdı. Halkın nefes sahası olarak çok önceden düzenlenmiş ve ilçenin tek meydan olmaya müsait sahasını kamusal alandan ticari alana çeviren ve adeta betonla dolduran, Demirci Belediyesi bu kararın ardından meydan düzenlemesi adı altında inşaata başladı. Yargıya taşınan süreçte mahkeme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünün imar planı değişikliğinin şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğu sonucuna vardı. Demirci Belediyesinin ve Çevre Şehircilik Bakanlığının yargı süreci içinde mahkemeye yaptığı itirazlar ise gayri yasal bulunarak yeterli görülmedi. Mahkeme Demirci Belediyesinin bu meclis kararının ardından gerekli ve zorunlu olan yasalarla sabitleşmiş hususları da yerine getirmediğini tespit etti. Ayrıca Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi raporu da davalı kurumlara tebliğ edildikten sonra Bakanlık ve Belediyenin yaptığı itirazlar yerinde görülmeyerek, bilirkişi raporu Mahkemece hükme esas alınabilecek nitelikte bulundu.


Manisa 1. İdare Mahkemesi 2018/1072 karar numaralı kararıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayladığı, Demirci Belediye Meclisinin kararıyla başlayan süreçte kamusal alanın, ticari alan yapılması onayını iptal etti. Burası yargı kararına göre şu an kamunun malı ve üzerindeki inşaatta kaçak olarak kimlik kazanmış durumda. Buranın da Valilik emriyle mühürlenmesi ve inşaatın durdurulması an meselesi.
BAŞKAN SELÇUK BELEDİYE MECLİSİNDE ENCÜMENE SATIŞ YETKİSİ İSTEDİ
Manisa 1. İdare Mahkemesinin 17.10.2018 tarihli oy birliğiyle aldığı kamusal alanın, ticari alana dönüştürülmesinin iptal kararına rağmen, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk 3 Aralık 2018 günü yapılan Demirci Belediye Meclis toplantısında gündeme aldırdığı bir maddeyle şu an mahkeme kararıyla kaçak inşaat hüviyetine bürünen inşaattaki 11 adet dükkânın satışı için belediye encümenine yetki verilmesini meclis üyelerinden talep etti. Gerekçesi güneş enerjisi takacağız bunun finansmanını bu dükkânların satış bedelinden karşılayacağım olan Selçuk mevcut mahkeme kararına rağmen halen suç işlemeye devam ediyor. MHP’li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen bu teklif komisyona havale edildi.

DANIŞTAY 1. DAİRESİ İTİRAZI KABUL ETTİ
Mobing uygulayarak emekli olmaya zorlanan ve sürgüne gönderilen bir belediye memurunun açtığı davayı kazandıktan sonra, yargı kararına göre göreve dönmesi gerekir iken 11 ay boyunca yargı kararına uymayan, memuru göreve döndürmeyen ve yargı kararına uymadığına dair davada suçlu bulunan Selami Selçuk’la ilgili Savcılık yargılanması izni için İçişleri Bakanlığına yazı yazdı. Yargılanmasına gerek yok kararının ardından İçişleri Bakanının bu kararına Danıştay 1. Dairesine itiraz eden belediye memurunun itirazı kabul edildi ve Danıştay 1. Dairesi İçişleri Bakanlığına Selçuk’un yargılanması gerektiği için dosya iade edildi. Dosya halen bakanlıkta bekliyor.


ESKİHİSAR MAHALLESİNDEKİ KAÇAK KONGRE MERKEZİ
Demirci ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesinde de Demirci Belediyesi tarafından orman arazisine kaçak olarak yapıldığı tespit edilen kongre merkezi valilik tarafından mühürlendi.
Orman idaresi Belediye Başkanı Selami Selçuk Hakkında suç tutanağı düzenleyerek, orman arazisini işgal suçu işlediği için Demirci Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Aynı yerle ilgili yapılan bir başka suç duyurusu da kamu kaynaklarının yasa dışı yollarla harcandığı ve Başkan Selçuk’un görevini kötüye kullandığı hakkında yapıldı. Yargı süreci halen devam ediyor, Savcılık Makamı İçişleri Bakanlığına Başkan Selçuk’un yargılanması için onay istenen yazıyı da gönderdi. Yargı sürecinde Manisa Valiliği emriyle Demirci Kaymakamlığı kontrolünde orman arazisine kaçak olarak yapılan gecekondu kongre merkezi mühürlendi ve binaya giriş çıkış ve kullanım yasaklandı.


AÇIK PAZAR YERİNE KAÇAK BALIK PAZARI
Demirci Belediyesi ada ve parselde olmayan hazineye ait ve yol olarak gözüken alana 9 adet balık pazarı adı altında gecekondu diye tabir edilebilecek yapı izin belgesiz, arsası belediye ait olmayan kamuya ait yola yaptığı yer için de davalık oldu.
Maski ve Gediz Elektrik 5784 sayılı ‘Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a göre çalışan iki kurum. Bu yasaya göre ada ve parsel ile yapı izin belgesi olmayan yerlere abonelik verilemiyor. Bu talepleri bu kurumlarca karşılanmayan Başkan Selçuk talimatıyla kaçak yolla su ve elektrik enerjisi çektirdi. Maski kanun gereği başka bir aboneden kaçak yolla başka bir yere su çekildiği gerekçesiyle, Demirci Belediyesine tutanak düzenleyerek, suyu mühürledi ve resmi cezai işlemleri başlattı. Elektrik enerjisinin nasıl verildiği konusunda da muamma halen devam ediyor. Burası ile ilgili de yargıya başvuruldu. Gediz Elektrik Kurumunun yargı sürecinde savcılık makamının yazısına yanıt verdiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Kaçak yapılan balık pazarı ile ilgili yargı yazışmaları halen devam ediyor.

HABERCİNİN YORUMU
Değerli okurlarım “ben yaptım oldu” mantığıyla bir resmi kurum yönetilemez. Belediyeler siyasi yerlerdir bu tamam, belediyeler iktidar partisiyle de aynı olabilir bu da tamam. Bu güç, yasaları, kanunları tanımadan, işgal ederek kullanılamaz. Bu güç iyi kullanılırsa merkezi idare ile yerel idarenin bir araya gelerek yatırımlar yapılması ve hizmet getirilmesi ile olur. Kamuyu zarara uğratarak, kamusal kaynakları çar çur ederek değil.
Selami Selçuk Başkan bana kalırsa yine bir şark kurnazlığı yapmak istiyor.
Her şeye rağmen iki ihtimal var.
Cumhuriyet meydanı ile ilgili ya yargı kararından haberi yok, ya da haberi var siyasi cinlik yapıp güya vatandaşı doğru olmayan bilgilerle çarpıp yine başkan olabileceğini sanıyor.
Selçuk klasiklerini biliriz.
Kaçak kongre merkezi ile ilgili beni yerel gazeteye verdiği demeçle şikâyet etti, belediyenin internet sitesini Kudüs’teki ağlama duvarı misali kullanıp, lâfazanlık ve trajikomik ifadelerle hainlikle suçladı. Gerçi bununla ilgili de yine Savcılığa inip çıktı da neyse.
Diyeceğim o ki;
Yargı kararına rağmen Cumhuriyet Meydanındaki binada bulunan 11 dükkânın satışını şunun için istemiş olabilir, yargı kararı seçime kadar ancak netleşir, ben bu arada meclisten encümene satış için yetkiyi alayım. Buraları satayım. Daha sonra yargı kararı ile buralar nasılsa yıkılacak o zamanda “ben yaptım size sattım, Büyükşehir Mahkemeye verdi, Mustafa Temiz haber yaptı “ mı diyecek?
Vatandaşlara ben hizmet etmek istedim engel oldular mı diyeceksin Selami Başkan he?.
Bunu Demircili yemez artık başkan.
Sen tüm zamanların en kötü belediye başkanısın, Demirci Belediyesini tam takır ettin yetmedi mi daha, yargı duvarına defalarca toslamaktan da uslanmıyorsun.
Kaçak işler yapıp, kamu yararı gözettiğini mi sanıyorsun, hayır kanunsuz nizamsız kamu hizmeti yapılmaz, yapılamaz. Bu ülke demokratik hukuk devleti, bu adalet bir gün seni de tartacak. Bakalım o gün kaç okka geleceksin çok merak ediyorum.
Bu saçı bitmedik yetimin hakkı olan belediyenin paralarını çar çur edip durma, ayıptır, yazıktır. Banka kredisi alıp başladığın inşaat da mutlaka yıkılacak neden biliyor musun artık orası ticari alan değil kamusal alan.

SON SÖZ.  Son sözüm Demirci Belediye meclis üyelerine. Efendiler hepiniz orada ellerinizi indir kaldır işine baktınız,5 yıldır. Vizyonunuz, birikiminiz bu meclis üyeliğini yapmaya muktedir değil ama bu millet sizi sandıktan çıkardı maalesef.
Bak şimdiden hepinize söylüyorum.
Cumhuriyet Meydanı ile ilgili komisyona giden encümene dükkânların satış yetkisi verilmesi ile ilgili karar Ocak ayı meclisinde önünüze gelecek. Manisa İdare Mahkemesinin kamusal alanın ticari alana dönüştürülmesi iptal kararına rağmen, encümene bu yetkiyi verirseniz suç işlemiş olacaksınız.
Buna kabul oyu verenler nasılsa meclisteki oylamada belli olacak. Bu karar çıkar ise yargı kararına rağmen suç işlediğiniz sabitleşecek.
Bu karar geçerse kabul oyu veren kim var ise isim isim Cumhuriyet Başsavcılığına bizzat kendim gidip hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. Ona göre… Bu yazdıklarım tehdit değildir. Suç işlerseniz, yargıya gideceğim demek, tehdit suçu sayılmaz hatırlatayım.

04 Aralık 2018

Mustafa Temiz

ÖZEL HABER

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2018, 22:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman Oruç
Osman Oruç - 5 yıl Önce

Yazıyı zevkle okudum.Akıcı bir dille yazılmış.Gerçekler konusunda aydınlatıldığımız için teşekkür ederim.Başarılar dilerim.

Cem davdeviren
Cem davdeviren - 5 yıl Önce

Büyük şehir Manisa'da ben yaptım oldu diyor ilçe belediye aynısı ni söylüyor neyse bizde Mart'ta halk olarak biz yaptık mı oldu diyecez .hayırlı isele

SIRADAKİ HABER