Ülke gündemine düştü! Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor! Başkan Selçuk, Atatürk'e hakaret eden imamdan sonra tepkilerin ikinci adresi oldu

Manisa'nın Demirci ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Selami Selçuk, Atatürk'e Ayasofya camisinde hakaret eden imamı protesto etmek amaçlı, meclisin millet ittifakı üyelerinin okuttuğu bildiriyi "gündemi kapattım" diyerek meclis tutanaklarında kayıt altına alınmasına mani oldu.

Manisa Son Haber
Ülke gündemine düştü! Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor! Başkan Selçuk, Atatürk'e hakaret eden imamdan sonra tepkilerin ikinci adresi oldu

Bu olayın duyulmasının ardından haber ulusal medyada da yer buldu. Başkan Selçuk, imamın ardından tepkilerin adresi oldu. 


Geçtiğimiz gün Haziran ayı Demirci Belediye meclis toplantısı sırasında meydana gelen olayda başkan Selçuk, Millet İttifakı'nın meclis üyeleri Ayasofya'daki hafızlık icazet töreninde “Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” sözleriyle tepki toplayan imam Mustafa Demirkan'ı kınayan nitelikteki ortak bildiriyi okutmak istedi.
Selçuk meclisin Dilek ve temenniler bölümünde okutulmak istenen bu bildirinin meclis tutanaklarına geçmemesi için "gündemi kapattım" dedi. Böylece mecliste bir memur tarafından okutulan bildiri meclis oturum tutanaklarına işlenemedi.
Bildiri okunmadan belediye meclis gündeminin kapatılmasına tepki gösteren CHP'li ve İYİ Partili meclis üyelerine açıklamada bulunan AKP'li Belediye Başkanı Selçuk, “Burası hizmet yeri, bunların yeri burası değil, Atatürk Anıtı'nın önünde çıkın basına bir açıklama yapın” şeklinde konuştu.
Demirci Belediyesi İYİ Partili Meclis üyesi Rıza Durul, mayıs ayındaki meclis toplantısında İsrail'in Filistin'e yaptığı zulüm ile ilgili okunan ortak bildirinin meclis tutanaklarına geçtiğini, ancak imam Mustafa Demirkan'a tepki amaçlı okunan ortak bildirinin tutanaklara geçirilmemesine bir anlam veremediklerini ifade etti.
İYİ Partili meclis üyesi Rıza Durul, AKP'li Belediye Başkanı Selçuk'u kınadıklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Böyle bir zihniyete anlam veremiyoruz. Atatürk'e hakaret eden bir imamı bile kınamamıza tahammülleri bile yok. Belediye Başkanı Selçuk böyle bir zihniyetle meclis yönetmeye çalışıyor”
İYİ Partili bir başka belediye meclis üyesi Gökhan Yıldızel ise tepkisini şu şekilde dile getirdi; “Eğer bir belediye meclis salonu çatısı altında toplanıyorsak ve Selami Selçuk Demirci belediye başkanı olarak görev yapıyorsa bu Ulu Önder Atatürk sayesindedir. Selami Selçuk'u bu davranışı sebebiyle kınıyoruz”

OLAYIN DUYULMASI VE ULUSAL MEDYAYA DÜŞMESİ SONRASI DEMİRCİLİLER DE TEPKİ GÖSTERİYOR

Başkan Selçuk'un meclisteki bu tavrı ve ortaya çıkan olayın ulusal medyada ve basında yer almasından sonra Demircili vatandaşlar da tepkilerini ortaya koydular. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e saygı ve minnet dolu olmalıyız. Başkan Selçuk, bu bildirinin meclis tutanaklarına girmesine mani olarak, o imama destek mi veriyor? diye de sordular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER