Demirci'de kuyumcuyu soymak isterlerken suçüstü yakalanmışlardı! 5 kişi tutuklandı

Manisa'nın Demirci ilçesinde geçtiğimiz gün saat 05.30 sularında ilçenin Cumhuriyet meydanında bulunan bir kuyumcu dükkanını soymak için işyerine girmeye çalıştıkları sırada Demirci polisinin dikkatiyle yakalan 5 şüpheli tutuklandı.

Demirci'de kuyumcuyu soymak isterlerken suçüstü yakalanmışlardı! 5 kişi tutuklandı

Olay geçtiğimiz gün sabah saatlerinde meydana geldi. Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün mobese kamera sistemlerini kontrol eden polis memurunun dikkati sayesinde şüpheli aracın takibi için polis devriye ekipleri harekete geçti.

İşyerine girmeye çalıştıkları sırada polis ekiplerine yakalanan 5 kişilik şebeke, polisin baskınıyla kaçmaya çalıştı. Bir süre devam eden kovalamacanın ardından polisler dur ihtarı yanısıra havaya ateş ederek , şüpheli şahısları kıskıvrak yakaladı.

Demirci ilçe Emniyet Müdürlüğü'nde bugün süren işlemlerin ardından saat 11.30'da adliyeye getirilen şüpheliler A.A. (21), U.K.( 19), O.G.(17), F.K. (20) ve M.K.(25) savcılık ifadelerinin ardından  yaklaşık 8 saatlik adli işlemler ve yargılamanın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanan şahıslardan 2'si Simav ilçesine bağlı Karacahisar köyü, 2'si İzmir'den biri Foça doğumlu, diğeri ise Ankara doğumlu... Şahıslar ilçeye Selendi ilçesinden giriş yapıyorlar, soygun yapmak için kullandıkları aracın plakasının siyah bantlarla kapatıldığı da tespit edildi.

Geçtiğimiz aydan beri Demirci seri bir şekilde meydana gelen bazı evlere girilerek yapılan hırsızlık vakalarının ardından şüpheli yakalanmıştı. Son kuyumcu soygunu girişimi ise ilçede günün konusu oldu Demirci polisinin sıkı takibi ve dikkati ile hırsızların yakalanması ilçe sakinlerine "oh be" çektirtti. Demirci polisine sosyal medya üzerinden vatandaşlar teşekkür etmeye devam ediyor.

İLÇE KAYMAKAMI KAYA, KUYUMCU SOYGUN GİRİŞİMİNE MANİ OLAN VE ŞÜPHELİLERİ YAKALAYAN POLİSLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 Demirci'de geçtiğimiz Pazar günü sabaha karşı 05:48’de kuyumculuk hizmeti vermekte olan bir işyerine yapılan hırsızlık teşebbüsünün kısa sürede fark edilmesi üzerine ekiplerin ivedilikle söz konusu adrese intikal etmeleri ile suçun önlenmesinde göstermiş oldukları gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı Demirci Kaymakamı Adem Kaya,  İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurlarına başarı belgesi takdim etti. 

Kaymakamlık Makamında yapılan törende, Kaymakam Adem Kaya İlçe Emniyet Müdürü Barış Kayar ve polis memurlarını tek tek tebrik etti.

HABER: Mustafa Temiz / Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2024, 14:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramazan akbulut
Ramazan akbulut - 4 ay Önce

Yine doğru yalansız gerçek haberleri yaptığınızi in Manisa son haberi kutluyorum.ayrıca ilçe emniyet müdürlüğü personellerini de teprik ediyorum bundan sonraki calışmalarındada başarılar dilerim.

SIRADAKİ HABER