Bayramdan önce hesaplara yatacak

3 bin lira olarak belirlenen bayram ikramiyesi, Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara aktarılacak.

Bayramdan önce hesaplara yatacak

İkramiyeden SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlar yararlanacak. Ayrıca SGK'dan aylık alan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiyeden faydalanacak.

Dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar da iş göremezlik dereceleri oranında ikramiyeden yararlanacak. Örneğin ölen eşinden %50 oranında emekli maaşı alan eşe 1.500 TL, %25 yetim aylığı alan kızına ise 750 TL ikramiye ödenecek. Herhangi bir işte çalışmayan eşinin aylığının %75'ini alanlara ise 2.250 TL ikramiye verilecek.
Emeklilere bayram ikramiyesi uygulaması 2018 yılında başladı. Şu ana kadar 10 bayramda emekliye verilen ikramiye tutarı 166 milyar TL'ye ulaştı. Bin liralık artış ise emekliler için ek 27.5 milyar liralık bir destek anlamına geliyor.

Işıkhan'ın açıklamaları emekliler tarafından memnuniyetle karşılandı. Emekliler, ikramiyelerin bayramdan önce hesaplara yatırılmasını ve ikramiye tutarının artırılmasını talep ediyorlar.

Emekli ikramiyeleri ile ilgili diğer bilgiler:

İkramiyeler, emeklilerin banka hesaplarına otomatik olarak yatırılacak.
İkramiyeler için herhangi bir başvuru yapılması gerekmiyor.

Emekliler, ikramiyelerini bankamatiklerden veya ATM'lerden çekebilecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER