Demirci'de öğrenci servisi şoförleri ihaleyi protesto etti

2016/2017 Eğitim öğretim yılında taşımalı eğitim kapsamında hizmet verecek öğrenci servisleri için Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan ihale servis çeken esnaflarca protesto edildi.

 VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TELEFONUNUZUN EKRAN ALTINDAKİ MASA ÜSTÜ GÖRÜNÜMÜNÜ TIKLAYINIZ..

2016/2017 Eğitim öğretim yılında taşımalı eğitim kapsamında hizmet verecek öğrenci servisleri için Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan ihale servis çeken esnaflarca protesto edildi.

Günün erken saatlerinde Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önünde toplanan taşıma işi yapan esnaflar belirlenen saatte başlayan ihalelere katılmayarak sessiz protestolarını sürdürüp ihalenin iptali için dilekçe de verdiler.

İhalede gözlemci olarak bulunan Demirci Şoförler Odası Başkanı İrfan Aksu ‘da kısa sürede tamamlanan ihalenin ardından esnaflarla bir araya gelerek onlara destek verdi.

 

BİZ J PLAKALARI ONCA MASRAF YAPARAK NİYE ALDIK?

Manisa ‘nın Büyükşehir olmasının ardından yapılan resmi tebligatla Şoförler odasına yazılan yazıyla toplu taşıma işi yapan araçların J plaka alması zorunluluğu getirildiğini belirten esnaflar, Büyükşehirin kontrolünde olan bu uygulamaya uyduklarını araçlarına J plaka aldıklarını, döneminde bu plakaları almak için 3.000 TL ile 9000 TL arasında masraf ettiklerini belirterek, bu plakaların İlçe Milli eğitim Müdürlüğünün öğrenci taşıma ihalesinde bir hükmünün olmadığını iddia ettiler.


 

BAŞKAN AKSU DERTLİ ESNAFA DESTEK VERİP ONLARI DİNLEDİ

Kısa sürede tamamlanan ihalede gözlemci olarak bulunan Demirci Şoförler Odası Başkanı Aksu “ böyle bir tepki koymak hakkınız, ihaleye sizin bu tepkinizden dolayı itibarda olmadı. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz, umarım bu sorunlar yetkililerce bir an önce çözülür, taşımalı eğitimde yıllardır sizlerin devleti desteklediğinizi, ucu ucuna maliyetlerle bu işi yaptığınızı herkes biliyor” dedi.

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİMİN İHALE ŞARTNAMESİNDE J PLAKA ZORUNLULUĞU NİYE YOK?

Başkan Aksu ‘nun etrafında toplanan taşıma esnafları şikâyetlerini bir bir sıraladılar. Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öğrenci taşıma ihalesi şartnamesinde J plaka zorunluluğu koymadığı, J plakayı yürürlükteki yasalar gereği alan ve masraf eden esnafın burada mağdur olduğunu, ihaleye J plaka olmayan araçlarında girebildiğini ve hatta ihalelerin onlarda kaldığını iddia eden esnaflar, günlerdir gerekli kurumlara bu durumu dilekçe ile arz ettiklerini ve bu taleplerine hiçbir kurumun cevap vermediğini belirttiler.

 

BU İHALENİN ŞARTNAMESİNDE YAZILI HÜKÜMLERE UYULMUYOR İDDİASI

 

İhale şartnamesinde bulunan güzergâh belgesinin sadece J plakalı araçlara verilebildiğini belirten esnaflar,  Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ihale komisyonunun bu konuyu atladığını, J plaka olmayan araçlara ihale verdiğini, bu araçların yürürlükteki yasalar gereği J plaka olmadığı için güzergâh belgesini beyan edemeyeceğini ve bunun da ihalenin iptali için en önemli unsur olduğunu iddia ediyorlar.

 

GÜNÜN ŞARTLARI GÖZÖNÜNDE TUTULMAMIŞ

İhale şartnamesindeki hatlarda belirlenen fiyatların geçtiğimiz yılın fiyatları ve hatta daha altında fiyatlar olduğunu iddia eden esnaflar, yılbaşından bu yana akaryakıta yapılan zamlar, asgari ücretteki artışlar, araç sigortalarının zam görmesi, Bağ-Kur primlerinin astronomik artışı şartname ve hat fiyatları belirlenirken göz önünde tutulmamış diyerek şikâyetlerini sürdürüyorlar. Araçlara bu yıl şartname gereği takılması gereken iç ve dış kameranın da kendilerine yaklaşık 2000 ila 4000 TL maddiyat getirdiğini, hat fiyatları belirlenirken bu maliyetinde düşünülmediğini söyleyen şoför esnafı özellikle bu yıl şartnameye konulan belli dönemlerde akşamları da öğrenci velilerinin ücretsiz ilçe merkezine getirilip götürülmesine anlam veremediklerini de beyan ediyorlar.

 

BAŞKAN CENGİZ ERGÜN DEMİRCİ’YE GELDİĞİNDE J PLAKALARI ÇIKARIP KENDİSİNE VERECEĞİZ

 

Manisa ‘nın Büyükşehir olmasının ardından taşıma işi yapan esnaflar yasa gereği kendi odalarına da gelen resmi yazı gereği yasaya uyduklarını ve masraf ederek araçlarına J plaka aldıklarını söyleyerek, Demirci ilçesinde başka sektör yok,  J plaka başka taşıma işlerinde aranan tek unsur,  ancak bizim ilçemizde sadece öğrenci taşıma işi olduğu için böyle bir mağduriyet yaşadıklarını belirtip, İlçe Milli Eğitim ise bu J plaka yasasını görmezden gelerek bu hükmü şartnameye koymayıp, sorumluluğu yükleniciye bırakarak kaçamak bir kelime oyunu yapıyor diyorlar.

Eğitim konusu hassas bir konu olduğu için bu araçlara gerekli kontrollerin yapılmasının da resmiyeten mümkün ama duygusallık yönünden mümkün olamayacağını iddia eden şoför esnafları,  Jandarma Trafik ve Büyükşehir Belediyesinin ekipleri J plakası olmayan ve Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de ihale verip,  öğrenci taşıttığı araçları trafikten men edemeyeceğini,  çünkü konu çocuklar ve eğitim diyerek bu konuda ki endişelerini de dillendiriyorlar.

Başkan Cengiz Ergün’ün Demirci ilçesi ziyaretinde J plakaları çıkararak kendisine vereceklerini ve belki bu şekilde seslerini ilgililere duyurabileceklerini söyleyen taşımalı eğitimin öğrenci servis sahipleri,  Başkan Ergün ‘ün diğer kurumlarla bir arada bu işi çözmesi gerekiyor diye sözlerine de ekliyorlar.

 

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA GÜNLERCE SÜREN İHALE BU DEFA 1 SAATTE BİTTİ

 

2016/2017 Eğitim Öğretim yılı taşıma işindeki 72 hat için açılan ihale geçtiğimiz yıllarda günlerce sürmesine rağmen bu defa 1 saatte bitti.

Yaklaşık 150 aracın şoförleri ve sahipleri ihalenin yapıldığı bina önünde toplandı. İhale başladı ve hatlara göre numaralar anons edilmesine rağmen kimse ihaleye girmedi.

Belli hatlarda dosyaların ihale komisyonuna teslim edildiği de yine esnafların orada yaptıkları tespitlerle ortaya çıkarıldı. J plaka sahibi olmayan araçların çoğunlukta olduğu 10 araç sahibi ise ihaleye katılarak dosya teslim etti. İhale sonunda yetkili dışarıda bulunan esnaf ve basın mensuplarına 72 hat için açılan ihaleye sadece 10 yüklenicinin dosya teslim ettiğini, kendilerine ulaşan ihale iptali talepli dilekçelere de en yakın süre içinde yazılı yanıt verileceğini belirtti.

 

HABER-Mustafa TEMİZ-DEMİRCİ

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 21:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muzaffer Karabacak
Muzaffer Karabacak - 8 yıl Önce

J plakası olmasa ne olurdu acaba.?zaten hepsi j plakası olsa ihalenin ne maksadı kaldı.

SIRADAKİ HABER