Eğitim Fakültesi mezunları atamalarda mağdur ediliyor

Biyoloji Öğretmeni Mazhar Yılmaz'ın sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya çığ gibi büyüyor. Change.org'da öğretmen atamalarında, Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunu olan formasyonlulara %5 kota konması talebiyle başlatılan imza kampanyası büyük ilgi görmüşe benziyor.

  Eğitim Fakültesi mezunları atamalarda  mağdur ediliyor
Eğitim Fakültesi mezunları, zaten ataması yapılmayan 250 bin öğretmen varken formasyon verilmesinden yakınıyor. Şu an toplam 150 bin formasyonlu mevcut. Formasyon verilmesi kararını alabilen tek kurum ise Yüksek Öğretim Kurulu olduğu için, Eğitim Fakülteliler buna müdahale edemeyen MEB'den ise yapabileceği iki seçenekten birini talep ediyor; birincisi atamalarda formasyonlulara %5 kota konulması ya da diğer bir seçenek olan 1.öncelikli atanma talebi.



Yılmaz, kendi branşını örnek göstererek "Ben eski adıyla ÖSS'de en az mezun veren Biyoloji Öğretmenliği'ni, Fen ve Edebiyat Biyoloji Bölümü'nden 30 puan daha fazla alarak tercih ettim. Türkiye genelinde yılda 360 mezun veren bu bölümün toplam mezun sayısı 3 bindi. Mezun olmaya yakın zamanda formasyon verildikçe verildi ve okulumdan mezun olduktan sonra, 2 bin biyoloji öğretmeni ve 8 bin formasyonlu biyologla KPSS'de yarışmak zorunda kaldım. Bu durum bütün branşlar da böyle. Bizler 2 bin liraya doktorluk sertifikası almış olsak, hangi insan muayene olmaya gelirki; bu yüzden her fakülte kendi asli görevini yapmalı. Öğretmenlik 2 bin liraya manavlarda satılır hale gelmiş ve itibarsızlaştırılmıştır." diyerek eğitim sisteminin işleyişindeki hatalara sitemde bulundu.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BU SESE KULAK VERMELİ

Milli Eğitim Bakanlığı bu soruna el atmazsa; Eğitim Fakültesi öğretmen yetiştirmekten çok işsiz üniversiteli yetiştirmeye devam edecek. Umuyoruz ki kutsal saydığımız bu meslek hak ettiği kıymeti tekrar bulur. Umuyoruz ki Yılmaz'ın talepleri gerçekleşir ve gerçek öğretmenler bu görevi yapmaya devam eder.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 14:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet
mehmet - 9 yıl Önce

2001 yılında FEF kimya bölümünü kazandım.
Bu bölümü tercih ettiğimde formasyon la öğretmen olabilirsin dendi.
Bende tercih ettim.
Mezun oldum.
Tercih döneminde bana verilen hakkı almak sizin hakkınızda haddinden değil.
Büyük bir terbiyesizlik.
Çalışın liyakat varsa hakkınızla kazanırsınız.

ali
ali - 9 yıl Önce

böyle saçma bir şey varmı hangisi başarılı ise o atanır

ser
ser - 9 yıl Önce

başarılıysan öğretmenlik oku o zaman. eğitim fakultesinden mezunların hakkını yiyorsunuz bu sistemde.

ser
ser - 9 yıl Önce

mazhar bey çok doğru söylemiş. eğitim fakülteleri niye var yahu öğretmen yetiştirmek için diyorsunuz. madem diğerleri de öğretmen olacak eğitim fakültelerini kaldırın da bitsin bu tartışma. binlerce eğitim fakülteli öğretmenlik ataması için kendi içlerinde yarışabilir zaten fazla mezun var. öğrenci 4-5 sene okuyor birsürü sınava giriyor ama yetmiyor birde kpss ye giriyor. saçmalıklar ülkesi işte.

Seher
Seher - 9 yıl Önce

Biz eğitim fakültesini kazanarak başarımizi zaten ortaya koyuyoruz sen ne basarisindan bahsediyorsun ali.bi sene çok çalıştı kazansin öyle bi mantık varmi

Mert oğuztarhan
Mert oğuztarhan - 9 yıl Önce

Mazhar bey doğru söylememiş sapına kadar dibine kadar doğru söylemiş bir kelimesine bile katılmamak elde değil okadar büyük bi haksızlık ki üniversite sınavında dönemin puanları uçurum olan bölümlerden mezun olanlar öğretmen olucak ne yazıkki onuda geçtim geçen yıl 67 ile kapatan Beden eğitimi ve spor öğretmenliği şuan 70 çıkarsan dahi atanma şansın yok.gerçekten bu kul hakkıdır bu vicdan hakkıdır.aldıkları para helalmidir? Tabikide hayır umarım düzelir bu vahşet.

Fefli
Fefli - 9 yıl Önce

Kpss bir sıralama sınavıdır. Hepimiz aynı sınavlara giriyoruz. Aynı kitaplara çalışıp da giriyoruz. Ben yüksek aldım öne geçtim ama fefliyim diye sen benim önüme geçerken bende sana hakkımı helal etmem. Birazdaha çalışıp beni sıralamada gecseydin

ser
ser - 9 yıl Önce

fef ve eğitim fakültesini aynı kefeye koyup haktan bahsediyorsun ayıp ya. o zaman tüm mühendislik, tıp vs hereks öğretmen olsun mantığa bak ya.

SIRADAKİ HABER