Görevini tamamladı! NASA’nın OSIRIS-REx Kapsülü Dünya’ya Dönüyor

OSIRIS-REx kapsülü, NASA'nın Origins, Spectral Interpretation, Resource Identification, Security, Regolith Explorer (Kökenler, Spektral Yorumlama, Kaynak Tanımlama, Güvenlik, Regolit Keşfetme) adlı uzay misyonu kapsamında kullanılan ve asteroid Bennu'dan toplanan örnekleri Dünya'ya getirmek için tasarlanmış bir kapsüldür.

Görevini tamamladı! NASA’nın OSIRIS-REx Kapsülü Dünya’ya Dönüyor


Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) yapılan açıklamada “NASA'nın ilk asteroit örneği teslimatı olan OSIRIS-REx ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarihine damgamızı vuruyoruz. İniş 24 Eylül Pazar gününe ayarlandı.” denildi.

NASA’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle: “NASA'nın ilk asteroit örneği teslimatı olan OSIRIS-REx ile ABD tarihine damgamızı vuruyoruz. İniş 24 Eylül Pazar gününe ayarlandı. ABD Posta İdaresi 4,5 milyar yıllık numunenin gelişini anan bir pul bastırdı.”

Bu kapsül, uzay aracının Bennu üzerinde yaptığı örnek toplama işleminin ardından bu örnekleri güvenli bir şekilde taşımak ve Dünya'ya geri getirmek amacıyla görev yapmıştır.

OSIRIS-REx kapsülü, 8 Eylül 2016'da fırlatılan OSIRIS-REx uzay aracı tarafından kullanılmıştır. Bu kapsül, Bennu üzerinde yüzey örnekleri toplamak için bir uzay aracı tarafından kullanılan bir cihazdır. 20 Ekim 2020'de Bennu'dan örnekler toplamış ve bu örnekleri içinde koruyucu bir kapsülde saklamıştır.

Kapsülün görevi tamamlandığında, Dünya'ya geri dönüş yaparak örneklerin bilim insanlarının incelemesi için kullanılmasını sağlamıştır. OSIRIS-REx kapsülünün Dünya'ya geri dönüşü 24 Eylül 2023 tarihinde planlanmıştır. Bu örnekler, asteroidler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Güneş Sistemi'nin evrimini anlamak için önemli bilimsel veriler sağlayacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER