Yazar Muazzez Akın gençlik haftasında gençleri kendine hayran bıraktı

Öteye Mektup kitabıyla dikkatleri üstüne çeken Muazzez Akın Demirci’de Demirci Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Yazar Muazzez Akın gençlik haftasında gençleri kendine hayran bıraktı

Bir dönemin canlı tanığı ve Demirci’nin yakın geçmişini yaşadıklarıyla anlatan ve büyük bir ilgiyle dinlenen Akın evinde öğrencileri konuk etti.

Atıf Akın Kütüphanesini de ziyaret eden Demirci MYO Bankacılık ve Sigortacılık programı öğrencileri Akın ile evinde de bir araya geldi. Akademisyen SüleymanTopuz ve öğrencileriyle Demirci’nin yaşayan tarihi olan Akın anılarını paylaşırken, gençlere de çok önemli nasihat ve tavsiyelerde de bulundu.

Sıcak bir atmosferin oluştuğu ziyaret sırasında milletvekili eşi merhum Atıf Akın ile birlikte yaşadığı o sıcak ihtilal günlerini “Öteye Mektup” kitabında gelecek kuşaklara belge olarak sunan Akın öğrencilere kitabını da imzaladı.

Öğrencilerin her türlü sorusuna ilerlemiş yaşına rağmen, gayet net cevaplar veren Akın, gençlere okumanın önemini anlatırken, insanların kendilerini okuyarak geliştirebileceğini ve okuma tutkusunun insanları başarıya mutlaka ulaştıracağını da dile getirdi.

Ziyaretten çok mutlu olan Topuz ve öğrencileri Akın’a çiçek takdim ettiler.

MUAZZEZ AKIN'IN YAŞAM HİKAYESİ 

Manisa Demirci'de 1926 yılında dünyaya gelen Muazzez Akın, 87 yıllık yaşamının acı ve tatlı anılarını "Öteye Mektup" adlı kitabında topladı. Eşi Adnan Menderes ile birlikte yargılanan Demokrat Partili bir milletvekili olan Akın, kitabında özel hayatından, memleket meselelerine kadar birçok konuyu işledi. 

Yaşamının 87. yılında yazdığı "Öteye Mektup" adlı kitabını 18. İzmir Kitap Fuarında etkinliği kapsamında okurlarına sunan Akın, kitabında yoğunluklu olarak memleket meseleleri konusunu işlediğini belirtti. 60 yaşında Kuran-ı Kerim okuyarak okuma ve yazmaya ilgisinin arttığını ifade eden Akın, kendisine hediye edilen Halide Nusret Zorlutuna'nın Kuran-ı Kerim'i ile öğrendiğini söyledi.  

Eşinin 31 yaşında Manisa hakimi iken Demokrat Parti'ye geçip milletvekili olduğunu belirten Akın, eşinin dönemin Başbakanı Adnan Menderesle birlikte yargılandığını ve 1,5 yılı Yassı Ada'da olmak üzere 2,5 yıllık bir mahkumiyet dönemi geçirdiğini söyledi. Akın o dönemi şöyle anlattı: "Eşim Manisa Sulh Hakimi iken memleketinden babanın başladığı hizmetleri sen devam ettireceksin diye aşırı bir teklif geldi ve Manisa Sulh Hakimliğinden ayrılarak 1957 yılındaki seçiminde 31 yaşında milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi ve iki buçuk yıl millet vekilliğinden sonra iki buçuk yıl  da tutuklu olarak bir dönem yaşadı. Bu mahkumiyetin bir buçuk yılı Yassı Ada'da bir yılı Kayseri cezaevinde. Yassı Ada'da kaldığı zaman görüşmek çok zordu. İlk görüşmemiz sekiz ay sonra oldu. Ancak bir saat bir masa başında herhangi bir eşya alışverişi olmadan bir subay nezaretinde görüşmemiz oldu." 

1960 İhtilalinin en sıcak günlerini yaşayan Akın yaşama dair güzel tespitleriyle de kendisiyle sohbet edenleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2019, 23:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER