Vali Güvençer çocukların çığlığını duydu

Manisa ‘nın Demirci ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün aldığı kararlar eğitim camiasını şaşırtmaya devam ediyor.

 HABER VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TELEFONUNUZUN EKRAN ALTINDAKİ "MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM" TIKLAYINIZ.
Manisa ‘nın Demirci ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün aldığı kararlar eğitim camiasını şaşırtmaya devam ediyor.

2016/2017 eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala Demirci ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı işlemler yenilir yutulur şeyler değil.

Eğitim camiasındaki herkesin, öğrenci ve velilerin şikâyet ve feryatları susmak bilmezken, yapılan uygulamaların gayri yasal uygulamalar olduğuna dairde iddialar peş peşe sıralanıyor.

Edinilen bilgilere göre Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 15.07.2016 tarih ve 7603293 sayılı Valilik genelgesine rağmen İhtiyaç ve Norm fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinde de usulsüzlükler yapıyor.

İddialara göre Mazeret grubu öğretmenlerin genelge takvimi yürürlüğe girmeden sayısının 19 olduğu öğrenilen öğretmenler için Demirci ilçesine bağlı Kışlak İlkokulu gösterildi. Buradaki 1 kişilik öğretmen açığı için müracaatların yapılacağını belirleyen Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu yıl Merkez’de bulunan okullardan emekli olan öğretmenleri sisteme işlemeden iktidara yakınlığıyla bilinen öğretmenlere el altından dilekçe verdirerek bu müracaatları da Valilik oluruyla atayacağı iddia ediliyor. Mazeret gurubuyla bu haksız uygulamalar ve atamalar yüzünden, yıllardır aile hayatı sarsılmış öğretmenlerin bu feryadına kulak tıkayan Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aldığı siyasi ve sendikal üst akıl kararlarıyla, Valilik genelgesine uymayıp, yaptıkları uygulamalarla olura gönderdikleri atamalarla Valilik makamını da bu haksızlığa ortak ediyorlar.


 VALİ DEMİRCİ ZİYARETİNDE ALINAN BİR KARARI İPTAL ETTİ

Demirci İlçesine bağlı Ahatlar ve Demirciler Mahallelerinden taşımalı eğitim kapsamında Demirci 75. Yıl okuluna taşınmakta olan 19 öğrenciyi bu yıl Durhasan Mahallesindeki okula taşıma kararı alan Demirci İlçe Milli Eğitim öğrenci ve velilerin itirazlarını da görmezden gelmişti.

10 Ağustos 2016 günü Demirci İlçesini ziyaret eden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer İlçe Kaymakamlık binasında daire amirleri ile yaptığı toplantı sırasında binanın dışına kadar gelip seslerini duyurmak isteyen Ahatlar ve Demirciler Mahallesinden öğrenci ve ailelerinin bu feryadına duyarsız kalmadı. Daire amirleri toplantısının ardından aileleri ve öğrencileri toplantı salonuna alan Vali Güvençer kendisine Demirci İlçe Milli Eğitim tarafından verilen bilgiler ışığında öğrencilerle sohbet ederek tanıştı. Öğrencilere kuruyemiş ve soğuk içecek ikram eden Güvençer daha sonra çocukları salon dışına çıkarıp ailelerle görüştü. Kendisine verilen bilgiler ile ailelerden aldığı şikâyetleri karşılaştıran Güvençer “ böyle bir şey olamaz, bu kararı derhal düzeltin, 5-6-7-8 ‘inci sınıfları Demirci ‘de okumuş çocukları yıllar sonra tekrar köye gönderemezsiniz, bu çocukları kurban ediyorsunuz. Ben Vali olarak emir veriyorum bu yanlış kararı derhal düzeltin ve yaptığınız bu yanlış kararlarla dinlemediğiniz insanları da dinleyin” dedi.

Vali Güvençer’in Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu kararındaki haksızlığı görüp müdahale etmesinin ardından, özür grubu öğretmenler ve emekli olan öğretmenlerin yerine iktidara yakın sendika üyesi  öğretmenlerin Valilik oluruyla atama yapılma işlemine de dur demesi bekleniyor.


HABER-Mustafa Temiz-DEMİRCİ

 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER