Demirci’de gece çıkan yangında dehşet dolu anlar yaşandı

Manisa’nın Demirci ilçesinde meydana gelen yangında 40 küçükbaş hayvan telef oldu, hayvan damı alevlere teslim olarak tamamen kül oldu.

Manisa Son Haber
Demirci’de gece çıkan yangında dehşet dolu anlar yaşandı

Bugün sabah 05.00 sularında Demirci ilçesine bağlı Esenyurt Mahallesi sınırları içinde kalan Bağlarkurumu mevkiinde bulunan bir hayvan damı ve bitişiğindeki barınakta yangın çıktı.

Gelen ihbarı değerlendiren Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci İtfaiye Amirliği olay yerine intikal etmek üzere harekete geçti. Ancak yayladaki hayvan damının olduğu muhite giden yol bulunmadığından itfaiye arazözleri ulaşamadı. Orman işletmeye haber verildi. Orman işletmenin her türlü arazi koşulunda yangına müdahele etmeye muktedir araçlarıyla ve iş makinelerinin yaylaya ulaşım için yol açmasıyla olay yerine ulaşılabildi. Esenyurt Mahallesinde yaşayan halk yangından haberdar olduktan sonra yangını kendi imkanları ile söndürmek için büyük çaba gösterdi. Olay yerine zorlu uğraşlarla intikal eden itfaiye ve orman ekipleri yangını sulu soğutma ile tamamen söndürdü.

DEHŞET DOLU GECE

Sabaha karşı  hayvan damını  hemen yanında bulunan barınakta yaşayan 45 yaşındaki Ali Tekin’in ısınmak için yaktığı sobadan çıktığı tahmin edilen yangın söndürüldükten sonra dehşet verici görüntüler ortaya çıktı.

Yaklaşık 40 adet koyunun telef olduğu yangında 1979 model 45 PU 352 plakalı traktörde yangının içinde kalarak kullanılamaz hale geldi.

Sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıkan görüntüler ise yürek sızlattı. Yangında telef olan hayvanların  yanısıra yanan ev ve damın büyük zarar gördüğü tespit edildi.

Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER