Demirci İlçe Milli Eğitim 'de 1 müdür 2 şube müdürü ve 1 memur hakkında soruşturma izni verildi

Manisa ‘nın Demirci ilçesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde sürdürülen soruşturma süreci ilçe Kaymakamının 1 müdür ve 3 personel hakkında soruşturma izni vermesiyle başka bir döneme giriyor.

Demirci İlçe Milli Eğitim 'de 1 müdür 2 şube müdürü ve 1 memur hakkında soruşturma izni verildi
 Manisa ‘nın Demirci ilçesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde sürdürülen soruşturma süreci ilçe Kaymakamının 1 müdür ve 3 personel hakkında soruşturma izni vermesiyle başka bir döneme giriyor.

Edinilen bilgilere göre Fettullahçı Terör Örgütüne yakınlığıyla bilinen Körfez Dersanesinin 17/25 Aralık sürecinden sonra çalışmasına göz yumulduğu ortaya çıkarıldı.

15 Temmuz darbe kalkışmasından yaklaşık 2 ay kadar önce Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Kaymakamlık makamınca emir yazıyla sorulan kurumlarla ilgili bilgilerle müdürlükçe verilen bilgiler arasında adı geçen dersanenin olmadığı ve bilgilerde eksiklik olduğu, dersane ve öğrenci yurtlarını denetlemeye muktedir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün cevaben yazdığı resmi yazıda süreç içinde kapatılan yurtlar ve devlet tarafından el konulan taşınmaz ve eşyalarda Körfez Dersanesinin isminin belirtilmediği anlaşıldı.

 

GERÇEK EMNİYETİN YAPTIĞI SORGULAMADA ANLAŞILDI

Demirci ilçesinde 17/25 Aralık’tan sonra ilçenin Mehmet Akif Meydanı üzerindeki binada faaliyetine başlayan Körfez Dersanesinin Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş döneminde kaçak çalışmaya başladığı tüm bu bilgiler ışığında da ortaya çıktı.

15 Temmuz sürecinin hemen ardından bina sahibinin sorgulaması sırasında ve binada Demirci Emniyet Müdürlüğünce yapılan aramalar sırasında binanın içinde dershaneye ait mefruşat ve eşyaların yerinde durduğu tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğü bu durumu belirtir evrak düzenledi.

OHAL kapsamında işlem yapılan kurumlarla ilgili listede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Körfez Dershanesi ile ilgili bilgiyi vermediği, evrak üzerinde dersanenin kapalı gösterildiği ancak dersanenin üniversite sınavlarına kadar faaliyetlerini sürdürdüğü de anlaşıldı.

 

DÖNEMİN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FETÖ ‘DEN GÖZALTINA ALINDI

15 Temmuz sürecinin hemen ardından Demirci ilçesinde meydanlarda yapılan demokrasi nöbetlerinde ön sıralarda yürüdüğü dönemin yapılan haber görüntülerine de yansıyan ve yapılan organizasyonlarda meydanlarda halka da hitap eden, Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yangın, 5 Ağustos 2016 günü FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararıyla,  Demirci ‘de İlçe Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınarak, sorgulamanın ardından Afyon Terörle Mücadele Müdürlüğüne sevk edilmişti.

OHAL KAPSAMINDA RESMİ EMİR YAZIYLA İSTENEN DOĞRU BİLGİ CEVABİ YAZIDA VERİLMEMİŞ

OHAL kapsamında Fetö örgütüne yakınlığıyla bilinen Demirci ilçesindeki tüm öğrenci yurtları ve pansiyonlarda aramalar yapılarak mühürlenmişti.

Demirci İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne OHAL kapsamında mühürlenen yerlerle ilgili resmi yazıyla sorulan kurumlar hakkındaki talimat yazıya gönderilen resmi yazıya cevaben yazdığı resmi yazıda FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen Körfez Dersanesi belirtilmedi.

DEMİRCİ KAYMAKAMI KANTAY MÜFETTİŞ İSTEDİ

İlçe Emniyet Müdürlüğünün yaptığı sorgulama ve düzenlenen tutanak ve evraklarla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce tanzim edilen evrak arasındaki çelişkinin anlaşılmasının ardından soruşturma başlatan Demirci Kaymakamlığı konunun incelenmesi için müfettiş talebinde bulundu.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen 2 maarif müfettişi inceleme ve sorgulamanın ardından dönemin Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürü ve FETÖ/PDY’den halen sorgulaması süren Ramazan Yangın, dönemin şube müdürleri Yüksel Kocabaş ve Ünal Özcan ile milli eğitim personeli Yonis Aktaş hakkında soruşturma izni verilmesini talep etti.

Demirci ilçe Kaymakamı Atila Kantay soruşturmayı sürdüren 2 Maarif müfettişinin bu talebini değerlendirdikten sonra soruşturma iznini verdi.

Bundan sonraki süreçte soruşturma izninin verildiği tarihten itibaren İzmir Bölge İdare Mahkemesine 10 gün içinde itiraz hakkı var.
HABER-Mustafa Temiz-DEMİRCİ

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER