Bayrakları Hazırla Demirci Cumhuriyet İçin Yürüyeceğiz

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümü Manisa'nın Demirci ilçesinde de yapılacak törenler , fener alayı ve yürüyüşle kutlanacak.

Bayrakları Hazırla Demirci Cumhuriyet İçin Yürüyeceğiz

Cumhuriyet Bayramı'nın 96. Yıldönümü kutlamasıyla ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan talimatta, “19 Mart 1981 tarih ve 17284 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun” gereğince 28 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 13.00’dan itibaren ve 29 Ekim 2019 Salı günü Cumhuriyet Bayramı tatilidir” denildi.
Törenler 28 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 13.00'da Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayacak.
29 Ekim 2019 Salı günü Saat 09.30'da Kaymakamlık Makamında Demirci Kaymakamı Adem Kaya tebrikleri kabul edecek.
Saat 10'dan itibaren Cumhuriyet Bayramı  Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı Spor Tesislerinde tüm kurum ve okulların katılımıyla kutlanacak.
DEMİRCİ'DE CUMHURİYET BAYRAMI İÇİN BU YIL DA İKİNCİ PROGRAM YAYINLANDI
Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Bayramı kutlama programı yayınlandıktan sonra Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinde yer almayan fener alayı ve yürüyüş için STK temsilcileri ve vatandaşlar dönemin Kaymakamı Mutlu Akyol'a  fener alayı ve yürüyüşün yapılması, kutlamalara halkın da dahil edilmesi gerektiği talebini iletmişler, Kaymakam Akyol'da bu haklı talep karşısında , organizasyonu yapan Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne fener alayı ve yürüyüşün programa dahil edilmesi talimatını vermiş, yayınlanan ikinci bir Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programına fener alayı ve yürüyüş eklenmiş, halkında katılımıyla kutlamalar coşkulu ve duyarlı bir şekilde gerçekleştirilmişti.
BU YIL DA AYNISI OLDU


Cumhuriyet Bayramının 96. yıl kutlama programı 24 Ekim 2019 günü resmi kurum ve kuruluşlara dağıtıldı.
Dağıtılan programda fener alayı ve yürüyüş  bu programda yoktu. Cumhuriyet Bayramı gibi bir kutlama da halkında içinde olacağı bir etkinliği olmaması dikkat çekti. Tertip Komitesi bu yıl da programa Demirci halkının çok duyarlı olduğu Fener Alayı ve yürüyüşü dahil etmemişti.
TÜM SİYASİ PARTİ BAŞKANLARI DİLEKÇE VERDİ
Cumhuriyet Bayramı gibi bir değeri olan bu milletin böyle bir değer etrafında bir araya gelmesi, bu coşkuyu bir ara da kutlaması ve ülkemizin içinden geçtiği bu kritik günlerde Cumhuriyet Bayramına vatandaşları da dahil etmek gerektiği görüşü ortak bir görüş olarak yansıdı.
Bu konuda vatandaşlardan gelen talepler STK ve siyasi parti yöneticilerinin kendi aralarında bu eksikliği tespit etmeleri üzere Kaymakamlık Makamına dilekçe verildi.
"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılı münasebetiyle ilçemizde yapılacak tören ve etkinliklerde artık ilçemizde bir gelenek haline gelmiş olan "Cumhuriyet Yürüyüşü"' nün bu yıl da düzenlenmesini istiyoruz. 29 Ekim Salı günü akşamı Kaymakamlığınızca uygun görülecek bir saatte tüm halkımızın davet edileceği bir yürüyüş talep ediyoruz.
Gereğinin yapılmasını arz ederiz. "
Denilen dilekçeyi, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Acar, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Melih Kuru, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı  Ümit Kanyılmaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Haluk Şenyurt ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Kadir Kalan imzaladı.
Gelen bu talebi değerlendiren Demirci Kaymakamı Adem Kaya organizasyonu yapan ve programı hazırlayıp, dağıtan Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne  gerekli talimatı verdi.
Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de, geçen yılın aynısı bir durumu yerine getirerek, bu yıl da ikinci kez Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programını düzenleyerek, 25 Ekim 2019 günü gün içinde Fener Alayı ve Yürüyüşünde dahil edildiği yeni kutlama programını hazırladı ve dağıttı.


Yeni çıkan bu programla Manisa Son Haber olarak tüm Demirci Halkını 29 Ekim akşamı saat 20:00 'da Demirci Çereşe Meydanına çağırıyoruz.
Bayraklar hazırlansın, Cumhuriyetimizin kuruluşunu coşku ile hep birlikte marşlarla, türkülerle kutlayalım diyoruz.
HABER-Mustafa Temiz- Manisa Son Haber

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER