Diyette Karşılaşılan Zorluklar

Merhaba, 
Bu yazımda sizlere diyetin ne gibi durumlarda bozulabileceğini anlatmak istedim.
Diyetin tanımıyla başlayalım. Halk arasında aç kalmak olarak tanımlanan aslında günlük tüketilen tüm gıdaları kapsayan bir terimdir.
Diyete uymada yaşanan sorunlar arasında mutfakta zaman geçirmeye üşenmek, baş belası tatlı krizleri, yeteri kadar su içememek, öğün atlanmasına bağlı kan şekeri düşmesi sonucu gelen atıştırma isteği, zaman yetersizliği ya da yanında taşıma zorluğu bahanelerine sığınıp ara öğünleri yapmamak birkaç örnektir.
Hepsini ele alacak olursak öncelikle bir beslenme programına uymak sizin için zamanla sınırlı olmamalı. İşte şu kadar kilo veririm bırakırım derseniz o programa olan sadakatiniz yaralanır. Sağlıklı beslenmeyi öğreniyorum, tüm hayatıma yayacağım şeklinde düşünürseniz hem kilo vermeniz kolaylaşır hem de verilen kilolar kalıcı olur.
Su içme sorunu bu ülkenin en büyük sorunu. Biliyorsunuz ki su içerek metabolizmanızı hızlandırırsınız. Su içmek kilo vermeyi kolaylaştırır ve bazen atıştırma isteğinizin önüne geçer. Su hedeflerinizi günün belli dilimlerine bölüp hep gözünüzün önünde tutarak gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz sularınızı meyvelerle aromalandırabilirsiniz.
Kahvaltı beslenme programlarının vazgeçilmezidir. İyi bir kahvaltı yapılıp güne başladığınızda hem enerjiniz artacak hem de gün içinde atıştırma isteğiniz azalacak. 
Bazılarımız öğünlerini atlamakta veya geçiştirmektedir. Ana öğünlerin geçiştirilmesi diğer öğünlere saldırmanıza, daha fazla açlık hissetmenize sebep olmaktadır. Lütfen öğünlerinize dikkat edin.
Yanınızda mutlaka beslenme çantası taşımalısınız. Dışarıda yemek yerine evde hazırladığınız besinleri tüketmeniz hem sağlığınızı hem cebinizi olumlu etkileyecektir. 
Lütfen kendinizi önemseyin. Kaliteli yaşamak ve yaşlanmak için sağlığına önem verin. 
Daha fazla görüş, öneri için aşağıdaki adresi takip edebilirsiniz.
Sağlıkla kalın !
Hacer Çelik
08 Kasım 2018
   dyt.hacercelik 
     
YORUM EKLE