Muhtar Öğretmenler!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, mülkü amirlerin öğretmenleri görev alanı dışında görevler verdiklerini öne sürdü.

Muhtar Öğretmenler!
Muhtar Öğretmenler!

Geylan, “Öyle bir noktaya geldik ki, muhtarların ya da belediyelerin yapacağı bir takım faaliyetleri dahi öğretmenlerimize yüklüyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Mülkü amirlerin öğretmenlere yüklediği angarya görevlere tepki gösteren Geylan, öğretmenlerin bir takım kamu yöneticilerinin yönetme arzusunu tatmin edeceği hazır kıtalar ya da her türlü angarya işleri yükleyebilecekleri joker kamu çalışanı olmadığını söyledi.

Geylan şöyle konuştu: “Bilindiği gibi ilk vakanın ortaya çıkmasının ardından 20 Mart’ta okullara zorunlu ara verildi ve MEB uzaktan eğitimi hayata geçirdi. Öğretmenlerimiz şu anda öğrencilerimizin öğrenme motivasyonunu korumak ve devam ettirmek anlamında gerçekten yoğun bir gayret gösteriyor. Şu anda her bir öğretmenimiz, yüz yüze eğitim sürecinden çok daha fazla mesai harcıyor. Bu süreç devam ederken, öğretmenlerimiz aynı zamanda kaymakamlıklarımızın oluşturduğu Vefa destek gruplarında da gönüllü olarak kendi sağlıklarını da riske ederek görev alıyorlar ve devletimizin şefkat elinin vatandaşımıza dokunmasını sağlıyorlar. Ama buna rağmen bazı mülki amirler ve kamu yöneticileri, yıllardır şahit olduğumuz garip davranışları sergilemeye devam ediyorlar. ‘Okullar tatil edildi, öğretmenler evlerinde yan gelip yatıyor, hiçbir iş yapmıyor’ gibi bir algıya kapıldılar ve adeta ne kadar angarya iş varsa öğretmenlere yüklüyorlar. Öyle bir noktaya geldik ki, muhtarların ya da belediyelerin yapacağı bir takım faaliyetleri dahi öğretmenlerimize yüklüyorlar. Öğretmenler bir takım kamu yöneticilerinin yönetme arzusunu tatmin edeceği hazır kıtalar değildir ya da bir takım angarya işleri yükleyebilecekleri joker kamu çalışanı değildir. Yıllardır şahit olduğumuz bu arazlı anlayıştan bıktık artık.”

ÖĞRETMENİ POLİS OLDUĞUNU İDDİA EDEN BİRİSİ ARAYIP GÖREV VERİYOR

Rize Ardeşen’de yaşanan olayı hatırlatan Geylan, “Rize’nin Ardeşen ilçesinde polis memuru olduğunu iddia eden birisi öğretmeni telefonla arayarak, kendisine otogarda nöbet görevi verildiğini söylüyor. Arayan kişinin polis memuru olduğunu nereden bileceksiniz. Ayrıca kamu çalışanlarına resmi bir görevin nasıl tebliğ edileceğinin usulü vardır. Dolaysıyla öğretmenimiz tedirgin oluyor ve şube başkanını arayarak yaşananları aktarıyor. Şube başkanı da ilçe milli eğitim müdürünü arıyor. İlçe milli eğitim müdürü böyle bir görevden haberi olmadığını ifade ediyor. Tabi bu olayın üzerine öğretmenimiz o göreve gitmiyor. Ardından da Kaymakamlık tarafından öğretmenimize kınama cezası verildiği bildiriliyor. Bu nasıl bir anlayıştır?” dedi. (BSHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER