Demirci Seda’sını yüreğine gömdü

İzmir Depreminde hayatını kaybeden Manisa’nın Demirci ilçesi doğumlu 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Seda Dinçer memleketi Demirci’de gözyaşları içinde toprağa verildi.

ACILI BABA AHMET DİNÇER KIZI SEDA İLE SON KEZ BÖYLE VEDALAŞTI

Geçtiğimiz Cuma günü saat 14.51 'de İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda yurttaş enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Son olarak enkaz altında kalan 21 yaşındaki Seda Dinçer'in de cansız bedenine ulaşıldı.

Bayraklı Manavkuyu'daki Doğanlar apartmanının 3'üncü katına yoğunlaşan ekipler, genç bir kızın sesini duyduklarını ve onunla birlikte hayatta olan 3 kişi tespit edildiğini ifade etmişti.

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Doğan Apartmanı enkazında arama kurtarma çalışmaları sırasında İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Şehir Bölge Planlama bölümü ikinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Seda Dinçer'in cansız bedenine ulaşıldı.

Seda Dinçer'in ailesi ve yakınları depremin ardından Doğanlar Apartmanı önünden bir an bile ayrılmadılar. Gece uykusuz ve varillerde yakılan ateş ile ısınan aile ve sevenleri Seda'nın da enkazdan saatler sonra sağ olarak çıkanlar gibi bir mucize yaşatmasını beklediler.

Üzgün baba Ahmet Dinçer'in ise günler süren bu bekleyişte çektiği acısı yüzünden belirgin bir şekilde görülür haldeydi.

Doğanlar Apartmanında AFAD'ın elindeki verilere göre enkazda bulunamayan son kişi olan Seda Dinçer için dün gece çalışmalar yoğunlaştı. Uzun süre sessizlik isteyen arama ve kurtarma ekipleri enkazı dinledi. Koku almaya hassas köpeklerle enkaz tarandı. Köpeklerin yoğunlaştığı bölgede yeniden enkazı kaldırma çalışmaları başlatıldı.

TÜRKİYE BU ANA KİLİTLENDİ

2 Kasım gecesi TV'ler canlı yayın sırasında artık aleni Seda Dinçer ismini anoslarında ısrarla söylemeye başladı.

Manisa'nın Demirci ilçesi doğumlu Seda Dinçer'in memleketinde de heyecanlı ve dualı bir bekleyiş başladı. Sosyal medya üzerinden Seda için dualar aktı.

OLAY YERİNDEN GELEN İLK BİLGİ

Arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken enkazın başında bekleyenlerden ve 4 gün boyunca gelişmeleri Doğanlar Apartmanı önünden yaptığı canlı yayınlarla izleyen Manisa Son Haber Turgutlu Muhabiri Ali Atan'dan gelen bilgilerle gelişmeleri  takip eden Manisa Son Haber Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Temiz " sedye ve battaniye istendi" bilgisini paylaştı. Ümitli bekleyiş devam ederken, aynı kaynaktan bu kez "Seda'nın cansız bedenine ulaşıldı" bilgisi geldi.

CNN TÜRK CANLI YAYINI

CNN Türk canlı yayında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bilgisi geçildi. Canlı yayındaki kadın sunucu gözyaşlarına hakim olamadı. İlk bağlantısında "Seda Dinçer olmayabilir, başka birinin olma ihtimali de var" ifadesini kullanmasına rağmen yaklaşık 10 dakika sonra enkazdan çıkan cansız kadın bedeninin Seda Dinçer'e ait olduğunu ve Seda'nın başta babası Ahmet Dinçer ve yakınlarının ağladıklarını da belirtti.

Seda Dinçer’in kısa süre sonra resmi olarak İzmir Depreminde can verdiği açıklandı.

CENAZESİ MEMLEKETİ DEMİRCİ’DE TOPRAĞA VERİLDİ

21 Yaşında İzmir depreminde can veren Seda Dinçer’in cenazesi helallik için evine getirildi. Çok sayıda insanın katıldığı cenaze namazı koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemler alınarak Demirci Mezarlığında kılındı.Cenazeye Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Dinçer'in babası Ahmet Dinçer ve ailesi ile yakınları katıldı. Cenazede baba Dinçer, güçlükle ayakta durabildi.

Seda Dinçer gözyaşları içinde toprağa verildi.

SEDA DİNÇER'İN HAYATINI KAYBETMESİNİN HEMEN ARDINDAN SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN BAZI TAZİYELER

HABER Mustafa Temiz Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2020, 22:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şeref TÜRKMEN
Şeref TÜRKMEN - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin yakınlarına ve sevenlerine sabırlar versin.

SIRADAKİ HABER