Demirci İlçe Milli Eğitim Manşetlerden inmiyor

Okulların açılmasına çok kısa bir sürenin kaldığı bu dönemde de Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında iddialar ayyuka çıkmış durumda. İddialara göre yapılan uygulamalar gayri hukuki ve yandaş sendika üyelerini kayırıcı. Geçtiğimiz günlerde Demirci ilçesini ziyaret eden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'de öğrenci ve velileri yapılan yanlış bir uygulama için dinlemiş ve Demirci İlçe Milli Eğitim Müdür vekili ve Kaymakam Kantay 'a " Böyle maskaralık olmaz " çıkışı yaparak bu yanlış uygulamalara "dur" demişti.

 Okulların açılmasına çok kısa bir sürenin kaldığı bu dönemde de Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında iddialar ayyuka çıkmış durumda. İddialara göre  yapılan uygulamalar gayri hukuki ve yandaş sendika üyelerini kayırıcı. Geçtiğimiz günlerde Demirci ilçesini ziyaret eden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'de öğrenci ve velileri yapılan yanlış bir uygulama için dinlemiş ve Demirci İlçe Milli Eğitim Müdür vekili ve Kaymakam Kantay 'a " Böyle maskaralık olmaz " çıkışı yaparak bu yanlış uygulamalara "dur" demişti.
Vali beyin talimatının hemen sonrasında aksine  yapılan taşıma ihale planında da yine bildiğini okuyan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ahatlar Mahallesinde eğitim gören öğrencilerden 1-2-3-4-5. sınıf öğrencilerini Vali beyin isteği dışında Durhasan Mahallesindeki okula taşımak istemiş, İlçe Kaymakamına iletilen bu durum Kaymakam Kantay tarafından ele alınarak 1-2-3-4 .sınıflar Durhasan'a 5-6-7-8.sınıflar ise Demirci 75. Yıl Ortaokuluna taşınması talimatı verilmişti.


DEMİRCİ MİLLİ EĞİTİM MANŞETLERDEN İNMİYOR
Demirci ilçesindeki eğitim camiasında ise yapılan uygulamalarla ilgili şikayetler ise hiç bitmiyor. Geçtiğimiz günlerde bazı öğretmen ve vatandaşların İlçe milli eğitim müdürlüğünün bu uygulamalarını Kaymakamlık Makamına verdikleri dilekçelerle şikayet ettikleri öğrenilmişti.
Demirci İlçe Milli Eğitim 'in yaptığı kendi başına buyruk uygulamaları eleştiren haberler bitip tükenmez iken Manisa 'da yayın yapan günlük Manisa'da Denge Gazetesi'de öğretmen camiasını yakından ilgilendiren bu haksız,adaletsiz ve gayri yasal uygulamaları manşetten okuyucularına taşıdı.

“DEMİRCİ MİLLİ EĞİTİM PATRON GİBİ ÇALIŞIYOR”
Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında gündem yaratan iddiaların ardı arkası  kesilmiyor. Eğitim Sen  Manisa Şube Başkanı Metin Demirel’in yeni iddialarına göre: Demirci Milli Eğitim Müdürlüğü ilçede görev yapan öğretmenlere; hakaret ediyor, ‘patron’ tavrı ile yaklaşıyor,  azarlıyor, küçük düşürüyor ve psikolojik baskı uyguluyor.

 

DEMİREL: MÜDÜRLÜK EĞİTİM BİR SEN BÜROSU GİBİ ÇALIŞIYOR
İddiaların asıl vahim yönü ise; Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri  destekledikleri sendika olan Eğitim Bir Sen’e üye yapılması ve üye yönlendirilmesinde rol oynuyor. İddialara göre; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yıllardır Eğitim Bir Sen’in Demirci bürosu gibi faaliyet gösteriyor.  Yine başka bir iddiaya göre İlçe Müdürlüğü;  yeni atanan öğretmenlere başka bir sendikaya üye olmasını engelliyor, Eğitim bir Sen’e üye olmama  hakkı da verilmiyor.

