CHP'li Bakırlıoğlu "Demirci Kaderine Terkedildi!"

Okulların açılamaması ve uzaktan eğitimin bir ilçenin tüm ekonomisine nasıl zarar verdiği Demirci’de daha net görülüyor diyen CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Demirci’nin kalkınmada öncelikli ilçe statüsüne alınmamasına tepki gösterdi. Manisa’ya en uzak ilçe olan Demirci’yi ziyaret Milletvekili Bakırlıoğlu, CHP İlçe Başkanı Melih Kuru ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odasında esnaf ve sanatkarlar oda başkanlarıyla bir araya geldi. Burada oda başkanlarıyla esnafın sorunlarını masaya yatıran CHP Milletvekili gün boyunca ilçedeki tüm dükkanlara girerek esnafın çektiği sıkıntıyı yerinde dinledi.

CHP'li Bakırlıoğlu "Demirci Kaderine Terkedildi!"

Okulların açılmaması, uzaktan eğitimin kırtasiyeci, kantin işletmecisi, servisçi ve taşımalı eğitim yağan şoför esnafına büyük sıkıntı yarattığını, tüm ülkede durumun aynı olduğunu belirten Bakırlıoğlu ekonomisi ilçedeki eğitim fakültesinde ve meslek yüksek okulunda okuyan 2500 öğrenciye bağlı olan Demirci’de tüm esnafın dolayısıyla ilçe ekonomisinin büyük zarar gördüğünü belirtti.

Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu burada yaptığı açıklamada; 20 bin kişinin yaşadığı Demirci ilçemiz tarım ve sanayi yönünden gelişmediği için ekonomi ilçede eğitim gören 2500 üniversite öğrencisine bağlı hale gelmiş.

Bu yüzden Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında üniversitenin uzaktan eğitim kararı en çok Demirci’ye darbe vurmuş.

Uzaktan eğitim kararı ile ilçedeki birçok dükkanlardaki devren satılık-kiralık ilanlarının çokluğunu gözlerimle gördüm.

Gün boyunca yüzden fazla işyerine girip çıktım, esnafla görüştüm BAĞ-KUR primini günü gününe yatıran sadece bir esnaf çıktı. Nerdeyse tamamı aylardır prim ve vergilerini yatıramadığın ifade etti.

Birçoğu daha siftah yapmamıştı, öğleden sonra ziyaret ettiğimiz ilçenin en işlek caddesindeki bir kahvehanecinin kasasında sadece 25 lirası vardı. Gün boyunca ancak 25 lira toplamıştı ve böyle giderse kapıya kilidi asacağını söyledi.

Önceden 6 kişinin çalıştığı lokantada, şimdi 3 kişi çalışıyor. Özel yurtlar hala kapalı.

Büyük reklamlarla esnaf için açılan destek kampanyalarındaki 25 bin TL’lik krediye hepsi başvurmuş. Krediyi alabilenler şimdi bu krediyi nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Böyle giderse bu kredinin geri ödenmesi mümkün değil. Borçların ötelenmesi de çözüm değil.

Sadece Demirci değil, ekonomisi üniversite öğrencilerine bağlı olan tüm il ve ilçelerde durum aynı. 

Manisa’da en fazla göç veren ilçelerden olan Demirci’ye sahip çıkılmazsa göç daha da hızlanacak ifadelerine yer verdi.

Aylardır işyerini açmayan, daha da açamayacak olan okul kantini işletmecileri, servisçiler, kırtasiyeciler, taşımalı eğitimde çalışan şoför esnafına karşılıksız yardım yapılması gerektiğini belirten Bakırlıoğlu tedbir alınıyorsa, tedbirlerden mağdur olan esnafa da sahip çıkılmasını istedi.

Demirci ve Gördes ilçelerinin kalkınmada öncelikli ilçeler statüsüne alınmamasını eleştiren CHP Milletvekili masa başı kararlarla bu işler yanlış oluyor, hangi ilçenin kalkınıp kalkınmadığını önce gelip yerinde görsünler sonra karar versinler dedi.  

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2020, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER