Atama bekleyen 47 bin öğretmen adayı şokta !

Atanamayan öğretmenler için geçen her gün ve bilinmezlik ve bunun yanı sıra uygulamada ortaya çıkan çelişkiler insanları olumsuzluklara sürüklemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs ayında Kırıkkale'de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada "Milli Eğitim Bakanımızı aradım sordum 2015 için 47 bin kadro ayrıldı. Temmuz'un ilk haftasında yapılacak KPSS ile bu Ağustos ayında ihtiyaca göre 47 bin atama yapılacak. Bunu sizlere duyurmuş olayım. Ağustos'dan önce böyle bir atama yok" şeklinde müjdeyi vermişti.

Atama bekleyen 47 bin öğretmen adayı şokta !
Ancak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın "Ağustos ayında 37 bin atama yapılacak" açıklaması, 47 bin atama bekleyen öğretmen adaylarında soğuk duş etkisi yarattı. Sosyal medyada her gün tweet etkinlikleri düzenleyen gençler, seçimden önce verilen sözün yerine getirilmesi için sayın Erdoğan'a seslerini duyurmaya çalışıyor. Gençler, 47 bin atamaya, sınavsız atanacak dershane öğretmenlerinin dahil edilmesini de istemiyorlar. Ayrıca bilim ve teknolojide gelişmek isteyen ülkemiz için; Biyoloji, Kimya ve Fizik öğretmenliklerinin her birine en az 2 bin kadro verilmesini talep ediyorlar. Gözüme çarpan ve en anlamlı bulduğum tweet ise; "Ağustos'ta 37 bin atama yapılacak demek, Cumhurbaşkanımıza yapılmış bir hakarettir!" tweetiydi.

Bu konuda eğitim camiasından ve özellikle atanamayan öğretmen adaylarının genel düşünceleri ise şöyle..

Son verilere göre, sınava 419 bin öğretmen adayı girmiş bulunmakta ve buna formasyon hakkı verilmiş, eğitim fakülteli olmayan 150 bin üniversite mezunu da dahil. Eğitim Fakülteleri varken 150 bin formasyon verilmesi, 'ülkemizde acaba öğretmen kıtlığı mı var?' düşüncesini getirebilir akla, ancak atama sayısına bakacak olursak durumlar içler acısı. Yazık ediyoruz gençlerimize. Bu gidişle bütün üniversite mezunları birer öğretmen adayı yapılacak. Atama bekleyen öğretmen sayısı önümüzdeki yıl 1 milyonu bulmaz temennisinde bulunuyoruz.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER