Demirci'de adaylıklar için istifalar gelmeye başladı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde tüm partilerde olduğu gibi,  Demirci MHP’de de seçim sürecine yönelik gelişmelerin devam ettiği kulağıma geldi.

İddialar öyle ki ilçe Başkanı Yılmaz Ayhan ilçe başkanlığı görevinden seçim takvimi gereği Demirci Belediye Başkan adayı olmak için istifa etmiş. 

Başka istifalar da olduğu bilgisi bu bilginin akabinde hemen ulaştı. 
Bunlardan iki tanesi yönetim kurulu üyeleri Erkan Duman ile Yüksel Küçükkaraca.

Şu an da MHP Demirci ‘de tartışmalı kongre ile sandıktan çıkan listede yer alan yedeklerden 14 kişilik yönetim kurulu oluşturulup, kendi aralarında ilçe başkanı seçecekleri duyumları da var.
Yüksel Küçükkaraca’nın istifa gerekçesinin de belediye başkanlığı aday adaylığı için olma ihtimalinin yüksek olduğu MHP kulislerinde konuşuluyor.

Siyaset arenasında Manisa Büyükşehir olduktan sonra seçimlerde Manisa ve ilçeleri arasında da bir takım ruhu oluşturma çabaları tüm partilerde var. MHP’de de Cengiz Ergün’ün genel merkezin dün yaptığı resmi açıklama ile aday olduğu kesinleşince, bu söz ettiğim ilçeleri de içine alan takım ruhu oluşturma eylemleri için belli merkezlerden düğmeye basıldığını işittim.

Bugün bile telefon diplomasileri halen sürüyor. Tüm unsurların içinde anketler, araştırmalar ve belli merkezlerin kanaatleri ve bunu hayata geçirme taktikleri de elbette önümüzdeki bu seçim sürecinde her an ortaya konulabilir.

Beklemek gerekiyor, partiler de fokur fokur siyaset kazanları kaynarken, orda burada spekülasyon dedikodular da yine Dedikodu Üretim Merkezlerinden üretilerek salınacaktır.
Vıdı vıdılar sade vatandaşı ve kahvede oturan insanları meşgul edecektir, işi gören de arka tarafta görecektir.

Resmi açıklamalar yapılıp, ortalık afiş ve pankartlara boğulduğunda da adaylarla ilgili taşlar yerine oturacaktır.

BAŞARISIZ BİR BAŞKANIN ARDINDAN BU SEÇİMLER ÖNEMLİ HALE GELDİ
Manisa Büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir yatırımlarından yararlanamayan tek ilçe neredeyse Demirci oldu. Sebep uyumsuzluk ve ben Ak Partiliyim MHP’li başkana iş yaptırmam uyumsuzluğu ve anlayışı. Gazeteci olarak gündemin içinde olan, olanı biteni takip eden biri olarak şunu gönül rahatlılığıyla söylüyorum ki, bu uyumsuzluğun sebebi Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’tur.

Selçuk tüm zamanların en başarısız ve belediyeyi en kötü yöneten belediye başkanı ünvanını benim nazarımda almış bulunuyor. İleride bu dönem içinde yaptığım haberler, belgeler tarihe not düşülmüştür. Haklılığımı zaman gösterecek, kapalı kutular ve kapılar açıldığında hakikatler tüm çıplaklığıyla ortaya serilecektir. Bundan bir dakika bile şüphe duymadım duymayacağım. Benim Demirci sevdamın üstünde başka hiçbir sevgi yoktur. Bir Allah’tan, bir Devletten korkarım, gerisi tırı vırı mertçe dürüstçe ve belgeyle konuşurum. Benim Demirci’de tüm platformlarda bunu siyaseten söylemediğimi bilenler bilir, ben o kurumda 20 yılı aşkın süre görev yaptım. Her halde belediyeciliği ve bununla ilgili bir fikri en rahat açıklayacak insanlardan biri de benim.
 
Çevremizde Gördes Köprübaşı da Ak partili belediye idi ne oldu, adamlar Cengiz Ergün ve büyükşehir ile diyalog ve hizmet bazında uzlaşı sağlayıp trilyonluk yatırımları ilçelerine getirmeyi başardılar. Bizimki ne etti 4,5 yıl boyunca sadece dalaştı, ecik bücük, güdük siyaset anlayışıyla ve halkın doğruları öğrenmesine perde koyarak Demirci’yi büyükşehir nimetlerinden mahrum etti.
Demirci Belediyesinin mali tablosu içler acısı, yapılan hukuksuz ve adaletsiz işler yargı sürecinde halen.
İçişleri Bakanlığında Süleyman Soylu'nun önünde yargılanması için onay beklenen, Danıştay 1. Dairesinin kararıyla yargılanması için yargı süreci devam eden bir belediye başkanımız oldu son 4,5 yılda.
Bu dosyaların sayısı şu an en az 3 tane benim bildiğim başka dosyalar var mı yok mu bilmiyorum.
Demirci için değişim şart. Selami Selçuk ve onun belediyecilik anlayışıyla kayıp geçen bir 5 yılın ardından Demirci’nin bir 5 yılı daha beyhude yere harcama lüksü yok.

AKP Genel Merkezi de tüm bu gelişmeleri ve bilgileri elbette değerlendirmektedir.
Kanaat önderleri ve hatta yerel gazeteci olarak bana bile ulaşılıp bilgiler toplanmaya devam ediyor.

CHP, SP ve AKP ‘deki siyasi gelişmeleri de bir sonraki yazımda bulacaksınız.

15 Kasım 2018
Mustafa Temiz
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsimsiz
İsimsiz - 5 yıl Önce

Ben Demirci'de aday olarak sayın Şeref GÜNCAN'ı görmek isterdim inşallah da olur çünkü hem Demirci'yi iyi tanıması hem de analiz yeteginin gelişmiş olması sorunları doğru kavraması ve çözüm konusunda akıcı çözümler üretmesi kendisini bir adım ileriye tasiyor. Bence adaylar ince bir süzgeçten 1 değil 2 defa gecmelidir. Belediyecilik yapacak adam lazım Demirciyi keşkek yiyecek değil.