Geçtiğimiz günlerde, Manisa Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aldığı kararlara yönelik uygulamaların gayri yasal uygulamalar olduğuna dair iddialar, peş peşe sıralanmıştı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’de Demirci’ye yaptığı ziyarette yanlış uygulamalara ‘dur’ demiş ve bazı kararları iptal etmişti. Ancak Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili şok iddialar gündeme düşmeye devam ediyor.

KEYFİ UYGULAMALAR

Demirci Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili son günlerde basına yansıyan haberlerin yıllardır Demirci’de süregelen keyfi uygulamaların son noktası olduğu iddia ediliyor. Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel’in iddiasına göre; Demirci’nin il merkezine olan uzaklığından dolayı sürekli göz ardı  ediliyor ve  İlçede çalışan öğretmenler uğradıkları haksızlıkları baskılardan dolayı dile getiremiyor.

 

AZARLAMA, HAKARET, KÜÇÜK DÜŞÜRME

Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili bu kez de Eğitim Sen şok iddialarda bulundu. Geçtiğimiz gün gazetemiz de yer alan haberden sonra, devam eden O iddiaları Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel anlattı.  Demirel; “Sürekli olarak eğitime verdiği önem ve öğrencilerin başarılarıyla gündeme getirilen Demirci’de öğretmenler üzerinde müthiş bir baskı hakim. Bu baskı, yapılan toplantılarda azarlama, hakaret etme, küçük düşürme boyutuna kadar varmaktadır. Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yıllardır Eğitim bir Sen Sendikasının  bürosu gibi faaliyet göstermektedir. Tüm uygulamalarında tek bir sendikanın üyelerinin çıkarlarını ve önceliğini gözetmektedir. Tüm sendikalara eşit uzaklıkta durması gereken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yapılan işi gözetmeksizin hiçbir duyuru yapmadan yandaş sendika olan Eğitim Bir Sen  üyelerini ödüllendirmektedir. Bu durum öğretmenlerin severek iş yapma isteğini yok etmekte kişiler arası nefrete yol açmaktadır. Her yıl ödül alacak öğretmenler önceden bellidir ve sendikal bir bağlantıya kilitlidir.”

 

EĞİTİM BİR SEN’E ÜYE YAPILIYOR İDDİASI
Metin Demirel; “İlçeye yeni atanan öğretmenlere başka bir sendikaya üye olma veya yandaş sendika Eğitim Bir Sen’e  üye olmama gibi bir hak tanınmamaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde rahatlıkla faaliyet gösteren yandaş sendika temsilcileri yeni başlayan herkesi işe başlama işlemleriyle birlikte yandaş sendikaya üye yapmaktadır. Bununla sınırlı kalmayıp tek bir sendikanın tüm sendikal faaliyetleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir” iddiasında bulundu.

 

NORM KADROLARA ÖĞRENCİLERİ ALET EDİYORLAR İDDİASI
Demirel başka bir iddiayı da ortaya atarak;  “Yıllardır yapılan tüm görevlendirmeler usulsüz ve taraflıdır. Müdürlük, istediği kadroyu, istediği zaman, istediği kişiler için saklayabilmektedir. Okul müdürlüğü Milli Eğitim Müdürlüğü talimatıyla norm fazlası bir öğretmene norm açabilirken başka bir öğretmene aynı uygulamayı yapmamaktadır. Sene başında başka okullardan öğrencilerin ve velilerin haberi, izni olmadan nakil alınarak bazı kişilerin sınıfının normu açık tutulmakta norm güncellemelerinden sonra çocuklar yine eski okullarına nakil edilmektedir. Kimin ne zaman norm fazlası olacağı açılacak kadroya göre planlanmaktadır “dedi.

 

KORKU İMPARATORLUĞU!
Demirel bir korku İmparatorluğu yaratıldığına vurgu yaparak; “Geçici görevlendirmelerde öncelik sırası ve donanım değil kişilerle kurulan gönül ilişkileri ve sendika bağı gözetilmektedir. Kadrolarının bulunduğu okulları beğenmeyip bir kılıfına uydurularak sürekli başka okullara görevlendirilen öğretmenler hep olmuştur. Geriye dönük inceleme yapıldığında yapılan yanlışlar ortaya çıkacaktır. Uygun sendikalı öğretmen bulunamadığı için boş bekletilen müdür yardımcılığı kadroları vardır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde kadro pazarlıkları yapılmaktadır.  Bunun dışında herkes olayın mağdurudur. Kurulan korku imparatorluğundan dolayı kimse uğradığı haksızlığı dile getirememektedir” diye konuştu.

 

DANIŞMAN ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI DUYURULMUYOR
Demirel danışman öğretmenlik kadrolarının duyurulmadığını iddia ederek; “Danışman öğretmenlik başvuruları ilçede hiç duyurulmadan neye dayandığı belli olmayan danışman öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır. Bu duyuruyu yapamayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim Bir Sen’e ait bir eylem çağrısını müdürlük haber ağı üzerinden çok rahat yapabilmektedir. Merkezi sisteme geçilmeden önce sınav gözetmenlik görevleri bile sadece bir kesime verilmiştir. Halen ilçede yapılan sınavlarda aynı yüzler bir şekilde, her sınavda görevlendirilmektedir” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN TERCİH YAPMA HAKLARINI ELİNDEN ALMAK

Demirel başkan bir iddiasında; “Sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan lise tanıtma çalışmalarında tüm liselerin ekipleri okulları dolaşırken İmam Hatip Lisesi ekibine ilçe şube müdürü de dahil olmaktadır. Öğrencileri ve velileri ikna çalışmaları bir şube müdürü eşliğinde yürütülmektedir. Bu durum öğrencilerin tercih yapma hakkını elinden almaktadır.  Birleştirilmiş sınıf öğretmenleri okullarının sorunlarını çözmeye çalışırken müdürlük memurlarıyla muhatap edilmekte, bu aşama da bile memurlar tarafından azarlanmalara maruz kalmaktadır” duyumlarına yer verdi.

 

ÖĞRETMENLERE HAKARET İDDİASI
Metin Demirel Öğretmenlere hakaret edildiğini de iddia ederek; “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve sene başı seminerlerinde tüm öğretmenlerin katılımı zorunlu tutulan bir seminerde seminerci tarafından öğretmenlere hakaret edilmiş, bu hakaretler “Bayanlar buraya kendilerini göstermeye gelmişler” şeklinde olmasına rağmen hiçbir açıklama yapmayan müdürlük salonu terk eden öğretmenleri çağırarak gözdağı vermiştir. Bu başlı başına öğretmenlerin uğradığı baskıların ve insana yakışmaz muamelenin göstergesidir” dedi.

PATRON TAVIR YIKILMALI!
İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nde patron tavırları ile hareket edildiğini de iddia eden Metin Demirel; “Son günlerde basına yansıyan uygulamalarla da tüm öğretmenler müdürlüğe olan güvenini tamamen kaybetmiştir. Yeni okul dönemine sağlıklı bir başlangıç yapılabilmesi için bu güvensizliğin giderilmesi şarttır. Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm uygulamaları şaibe altındadır. Acilen bu uygulamaların incelenmesi, dost, akraba, sendika ilişkilerinden kurtarılarak herkese eşit mesafede duran devletin bir kurumu haline getirilmesi gerekir. Yıllardır sürdürülen patron tavrı yıkılmalı öğretmenler değer bulan çalışanlar haline getirilip, yasal haklarını kullanmalarının önündeki engeller kaldırılmalıdır” görüşlerini savundu.

VALİ GÜVENÇER ‘DUR’ DEMİŞTİ
Geçtiğimiz haftalarda Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Demirci’ye yaptığı ziyarette yanlış uygulamalara ‘dur’ dediği ve bazı kararları iptal ettiği öğrenilmişti. Sabah erken saatlerde Demirci’ye giden Manisa Valisi Güvençer geç saatlere kadar ilçenin sorunları ile ilgilenmişti.  Öğrenci velileriyle birebir konuşan Güvençer’in bu tutumu Demircilileri hayran bırakmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 05:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER