Orta Asya'nın En Büyük Camisinin Halıları Demirci'de Üretildi

Manisa'nın Demirci ilçesinde üretilen yüzde yüz yün, yanmaz ve metrekare büyüklükleri dudak uçuklatan halılar dünya pazarında zirveye oynuyor.

Orta Asya'nın En Büyük Camisinin Halıları Demirci'de Üretiliyor
Orta Asya'nın En Büyük Camisinin Halıları Demirci'de Üretildi

Demirci'de cami ve otel halıcılık sektörünün dev isimlerinden İsmail Özkul halıcılık ürettiği halılarla göz doldururken 5 yıl içerisinde Demirci ilçesinde ürettiği halıları 17 ülkede en lüks otellere, kongre merkezlerine, düğün salonlarına  seriyor. 
Dünya standartlarında üretilen yüzde yüz halılar hijyen ve yanmazlık konusunda da dünya ülkelerinde cami ve oteller için aranan tek özellik olarak belirtiliyor.
Gelen talepleri yetişmek için işgücünü ikiye katlayan İsmail Özkul halıcılık sektörde dünya devleri arasında yer alıyor.


ORTA ASYADAKİ EN BÜYÜK CAMİNİN HALILARI DA İSMAİL ÖZKUL HALICILIK TARAFINDAN DÖŞENECEK


17 ülkede halıcılık pazarında talepleri yetiştirmeye çalışan İsmail Özkul Halıcılık,  şu günlerde Orta Asya'daki en büyük cami olan Kazakistan Nursultan Camiisi için yaklaşık 10.800 m2 büyüklükteki halının üretim aşamasının ardından sevkiyatı ile uğraşıyor.  Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı  Nursultan Nazarbayev'in yaptırdığı bu en büyük caminin halıları için sevkiyat işlemleri halen devam ediyor.


İsmail Özkul Halıcılık tarafından üretilen ve uzman kadrosuyla serilme aşamasına gelen halıların desen motif ve işçiliği göz kamaştırıyor.


 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2020, 20:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER